Regele Spaniei își trimite fiica cea mare departe de casă pentru 3 ani

16 martie, 2023

Felipe al Spaniei are deja emoții pentru Prințesa Leonor, care îi va urma în cariera militară.

Prințesa Leonor, Regina Letizia, Regele Felipe, Getty (9) jpg

Fiica cea mare a Regelui Felipe și a Reginei Letizia este mai mult ca oricând în centrul atenției și, în ciuda delicateței sale adolescentine, rangul său de prințesă moștenitoare o obligă să-și respecte responsabilitățile în cadrul Casei Regale spaniole. Astfel, deși poate multe fete o invidiază pentru viața ei la Palat, trebuie să știți că destinul Prințesei Leonor a fost deja trasat și deja, din luna august, va fi nevoită să stea departe de casă vreme de 3 ani,  adică atât cât va dura stagiul militar în cadrul armatelor de uscat, maritimă și aeriană.

Da, ați citit bine. Moștenitoarea tronului Spaniei, care termină anul acesta liceul în Țara Galilor, va începe serviciul militar la sfârșitul vacanței de vară. Prințesa Leonor, care își va serba majoratul pe 31 octombrie, va începe pregătirea militară în luna august și se așteaptă să treacă prin academiile tuturor celor trei armate, potrivit unui comunicat de presă al Casei Regale spaniole.

Fiica cea mare a Regelui Felipe și a Reginei Letizia termină în prezent al doilea an de Bacalaureat Internațional la internatul UWC Atlantic College din Țara Galilor, același centru în care sora sa, infanta Sofia, va începe aceleași studii.

Prințesa Leonor, Regina Letizia, Regele Felipe, Getty (18) jpg

Prințesa Leonor va urma Academia Militară Generală din Zaragoza, până la depunerea jurământului . În al doilea an, se va alătura Școlii Navale din Marín (Pontevedra), iar în al treilea an, va începe studiile la Academia Generală de Aviație din San Javier (Murcia). În perioada în care va fi în Marina Militară, Prințesa Leonor va face și tradiționala călătorie pe nava Juan Sebastián Elcano (similară navei școală românești Bricul Mircea), aceeași călătorie pe care tatăl său a făcut-o în 1987, timp de șase luni.

De-a lungul pregătirii, cariera militară a prințesei va fi promovată pe măsură ce avansează în grad, deși nu va ocupa un post. "Casa Regală a avut un interes deosebit ca pregătirea să se facă cât mai repede, motiv pentru care începe anul acesta", a afirmat ministrul Apărării, care a salutat faptul că în viitor "la comanda supremă a Forțelor Armate va fi o femeie".

În loc de cinci ani, prințesa va petrece trei ani în armată, Prințesa Leonor beneficiind de anumite "limitări pe care alți tineri nu le au, deoarece este moștenitoarea tronului". Când va termina, ea va fi locotenent în forțele aeriene și terestre și sublocotenent de marină în cadrul Marinei Militare.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

kate-  william
Leti Letizia GettyImages 1463820452 jpg
Printesa Mary de Windsor, singura aliata a lui Wallis Simpson jpg
harry archie meghan markle jpeg
Seicul Mana al Maktoum si Seica Mahra, fiica emirului Dubaiului jpg
Charles, William și Harry jpg
Regina Margrethe a II a a Danemarcei trebuie sa treaca printr o operatie la coloana   pagina oficiala (6) jpg
Meghan Markle ca mămică, profimedia 0761419650 jpg
Charlotte Casiraghi Andrea Pierre GettyImages 1476278226 jpg
Meghan Markle 1  foto   GettyImages jpg
Regele Charles și Emmanuel Macron jpg
Harry și Meghan GettyImages 994638046 jpg
Caroline și Charlene de Monaco GettyImages 1063451102 jpg
Charles Spencer Amelia Kitty profimedia 0226074243 jpg
Printul Philip, Regina Elisabeta, Barack Obama, Michelle Obama   profimedia 0282411211 jpg
George, Charlotte și Louis, copiii Wales, Getty (3) jpg
Printesa Beatrice si fiul vitreg Wolfie   profimedia   0746682093 jpg
Charles și Camilla, Profimedia jpg