Ce i-a spus Regele Charles al III-lea lui Volodimir Zelenski când l-a primit la Buckingham

9 februarie, 2023

Aflat într-un mic turneu european, președintele ucrainean a făcut pentru prima dată cunoștință cu Charles, noul rege al Marii Britanii.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, primit la Palatul Buckingham de regele Charles al III-lea (foto: Twitter / The Royal Family)

La aproape un an de la invadarea Ucrainei de către trupele rusești, Volodimir Zelenski a ieșit din nou „pe teren“, încercând să obțină sprijinul aliaților săi pentru a putea continua să reziste atacurilor Rusiei.

Președintele ucrainean a călătorit spre Londra cu un avion militar de transport, iar la aterizarea pe un aeroport militar a fost întâmpinat de premierul Marii Britanii, Rishi Sunak.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul britanic Rishi Sunak.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul britanic Rishi Sunak.

Îmbrăcat în deja celebra sa ținută de culoare verde, Volodimir Zelenski a mers la Palatul Buckingham, unde a făcut cunoștință cu Regele Charles al lll-lea. Primindu-l în audiență, Regele și-a exprimat încântarea de a-l primi pe președintele Zelensky, dialogul dintre cei doi fiind consemnat de buletinul de presă al palatului regal.

Este o mare onoare să fiu aici, vă mulțumesc că ați găsit timp pentru mine”, i-a spus Volodimir Zelenski Regelui Charles. „Cu toții suntem îngrijorați pentru dumneavoastră și ne gândim la țara dumneavoastră de atât de mult timp, încât nici nu vă pot spune”, i-a replicat suveranul Marii Britanii.

Discurs istoric al lui Volodimir Zelenski la Westminster Hall

Din rațiuni de securitate, vizita surpriză a lui Volodimir Zelenski a fost anunțată abia în ultima clipă. El a ținut un discurs la Westminster Hall în fața unei săli pline, înainte de a oferi cadou o cască de la un pilot de vânătoare ucrainean cu cuvintele „Avem libertate, dați-ne aripi pentru a o proteja". Totodată, el a spus că victoria asupra Rusiei "va schimba lumea", în discursul său istoric în fața Parlamentului, în care i-a adresat mulțumiri personale fostului premier Boris Johnson.

„Am venit aici și mă aflu în fața dumneavoastră în numele celor curajoși, în numele eroilor noștri de război care se află acum în tranșee sub focul artileriei inamice, în numele artileriștilor noștri și al fiecărui apărător al cerului care protejează Ucraina împotriva avioanelor și rachetelor inamice, în numele tanchiștilor noștri care luptă pentru a restabili granițele ucrainene, în numele recruților noștri care sunt antrenați acum, inclusiv aici, în Marea Britanie. Mulțumesc, Marea Britanie!”, a spus președintele ucrainean vizibil emoționat, de primirea extrem de călduroasă.  



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
Printesa Isabella a Danemarcei Foto Getty Images jpg
Wallis Simpson și Ducele de Windsor   GettyImages 3430676 jpg
Prințesa Charlene de Monaco la campionatul de rugby  GettyImages 2147944792 jpg
Regina Camilla Foto profimedia (6) jpg
FotoJetdeKent jpg
regele charles si william si harry jpg
Meghan Markle cu Kelly McKee Zajfen pt Alliance of Moms   FOTO Instagram (1) jpg
Regina Mary, GettyImages jpg
Sofia Ducesa de Huescar și Letizia Foto profimedia jpg
Regele Charles și Regina Camilla, în Franța, pe 22 septembrie (10) jpg
Sarah Ferguson, GettyImages jpg
Infanta Sofia Foto Getty Images (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Nikolaos al Greciei și Prințesa Tatiana Foto GettyImages (3) jpg
diana si harry   profimedia jpg
Carole Middleton si Michael Middleton la Bucklebury Manor, Berkshire  GettyImages 106909323 jpg
Prințul Louis foto Profimedia jpg