Regele Charles e zgârcit sau doar econom? Uite ce reguli noi a impus la Palat

31 mai, 2023

Așa cum a promis, noul monarh al Marii Britanii a închis câțiva robineți prin care se scurgeau bani, chiar la propriu!

regele charles (1) jpg

Ce bine că a moștenit pelerina cu muselină, că sigur îi va fi de folos! Este una dintre acele glume englezești folosite, mai nou, pe coridoarele Palatului Buckingham de personalul care... a început să înghețe la propriu, când îl văd pe Regele Charles.

Și asta pentru că noul suveran al Marii Britanii s-a ținut de cuvânt, atunci când a spus că vrea să taie din cheltuieli și a luat deja primele măsuri chiar în ”casa lui”.

Într-o primă instanță, Regele Charles al III-lea a redus temperatura piscinei de la Palatul Buckingham, în speranța că astfel va reduce consumul de energie. Regele este un ecologist cunoscut și a acordat o atenție deosebită și stingerii luminilor, precum și conservării energiei în casele sale, după cum ne confirmă unele surse angajate chiar la Palat. De asemenea, se știe că Regelui îi place să trăiască și să lucreze la temperaturi scăzute, iar acum, o parte dintre angajații săi, care au savurat mult timp privilegiul de a utiliza piscina de la Palatul Buckingham, experimentează și ei frigul.

O sursă a declarat pentru ”The Times”: "Câteva persoane care folosesc piscina au observat că temperatura apei a scăzut și că este destul de rece față de cum era înainte. Li s-a spus că regele a închis încălzirea."

Desigur, mulți l-ar putea cataloga drept zgârcit, de vreme ce încălzirea unei singure piscine nu i-ar aduce o economie substanțială la cheltuieli. Totuși, Regele Charles și-a câștigat o reputație notabilă pentru că trăiește și lucrează în condiții de frig care pot fi dificile pentru alții. Mai mult, el are tendința de a testa cunoștințele și abilitățile personalului său atunci când vine vorba de aprinderea focului. "Trebuie să ai un motiv foarte bun pentru care să aprinzi focul și ar vrea să știe de ce ai vrut să încălzești o cameră dincolo de temperatura ei naturală, indiferent de vremea de afară. Pur și simplă, ar considera că este o risipă".

Julian Payne, fostul său secretar de comunicare, a declarat anul trecut pentru ”The Sunday Times” că "Regele are întotdeauna ferestrele larg deschise. O întâlnire la Birkhall, casa sa din Highlands, în mijlocul iernii, nu era pentru cei slabi de inimă. Îmi amintesc mai multe ocazii în care am crezut că aș fi putut fi degerat, în timp ce încercam să scriu cu o mână pe care nu o mai simțeam."

Prin scăderea temperaturii la piscina palatului, Charles este, de asemenea, atent la cheltuielile de energie ale Palatului, care sunt supravegheate de o rețea de peste 60 de contoare inteligente în toată proprietatea regală. Și, ce-i drept, dacă te uiți la factura de utilități a palatelor regale pe anul trecut, finanțată de contribuabili, aceasta s-a ridicat la 3,2 milioane de lire sterline, sumă acoperită prin subvenția suverană.

De asemenea, Regele are ambiția de-a atinge nivelul zero emisii nete în cadrul Casei Regale, înainte de obiectivul stabilit de guvern pentru 2050. O sursă, care îl cunoaște bine pe Charles, a declarat: "Probabil că el crede că totul este nesigur din punct de vedere ecologic, deoarece apa din piscina Palatului are substanțe chimice și trebuie încălzită. Nu se potrivește cu regimul său de exerciții fizice sau cu viziunea sa asupra lumii".

Și, cum lui Charles îi place să înoate, nu o dată și-a exprimat preferința de-a înota în mare, mai curând decât într-o piscină. Și, deși folosește ocazional piscina de la Highgrove, se crede că nu prea o folosește pe cea de la Palatul Buckingham.

Piscina de la Palatul Buckingham a fost construită în 1938, la comanda lui George al VI-lea, la dorința prințeselor Elisabeta și Margareta, când erau copile. A fost finalizată în 1939, cu puțin timp înainte ca Familia Regală să se mute la Windsor, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Palatul a suferit daune în timpul bombardamentului Londrei din 1940, o bombă căzând în apropierea piscinei, ceea ce a dus la reconstrucția ulterioară a acesteia.

Regele și frații săi, împreună cu Diana, Prințesa de Wales, au folosit frecvent piscina pentru a înota. Și tot în aceeași piscină au învățat să înoate și Prinții William și Harry, iar acum e o adevărată distracție pentru cei mici, George, Charlotte și Louis.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Kate Middleton în rochie transparentă, Getty (5) jpg
Andrew si Charles jpg
Prințesa Ingrid Alexandra a Norvegiei, Getty (4) jpg
HSH Princess Charlene of Monaco, HSH Prince Jacques of Monaco, HSH Princess Gabriella of Monaco, Charlotte Casiraghi, Foto Profimedia jpg
Prințesa Rajwa și Prințul Hussein în vizită în SUA 2 foto Instagram png
Kate Middleton, distracție cu copiii din Kent, Foto Getty (8) jpg
Cuplul regal la balcon jpg
Regina Mathilde a Belgiei intr un total look Carolina Herrera   casa regala (2) jpg
site ul familiei regale jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Universitatea Titu Maiorescu   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
Meghan Markle, Getty (8) jpg
Printul Harry si Charles jpeg
Harry și Eugenie, Profimedia jpg
Nicolae și Alina ai României Facebook jpg
Regele Charles Camilla jpg
Kate Middleton (29) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry la Invictus 2023, Getty (4) jpg
Kate Middleton si Meghan Markle jpg