Regele Charles al III-lea își pune conacul preferat la dispoziția Casei Chanel

7 martie, 2023

Noul suveran a deschis porțile idilicului Highgrove pentru un nou proiect inedit derulat în parteneriat cu celebrul brand francez de modă.

Charles si Camilla la Highgrove (1) jpg

Fundația creată de Charles al III-lea în anii 1970, Prince's Trust, tocmai a semnat un parteneriat cu Casa Chanel pentru un program de elită: formarea de meseriași în industria modei. Un nou pas spre așa numitul slow fashion, o temă în ton cu ideile de sustenabilitate atât de promovate de Charles.

Timp de 24 de săptămâni, colaborarea dintre Paris și domeniul Highgrove va avea loc sub supravegherea unor profesori și artizani specializați. Aceasta este promisiunea programului "Chanel and The Prince's Foundation Métiers d'art programme", lansat chiar weekendul trecut. Un vis pentru mulți tineri care se îndreaptă spre haute couture, dar care va deveni realitate pentru doar 6 dintre ei!

Printre cursurile propuse se numără învățarea "abilităților manuale de broderie și de așezare a perlelor", în special în cadrul foarte prestigiosului 19M, un spațiu de 25.000 mp din nordul Parisului, care grupează 11 dintre casele de artă achiziționate de Chanel, printre care Maison Lesage, Lemarié, Goosens, Massaro, Paloma și Atelier Montex.

"Acest parteneriat cu un lider global al industriei, precum Chanel, se bazează pe excelența în domeniul educației și formării profesionale în domeniul modei și al textilelor oferită de Fundația Prințului", spune cu entuziasm Emily Cherrington, director al Fundației Prințului. "Este extrem de interesant pentru toți cei asociați cu organizația noastră."

De când e preocupat Charles al III-lea de moda durabilă?

O întrebare firească, ținând cont de faptul că nu l-am văzut pe actualul rege la nicio prezentare de modă, nici măcar atunci când Londra devine capitală pentru Săptămâna Modei.

Totuși, atunci când vine vorba de slow fashion, The Prince's Trust nu se află la prima încercare. În 2019, Prințul de Wales a dezvăluit o colecție capsulă creată în parteneriat cu grupul Yoox Net-A-Porter. O duzină de piese create ca parte a unui program, numit "The Modern Artisan". Studenții la design de la Milano s-au ocupat de colecție, în timp ce producția propriu-zisă a fost încredințată unor meșteri care au absolvit la Dumfries House, deținută de prințul Charles, precum Highgrove House. Promisiunea lor: utilizarea de fibre naturale.

Conacul Highgrove este un loc cu atât mai special cu cât este și reședința rurală preferată a lui Charles și a Camillei. De altfel, pe vremuri, era și "cuibușorul lor de nebunii". Cu interioare pline de lumină și căldură, decorat cu piese scoțiene, dar și cu grădini incredibile de flori, legume și plante aromate, Highgrove a fost mereu paradisul verde în care Charles s-a simțit cel mai bine, aici descoperindu-și și dragostea pentru natură, agricultură bio și sustenabilitate. Tot aici, actualul monarh a pus și de-o mică afacere cu produse bio, ca miere, gemuri, săpunuri naturale, ceaiuri, vinuri și diverse produse handmade și homemade, care aduc sume frumușele la bugetul Casei Regale din buzunarele turiștilor.

FOTO: Instagram, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
Regele Charles si Zara Tindall la Royal Windsor Horse Show   profimedia 0870758489 jpg
Regina Mary Regele Frederik și Regii Suediei profimedia 0870697321 jpg
Prințul Harry cu Regele Charles și Prințul Archie  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Nicolae si Alina ai Romaniei de Paște2 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Kate Middleton Prințul William Foto Profimedia jpg
Sir Christopher Ghika si regina Elisabeta a II a   GettyImages 1324680595 jpg
Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg