Regele Charles e zgârcit sau doar econom? Uite ce reguli noi a impus la Palat

31 mai, 2023

Așa cum a promis, noul monarh al Marii Britanii a închis câțiva robineți prin care se scurgeau bani, chiar la propriu!

regele charles (1) jpg

Ce bine că a moștenit pelerina cu muselină, că sigur îi va fi de folos! Este una dintre acele glume englezești folosite, mai nou, pe coridoarele Palatului Buckingham de personalul care... a început să înghețe la propriu, când îl văd pe Regele Charles.

Și asta pentru că noul suveran al Marii Britanii s-a ținut de cuvânt, atunci când a spus că vrea să taie din cheltuieli și a luat deja primele măsuri chiar în ”casa lui”.

Într-o primă instanță, Regele Charles al III-lea a redus temperatura piscinei de la Palatul Buckingham, în speranța că astfel va reduce consumul de energie. Regele este un ecologist cunoscut și a acordat o atenție deosebită și stingerii luminilor, precum și conservării energiei în casele sale, după cum ne confirmă unele surse angajate chiar la Palat. De asemenea, se știe că Regelui îi place să trăiască și să lucreze la temperaturi scăzute, iar acum, o parte dintre angajații săi, care au savurat mult timp privilegiul de a utiliza piscina de la Palatul Buckingham, experimentează și ei frigul.

O sursă a declarat pentru ”The Times”: "Câteva persoane care folosesc piscina au observat că temperatura apei a scăzut și că este destul de rece față de cum era înainte. Li s-a spus că regele a închis încălzirea."

Desigur, mulți l-ar putea cataloga drept zgârcit, de vreme ce încălzirea unei singure piscine nu i-ar aduce o economie substanțială la cheltuieli. Totuși, Regele Charles și-a câștigat o reputație notabilă pentru că trăiește și lucrează în condiții de frig care pot fi dificile pentru alții. Mai mult, el are tendința de a testa cunoștințele și abilitățile personalului său atunci când vine vorba de aprinderea focului. "Trebuie să ai un motiv foarte bun pentru care să aprinzi focul și ar vrea să știe de ce ai vrut să încălzești o cameră dincolo de temperatura ei naturală, indiferent de vremea de afară. Pur și simplă, ar considera că este o risipă".

Julian Payne, fostul său secretar de comunicare, a declarat anul trecut pentru ”The Sunday Times” că "Regele are întotdeauna ferestrele larg deschise. O întâlnire la Birkhall, casa sa din Highlands, în mijlocul iernii, nu era pentru cei slabi de inimă. Îmi amintesc mai multe ocazii în care am crezut că aș fi putut fi degerat, în timp ce încercam să scriu cu o mână pe care nu o mai simțeam."

Prin scăderea temperaturii la piscina palatului, Charles este, de asemenea, atent la cheltuielile de energie ale Palatului, care sunt supravegheate de o rețea de peste 60 de contoare inteligente în toată proprietatea regală. Și, ce-i drept, dacă te uiți la factura de utilități a palatelor regale pe anul trecut, finanțată de contribuabili, aceasta s-a ridicat la 3,2 milioane de lire sterline, sumă acoperită prin subvenția suverană.

De asemenea, Regele are ambiția de-a atinge nivelul zero emisii nete în cadrul Casei Regale, înainte de obiectivul stabilit de guvern pentru 2050. O sursă, care îl cunoaște bine pe Charles, a declarat: "Probabil că el crede că totul este nesigur din punct de vedere ecologic, deoarece apa din piscina Palatului are substanțe chimice și trebuie încălzită. Nu se potrivește cu regimul său de exerciții fizice sau cu viziunea sa asupra lumii".

Și, cum lui Charles îi place să înoate, nu o dată și-a exprimat preferința de-a înota în mare, mai curând decât într-o piscină. Și, deși folosește ocazional piscina de la Highgrove, se crede că nu prea o folosește pe cea de la Palatul Buckingham.

Piscina de la Palatul Buckingham a fost construită în 1938, la comanda lui George al VI-lea, la dorința prințeselor Elisabeta și Margareta, când erau copile. A fost finalizată în 1939, cu puțin timp înainte ca Familia Regală să se mute la Windsor, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Palatul a suferit daune în timpul bombardamentului Londrei din 1940, o bombă căzând în apropierea piscinei, ceea ce a dus la reconstrucția ulterioară a acesteia.

Regele și frații săi, împreună cu Diana, Prințesa de Wales, au folosit frecvent piscina pentru a înota. Și tot în aceeași piscină au învățat să înoate și Prinții William și Harry, iar acum e o adevărată distracție pentru cei mici, George, Charlotte și Louis.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regina Camilla, Joia Mare, Profimedia (2) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg
Regele Felipe, Regina Letizia și Leonor, de Ziua Spaniei foto GettyImages 1731552999 jpg
Regina Camilla foto Getty Images (2) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Regele Charles în audiențe, Profimedia jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
FotoJetEugenie și Beatrice jpg
Printese si regine cu probleme de sanatate si cumpene   Casa Regala jpg
Margareta a României cu surorile Sofia și Maria Facebook jpg
Harry, Charles, Peter Phillips, Anne, Andrew și Edward la înmormântarea Reginei în 2022, GettyImages jpg
pippa kate jpeg