Ce i-a spus Regele Charles al III-lea lui Volodimir Zelenski când l-a primit la Buckingham

9 februarie, 2023

Aflat într-un mic turneu european, președintele ucrainean a făcut pentru prima dată cunoștință cu Charles, noul rege al Marii Britanii.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, primit la Palatul Buckingham de regele Charles al III-lea (foto: Twitter / The Royal Family)

La aproape un an de la invadarea Ucrainei de către trupele rusești, Volodimir Zelenski a ieșit din nou „pe teren“, încercând să obțină sprijinul aliaților săi pentru a putea continua să reziste atacurilor Rusiei.

Președintele ucrainean a călătorit spre Londra cu un avion militar de transport, iar la aterizarea pe un aeroport militar a fost întâmpinat de premierul Marii Britanii, Rishi Sunak.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul britanic Rishi Sunak.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul britanic Rishi Sunak.

Îmbrăcat în deja celebra sa ținută de culoare verde, Volodimir Zelenski a mers la Palatul Buckingham, unde a făcut cunoștință cu Regele Charles al lll-lea. Primindu-l în audiență, Regele și-a exprimat încântarea de a-l primi pe președintele Zelensky, dialogul dintre cei doi fiind consemnat de buletinul de presă al palatului regal.

Este o mare onoare să fiu aici, vă mulțumesc că ați găsit timp pentru mine”, i-a spus Volodimir Zelenski Regelui Charles. „Cu toții suntem îngrijorați pentru dumneavoastră și ne gândim la țara dumneavoastră de atât de mult timp, încât nici nu vă pot spune”, i-a replicat suveranul Marii Britanii.

Discurs istoric al lui Volodimir Zelenski la Westminster Hall

Din rațiuni de securitate, vizita surpriză a lui Volodimir Zelenski a fost anunțată abia în ultima clipă. El a ținut un discurs la Westminster Hall în fața unei săli pline, înainte de a oferi cadou o cască de la un pilot de vânătoare ucrainean cu cuvintele „Avem libertate, dați-ne aripi pentru a o proteja". Totodată, el a spus că victoria asupra Rusiei "va schimba lumea", în discursul său istoric în fața Parlamentului, în care i-a adresat mulțumiri personale fostului premier Boris Johnson.

„Am venit aici și mă aflu în fața dumneavoastră în numele celor curajoși, în numele eroilor noștri de război care se află acum în tranșee sub focul artileriei inamice, în numele artileriștilor noștri și al fiecărui apărător al cerului care protejează Ucraina împotriva avioanelor și rachetelor inamice, în numele tanchiștilor noștri care luptă pentru a restabili granițele ucrainene, în numele recruților noștri care sunt antrenați acum, inclusiv aici, în Marea Britanie. Mulțumesc, Marea Britanie!”, a spus președintele ucrainean vizibil emoționat, de primirea extrem de călduroasă.  Recente pe Ok! Magazine

Camilla William si Kate GettyImages 1241283589 jpg
Meghan Markle, Getty (5) jpg
Isla Elizabeth Phillips, Profimedia (4) jpg
Regele Charles, Lady Di, Camilla  foto   GettyImages jpg
Printul Francois, mezinul Marelui Duce Guillame de Luxemburg si al lui Stephanie de Luxemburg (1)   pagina oficiala jpg
Regina Maxima   profimedia 0766182987 jpg
Regele Charles   profimedia 0749026857 jpg
Charlotte Casiraghi profimedia 0765270880 jpg
Kate Middleton ii fura stilul lui Meghan Markle jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Regina Camilla în Germania (8) jpg
Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg