Prințul William își plănuiește deja propria încoronare, iar schimbările vor fi majore

17 mai, 2023

Chiar dacă pentru unii ar putea părea o grabă nejustificată, evenimentele de tipul urcării pe tron a unui nou monarh necesită o pregătire minuțioasă și sunt gândite cu mult timp în avans, întrucât nu se știe niciodată când se va face predarea de ștafetă.

Regele Charles, Prințul William  foto   GettyImages jpg

Nici nu s-a liniștit bine Londra după succesiunea de evenimente grandioase ce țin încă de anul trecut - Jubileul de Platină, înmormântarea fostei suverane Elisabeta a II-a și încoronarea noului Rege Charles al III-lea - că se poartă deja discuții pentru preferințele și detaliile care vor marca încoronarea Prințului moștenitor William, primul în linia succesiunii la tron.

Și asta dintr-o rațiune foarte practică: chiar dacă acest lucru poate părea macabru, monarhii trebuie să fie pregătiți pentru inevitabil, iar fiecare detaliu al unei ceremonii regale trebuie să fie pregătit cu mult timp înainte. Chiar și Regina Elisabeta și-a planificat din timp... propria înmormântare.

Se aude, însă, că William și-ar dori o ceremonie mai modernă. Sursele susțin că Prințul de Wales caută să "facă încoronarea sa să pară cât mai relevantă" pentru o populație din secolul XXI. În timp ce unele elemente trebuie menținute - va fi cu siguranță o slujbă religioasă în Westminster Abbey - se spune că William vrea să elimine unele porțiuni care ar putea fi considerate învechite. Printre acestea se numără "omagiul poporului", în care cetățenilor coroanei li se cere să jure credință monarhului. (Conform The Guardian, omagiul era în mod tradițional o poruncă, dar Palatul l-a atenuat la o simplă invitație).

Se presupune că Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis vor fi suficient de mari pentru a juca un rol activ în cadrul ceremoniei, dar este posibil ca William să nu le ceară să depună jurământul "omagiului de sânge", cel în care copiii monarhului jură loialitate cu un sărut.

În ceea ce privește zvonurile potrivit cărora Prințul William intenționează să-i excludă pe Prințul Harry și pe soția acestuia, Meghan Markle, de la ceremonia sa - ei bine, putem doar spera că frații se vor fi împăcat până atunci.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Printul William fără Kate Middleton in Singapore jpg
Lidia Thorpe Foto Getty Images jpg
Regina Camilla și Regele Charles foto Getty images jpg
Prințesa Sofia a Suediei colaj jpg
Caroline și Albert de Monaco foto Facebook jpg
Regele Jigme Khesar al Bhutanului a vizitat cu familia Australia   Casa Regală din Bhutan jpg
Nicolae al României Alina și Eliabeta Karina profimedia 0703687052 jpg
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
Imparateasa Michiko si Imparatul Akihito   Profimedia jpg
Regele Charles Regina Camilla Regina Elisabeta Foto Facebook Profimedia jpg
Prințul Haakon, Prințesa Mette Marit, Marius Borg, Prințul Sverre, Prințesa Ingrid   Heijo Junge, Casa Regală norvegiană jpg
Raine Spencer, mama vitregă a Prințesei Diana   Profimedia jpg
Kate Middleton și Prințul William Foto Instagram jpg
Kate Middleton Foto Getty Images jpg
Regele Charles și Regina Camilla au aterizat la Sydney, Profimedia (2) jpg
Prințul William, George, Charlotte și Louis foto Istagram png
Regele Mohammed al Marocului și fiul său, Prințul Moștenitor Mulay Al Hassan  Casa Regală marocană jpg
Harry, Meghan, Duci de Sussex, Profimedia jpg