Prințul Khalid este noul moștenitor al emiratului Abu Dhabi

3 aprilie, 2023

Șeicul Mohammed bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, președintele Emiratelor Arabe Unite, l-a desemnat pe fiul său cel mare ca fiind primul în linia de succesiune.

Printul Khalid din emiratul Anu Dhabi  si Printul William   profimedia 0661227350 jpg

Abu Dhabi tocmai are un nou prinț moștenitor. Șeicul Mohammed bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, care este și președinte al Emiratelor Arabe Unite, cunoscut pe plan internațional sub inițialele MBZ, l-a numit prin decret pe fiul său cel mare, Prințul Khalid, moștenitor al emiratului din Golful Persic.

În vârstă de 41 de ani, acesta este unul dintre cei mai puternici oameni din Abu Dhabi și este pregătit să îl înlocuiască pe emir în viitor. Mama sa este Șeica Salama bin Hamdan și, la fel ca mulți alți membri ai familiilor regale arabe și europene, a primit pregătire militară la prestigioasa Academie Sandhurst (Marea Britanie).

Între 2016 și 2017, a fost numit șef al Aparatului Securității de Stat, un post cu rang de ministru. Ulterior, a fost numit consilier adjunct pentru securitate națională. În 2019, s-a alăturat Consiliului Executiv din Abu Dhabi, al cărui președinte a fost.

Printul Khalid din emiratul Anu Dhabi    profimedia 0709498526 jpg

Prințul Khalid este unul dintre principalii actori responsabili de dezvoltarea spațiilor comerciale și de divertisment din Abu Dhabi, cum ar fi Parcul deșertului Jebel Hafeet și inițiativa Abu Dhabi Moments, o inițiativă care promovează, printre altele, un stil de viață activ și promovarea bunăstării. El pledează ca tinerii să continue dezvoltarea regiunii într-un mod sustenabil, prin intermediul energiei curate. Și, la cât de pragmatic este în afaceri, nu te-ai gândi și că este un promotor al poeziei!

Pe lângă această numire, șeicul Mohammed a numit mai mulți dintre frații săi în poziții cheie. Unul dintre ei, șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, proprietarul Manchester City, în vârstă de 52 de ani, a fost numit vicepreședinte al Emiratelor Arabe Unite, funcție pe care o deține alături de controversatul emir al Dubaiului și prim-ministru al federației, Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg