Regina a absentat pentru prima dată în 51 de ani! Emoţionanta scrisoare pe care fiul Edward a citit-o în numele suveranei: ”Pandemia COVID este o perioadă de durere, anxietate şi rezistenţă”

17 noiembrie, 2021
2 regina1 2 jpg jpeg

Încă o întrunire programată la care regina lipseşte. Însă fiul său Edward a citit, în numele ei, o scrisoare emoţionantă.

Pentru prima dată în 51 de ani, Elisabeta a II-a, care este şi Guvernator Suprem al Bisericii Angliei, lipseşte de la întrunirea cu Sinodul General, reprezentatul Bisericii Angliei, cel care adoptă legi. În timpul domniei sale, regina a lipsit de la această importantă întâlnire doar de 6 ori, când era fie însărcinată, fie în vreun turneu internaţional.

Maiestatea Sa este cel mai longeviv monarh britanic. Este şefa de stat cu cea mai îndelungată funcţie din istoria lumii, cel mai în vârstă monarh în viaţă, are cea mai îndelungată domnie a unui monarh acual şi cea mai îndelungată funcţie a unui şef de stat actual.

stanga
dreapta
3 profimedia 0606150153 jpg jpeg
2 regina1 2 jpg jpeg
5 profimedia 0606176219 jpg jpeg
5 regina elisabeta6 jpg jpeg
7 regina elisabeta a ii a foto bun jpg jpeg
8 regina elisabeta profimedia jpg jpeg

Aşadar, prezenţa suveranei se lasă din ce în ce mai aşteptată. Din păcate, problemele de sănătate nu-i mai permit prezenţa la evenimente. Maiestatea Sa se află sub supraveghere medicală şi are recomandarea fermă de a se odihni.

După ce duminică a lipsit de la Ziua Comemorării, regina a lipsit de la întrunirea cu Sfântul Sinod. În numele său însă, prinţul Edward a citit discursul reginei ajunsă la 95 de ani în faţa episcopilor şi clerului Bisericii Angliei, la sediul de la Westminster.

În mesajul său, regina Elisabeta face referire şi la răposatul său soţ, spunând că ”nimeni nu poate opri curgerea timpului.”

”E greu de crezut că au trecut mai bine de 50 de ani de când eu şi Prinţul Philip am participat la prima reuniune a Sinodului General”, explică suverana în scrisoare.

”Nimeni nu poate opri curgerea timpului. Şi în timp ce toţi ne uităm la schimbări, multe lucruri rămân neschimbate. Inclusiv Evanghelia lui Hristos şi învăţăturile Sale.

Prinţul de Wessex a citit mesajul mamei sale, care a menţionat timpul de restrişte în care se află umanitatea, menţionând că ”Pandemia COVID este o perioadă de durere, anxietate şi rezistenţă”.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Printul Charles in Transilvania Viscri Valea Zalanului (5) jpg
Prințesa Charlene de Monaco cu fiica jpg
2 ducii de sussex jpg jpeg
Kate Middleton garden party jpg
Printul Charles in Romania in vizita la Palatul Elisabeta la Majestea Sa Margareta si Principele Radu (5) jpg
Nicolae al Romaniei copii Alina Maria Binder Cazinoul din Sinaia (1) jpg
kate5 jpg
Tom Cruise și Prințul William (3) jpg
Regina Margrethe a II a a Danemarcei jpg
el9 jpg
balcon jpg
FotoJetKatevsMaxima jpg
monedă Prințul William (10) jpg
regina20 jpg
FotoJet (23) jpg
Charlotte Casiraghi si Dimitri Rassam la Cannes (1) jpg
image
disney2 jpg