Regele Spaniei își trimite fiica cea mare departe de casă pentru 3 ani

16 martie, 2023

Felipe al Spaniei are deja emoții pentru Prințesa Leonor, care îi va urma în cariera militară.

Prințesa Leonor, Regina Letizia, Regele Felipe, Getty (9) jpg

Fiica cea mare a Regelui Felipe și a Reginei Letizia este mai mult ca oricând în centrul atenției și, în ciuda delicateței sale adolescentine, rangul său de prințesă moștenitoare o obligă să-și respecte responsabilitățile în cadrul Casei Regale spaniole. Astfel, deși poate multe fete o invidiază pentru viața ei la Palat, trebuie să știți că destinul Prințesei Leonor a fost deja trasat și deja, din luna august, va fi nevoită să stea departe de casă vreme de 3 ani,  adică atât cât va dura stagiul militar în cadrul armatelor de uscat, maritimă și aeriană.

Da, ați citit bine. Moștenitoarea tronului Spaniei, care termină anul acesta liceul în Țara Galilor, va începe serviciul militar la sfârșitul vacanței de vară. Prințesa Leonor, care își va serba majoratul pe 31 octombrie, va începe pregătirea militară în luna august și se așteaptă să treacă prin academiile tuturor celor trei armate, potrivit unui comunicat de presă al Casei Regale spaniole.

Fiica cea mare a Regelui Felipe și a Reginei Letizia termină în prezent al doilea an de Bacalaureat Internațional la internatul UWC Atlantic College din Țara Galilor, același centru în care sora sa, infanta Sofia, va începe aceleași studii.

Prințesa Leonor, Regina Letizia, Regele Felipe, Getty (18) jpg

Prințesa Leonor va urma Academia Militară Generală din Zaragoza, până la depunerea jurământului . În al doilea an, se va alătura Școlii Navale din Marín (Pontevedra), iar în al treilea an, va începe studiile la Academia Generală de Aviație din San Javier (Murcia). În perioada în care va fi în Marina Militară, Prințesa Leonor va face și tradiționala călătorie pe nava Juan Sebastián Elcano (similară navei școală românești Bricul Mircea), aceeași călătorie pe care tatăl său a făcut-o în 1987, timp de șase luni.

De-a lungul pregătirii, cariera militară a prințesei va fi promovată pe măsură ce avansează în grad, deși nu va ocupa un post. "Casa Regală a avut un interes deosebit ca pregătirea să se facă cât mai repede, motiv pentru care începe anul acesta", a afirmat ministrul Apărării, care a salutat faptul că în viitor "la comanda supremă a Forțelor Armate va fi o femeie".

În loc de cinci ani, prințesa va petrece trei ani în armată, Prințesa Leonor beneficiind de anumite "limitări pe care alți tineri nu le au, deoarece este moștenitoarea tronului". Când va termina, ea va fi locotenent în forțele aeriene și terestre și sublocotenent de marină în cadrul Marinei Militare.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
Regele Charles si Zara Tindall la Royal Windsor Horse Show   profimedia 0870758489 jpg
Regina Mary Regele Frederik și Regii Suediei profimedia 0870697321 jpg
Prințul Harry cu Regele Charles și Prințul Archie  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Nicolae si Alina ai Romaniei de Paște2 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Kate Middleton Prințul William Foto Profimedia jpg
Sir Christopher Ghika si regina Elisabeta a II a   GettyImages 1324680595 jpg
Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg