Regele Marocului are o fiică ce-i seamănă leit soției sale dispărute, Prințesa Lalla Salma

22 decembrie, 2022

Aflat în atenția presei zilele acestea, grație reușitei echipei de fotbal marocane la Campionatul Mondial din Qatar, Regele Mahommed al VI-lea a fost secondat de Prințesa Lalla Meryem, nu de soția sa.

fiica Regelui Marocului, Lalla Khadija, seamana cu sotia lui disparuta, Printesa Lalla Salma jpg

Marocul s-a bucurat, ca niciodată până acum, de reușita echipei naționale de fotbal de-a ajunge până în finala mică a marelui Campionat Mondial din Qatar. Supranumiți "Leii din Atlas", jucătorii marocani s-au reîntors în țară la Casablanca, unde au fost primiți de o mulțime entuziastă, prin fața căreia au defilat  au defilat într-un autocar descoperit, înainte de a participa la o ceremonie specială organizată în Sala Tronului Regelui din Palatul Regal din Rabat.

Pentru performanţa istorică de la Cupa Mondială, unde s-au clasat pe locul al patrulea, fotbaliștii au fost decorați de însuși Regele Marocului cu Ordinul Tronului, cel mai înalt ordin al țării.

Regele Mohammed al VI-lea, în compania Alteței Sale Regale Prințul Moștenitor Moulay El Hassan și a Alteței Sale Regale Prințul Moulay Rachid, a înmânat întregii echipe Ordinul Tronului. 

Ca niciodată până acum, tinerii au fost rugați să fie însoțiți de mame și nu de neveste, iubite sau prietene, o situație inedită în istoria fotbalului, dar și în istoria Palatului, unde femeile intră atât de rar. Jucătorii și mamele lor s-au pozat alături de Mohammed al VI-lea într-o fotografie care a făcut înconjurul lumii.

Potrivit Palatului Regal, prezenţa mamelor alături de jucători este un omagiu adus acestor femei marocane, care „au inoculat copiilor lor valorile patriotismului, sacrificiului şi apartenenţei naţionale“. Totodată, se arată în același comunicat, că acest gest „reprezintă dovada faptului că suveranul consideră femeia marocană drept stâlp al familiei şi al societăţii, în general“. O declarație cel puțin surprinzătoare, de vreme ce propria soție a suveranului, Prințesa Lalla Salma, a dispărut din vizorul public de ani buni.

Anul acesta, Prințesa Lalla Salma ar fi împlinit vârsta de 44 de ani, însă nu se mai știe nimic de ea de vreo 6 ani încoace. Ca soție a Regelui Marocului și Prințesă Consoartă, ea a mers la nunta Prințului William cu Kate Middleton în 2011 și s-a întâlnit cu fosta Primă Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, în 2016, dar de atunci a fost văzută foarte rar.

Probabil activitatea sa umanitară, faptul că a renunțat la hijab și a adoptat vestimentația europeană a făcut-o mult prea vizibilă în peisajul mult prea conservator marocan.

Ea este mama Prințului Moștenitor Moulay El Hassan, născut pe 8 mai 2003, și a Prințesei Khadija, născută pe 28 februarie 2007. Un portret al fetiței sale, publicat de site-urile de socializare din Maroc, inclusiv de cele loiale Casei Regale marocane, o arată pe Prințesa Lalla Khadija ca fiind copia fidelă a mamei sale.

Printesa Lalla Khadija a Marocului jpg

Însuși Regele Marocului apare într-o fotografie alături de mezina sa, acum în vârstă de aproape 15 ani, dar nici urmă de vreo fotografie mai nouă a mamei sale.

Odată foarte activă în zona publică și socială, Prințesa Lalla Salma a fost, mai nou, înlocuită în reprezentările oficiale de Prințesa Lalla Meryem și de Prințesa Lalla Hasna, cumnatele ei regale, respectiv surorile Regelui Mohammed al VI-lea.

FOTO: TwitterRecente pe Ok! Magazine

Prințul Harry, în armată  jpeg
FotoJetHarry jpg
Kate Middleton și Prințul William 2022, GettyImages 1239517992 (6) jpg
Regina Letizia atunci și acum  foto   GettyImages jpg
Diana nuntă Charles profimedia 0022089031 jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Getty (3) jpg
harry si meghan B profimedia 0744806273 (1) jpg
Printesa Leonor si Infanta Sofia   GettyImages 1241981523 jpg
Regina Letizia a Spaniei, Profimedia (1) jpg
Regele Willem Alexander, Regina Maxima si Printesa Amalia in turneu in Caraibe   Curacao   pagina oficiala (1) jpg
Printul Edward profimedia 0722891474 jpg
Letizia și Felipe profimedia 0753435345 jpg
Elisabeta Jubileu (2) jpg
Regele Charles FOTO Profimedia jpg
Prințul Harry   Profimedia jpg
Wales, Kate Middleton și William, Getty (1) jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
camilla
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}