Regina cu cea mai urâtă dantură! De ce erau dinţii mamei Elisabetei într-o stare atât de proastă?

21 februarie, 2022
1 profimedia 0209979889 1 jpg jpeg

Ce ┼čtim despre r─âposata Regin─â-Mam─â Elisabeta?

A fost mama actualei regine a Angliei ┼či so┼úia Regelui George al VI-lea, a tr─âit nu mai pu┼úin de 102 ┼či-a avut o impresionant─â colec┼úie de bijuterii.

Dar bunica Prin┼úului Charles a fost faimoas─â ┼či dintr-un motiv mai pu┼úin pl─âcut sau estetic. Dantura ei foarte proast─â, cu at├ót mai mult cu c├ót vorbim de un membru al familiei regale, care-┼či permitea cei mai buni denti┼čti.

stanga
dreapta
3 regina mama profimedia 0220552593 jpg jpeg
4 profimedia 0390286774 jpg jpeg
3 regina elisabeta si mama ei gettyimages 498501055 jpg jpeg
1 profimedia 0209979889 1 jpg jpeg

Cunoscut─â cu supranumele de Ducesa Z├ómb─ârea┼ú─â, Regina-Mam─â d─âdea ap─â la moar─â criticilor atunci c├ónd z├ómbea ┼či l─âsa la vedere din┼úii aproape ├«nnegri┼úi, mai ales ├«n ultima parte a vie┼úii sale.

ÔÇťRegina Mam─â s-a n─âscut ├«n 1900, deci ├«ntr-o epoc─â ├«n care stomatologia, a┼ča cum o cunoa┼čtem ast─âzi, era complet diferit─â. Stomatologia era atunci mai invaziv─â ┼či cuprindea ├«n principal extrac┼úii ├«n cazul ├«n care un dinte sau o m─âsea prezentau o problem─â. Partea preventiv─â cu care suntem familiariza┼úi acum, cum ar fi detartrajul, nu era cunoscut─â. Stomatologia estetic─â modern─â, care ┼úinte┼čte un z├ómbet alb str─âlucitor, pur ┼či simplu nu a fost disponibil─â Reginei Mame pentru cea mai mare parte a vie┼úii eiÔÇŁ, sus┼úine Matthew Rose, un specialist stomatolog, pentru The Daily Express.

Regina-mamă ar fi putut opta pentru lucrări stomatologice mai târziu în viaţă, dar se pare că nu i-a mai păsat să facă vreo modificare la bătrâneţe.

├Än plus, dantura deteriorat─â a Reginei-Mame a fost cauzat─â ┼či de obsesia acesteia pentru dulciuri, dar ┼či de, spun speciali┼čtii, numeroasele viroze de care a suferit, care duc la sl─âbirea s─ân─ât─â┼úii dentare.

Ei bine, c├ónd vine vorba despre fiica sa, Regina Elisabeta, aceasta afi┼čeaz─â ┼či ast─âzi, la 95 de ani, o dantur─â demn─â de invidiat, semn c─â suverana s-a preocupat mai mult de s─ân─âtatea din┼úilor ei dec├ót regretata ei mam─â.

Foto: profimedia