Regele Willem-Alexander şi Regina Maxima au sărbătorit 21 de ani de mariaj la Curaçao

3 februarie, 2023

Aflaţi în plin turneu în Caraibe, regii Olandei au parte de cele mai frumoase zile şi de cel mai frumos decor pentru aniversarea căsniciei lor.

Regele Willem Alexander, Regina Maxima si Printesa Amalia in turneu in Caraibe   Curacao   pagina oficiala (1) jpg

Ziua de 2 februarie este marcată în calendarul Familiei Regale olandeze drept o dată specială pentru Regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos și soția sa, Regina Maxima. Cei doi rememorează clipele frumoase de la nunta lor, iar aniversarea a 21 de ani de la acel moment i-a prins într-un cadru mai exotică decât de obicei.

Şi asta pentru că, anul acesta, fix în această perioadă, Regele Willem-Alexander și Regina Maxima se află în Caraibe într-un turneu de prezentare oficială a moştenitoarei tronului, fiica lor, Prințesa Catharina-Amalia. După ce a vizitat insulele Bonaire și Aruba, Familia Regală a ajuns în Curaçao, unde monarhii și-au sărbătorit povestea de iubire.

Programul zilei a fost unul încărcat! Mai întâi, au mers prin districtul Scharloo, aflat în patrimoniul mondial UNESCO, pentru a vedea artă stradală, muzică și sport. Apoi, au ajuns la Podul Prințesei Amalia, numit astfel după fiica lor. Un vals, pe care aceasta l-a asculta în  seara trecută pentru prima dată, i-a fost chiar dedicat Prințesei Moștenitoare.

Pe seară, Familia Regală a Olandei a fost aşteptată la somptuoasa catedrală din Thorns, pentru o slujbă şi o cină în prezența a 21 de localnici care au contribuit la viața comunității. Numărul nu a fost ales la întâmplare, deoarece simbolizează cei 21 de ani de căsătorie ai suveranilor.

Povestea de dragoste dintre Willem-Alexander şi Maxima

Cei doi monarhi s-au întâlnit în aprilie 1999 la Feria de Sevilla. Maxima Zorreguiera, o argentiniană în vârstă de 28 de ani, venise cu câțiva prieteni pentru a se bucura de atmosferă. La acea vreme, era economistă la banca Dresdner Keinwort Benson din New York. La o cină, l-a întâlnit pe Willem-Alexander, un bărbat chipeș de 32 de ani care s-a prezentat ca pilot de avion olandez, fără să menționeze ascendența sa regală... La acea vreme, lucra pentru KLM pe post de copilot, dar zbura doar de câteva ori pe lună, din cauza îndatoririlor sale oficiale.

Tânărul prinţ nici nu se grăbea să își dezvăluie adevărata identitate, deoarece avusese multe despărțiri în trecut, iar presa olandeză îl presa să-și găsească o logodnică. Cu Maxima, însă, părea să aibă în faţă un scenariu fericit, aşa că Willem-Alexander a călătorit până la New York pentru a o revedea pe frumoasa Maxima, cărei i-a dezvăluit şi cine este în realitate.

La scurt timp, idila lor a devenit publică, dar nu toată lumea era mulţumită. Tatăl logodnicei era nimeni altul decât Jorge Zorreguiera, fost ministru al dictatorului argentinian Jorge Rafael Videla. Regina Beatrix a însărcinat un expert să evalueze implicarea lui Jorge Zorreguiera în acest regim. Din fericire, tatăl Maxima nu a avut o legătură directă cu atrocitățile din Argentina.

Astfel, Willem-Alexander şi Maxima aveau undă verde să se căsătorească, iar nunta a avut loc pe 2 februarie 2002, la Amsterdam, cu mare fast. Din această uniune s-au născut trei prințese: Catharina-Amalia (19), Alexia (17) și Ariane (16).

În 2013, Willem-Alexander va deveni rege în urma abdicării mamei sale.

FOTO: pagina oficialăRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle, Getty (5) jpg
Isla Elizabeth Phillips, Profimedia (4) jpg
Regele Charles, Lady Di, Camilla  foto   GettyImages jpg
Printul Francois, mezinul Marelui Duce Guillame de Luxemburg si al lui Stephanie de Luxemburg (1)   pagina oficiala jpg
Regina Maxima   profimedia 0766182987 jpg
Regele Charles   profimedia 0749026857 jpg
Charlotte Casiraghi profimedia 0765270880 jpg
Kate Middleton ii fura stilul lui Meghan Markle jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Regina Camilla în Germania (8) jpg
Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg
printul philip 0 jpeg