Prințul Nikolai al Danemarcei, privat de regină de titlul său, e model și a apărut în „Vogue“

1 octombrie, 2022

Fiul cel mare al Prințului Joachim, pe care Margrethe a II-a l-a lăsat fără titlu, este un obișnuit al podiumurilor de modă și al revistelor de fashion.

Printul Nikolai al Danemarcei la 23 de ani (2) jpg

El chiar arată ca un prinț din povești, un Făt-Frumos brunet, cu păr ondulat și ochi verzi, cu statură longilină și maniere elegante. Prințul Nikolai este o „nestemată“ printre manechinii care apar pe podiumurile de prezentare la diferite show-uri și Săptămâni ale modei. El și-a făcut debutul în februarie 2018 în show-ul prezentat de casa de modă Burberry în cadrul London Fashion Week. Pe atunci avea doar 19 ani și era considerat revelația anului.

De altfel, publicația de modă „Vogue“ s-a grăbit să-l aibă pe copertă, titrând „Nikolai, Prințul Danemarcei“. Din păcate, de la 1 ianuarie 2023, el nu va mai avea acces la această titulatură printr-un decret semnat de bunica sa, Regina Margrethe a II-a a Danemarcei, care consideră că lucrurile ar trebui simplificate la curtea regală daneză, iar nepoții săi care nu sunt în prima linie a succesiunii la tron ar trebui să fie liberi să-și ia viața în propriile mâini, nu să fie încorsetați de regulile de etichetă impuse de Palat și de statutul lor în Familia Regală.

Născut pe 28 august 1999 la Copenhaga și creștinat în capela Palatului Fredensborg, Prințul Nikolai al Danemarcei trăiește la Paris, ca urmare a unui schimb de experiență studențesc întocmit de universitatea pe care o urmează, Copenhagen Business School, și va avea acum titlul de conte de Monpezat, potrivit decretului regal. „Prin decizia sa, Majestatea Sa Regina dorește să creeze cadrul pentru ca cei patru nepoți să își poată modela propria viață într-o măsură mult mai mare, fără a fi limitați de considerațiile și îndatoririle speciale, pe care le implică o afiliere oficială la Casa Regală a Danemarcei ca instituție. Toți cei patru nepoți își păstrează locul în ordinea succesiunii“, dă asigurări suverana Danemarcei.

Care a fost reacția Prințului Nikolai (23) și a celor trei frați ai săi, prinții Felix (20) și Henrik (13) și prințesa Athena (10)? „Suntem, așa cum au afirmat și părinții mei, șocați de această decizie și de cât de repede s-a trecut la fapte”, a spus Nikolai. „Sunt foarte confuz și nu înțeleg de ce trebuie să fie așa.”

Alexandra, contesa de Frederiksborg, mama lui Nikolai și Felix și fosta soție a Prințului Joachim, a rămas și ea consternată. Într-o declarație pentru CNN, secretarul de presă al Alexandrei, Helle von Wildenrath Løvgreen, a spus că aceasta „nu poate să creadă că ceea ce se întâmplă este adevărat”. „Nu există niciun motiv întemeiat. Și-ar pierde titlurile oricum în ziua în care se vor căsători. Fiii ei sunt bărbați tineri, așa că poate s-ar putea căsători în viitorul apropiat, așa că de ce să nu aștepți până în acea zi”.

FOTO: kongehuset.dk



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Charles Harry si Meghan GETTY jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Irene Urdangarin, nepoata Regelui Felipe  profimedia 0831198343 jpg
Meghan si Harry au ramas fara Frogmore Cottage jpg
Cele 4 viitoare regine, Leonor, Amalia, Ingrid si Elisabeta jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0866103621 jpg
Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie   GettyImages 476990258 jpg
Maxima, Letizia, Amalia, Felipe și Willem la muzeul STRAAT, Profimedia (7) jpg
Prințul William prima apariție după Paște Foto Getty Images (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei și Regina Maxima a Țărilor de Jos Foto Profimedia (1) jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg