Regina Elisabeta a primit un cadou ciudat în ziua nunţii, acum 72 de ani

24 ianuarie, 2019
10 nunta elisabeta philip jpg jpeg

La nunta Elisabetei a Marii Britanii cu Prinţul Philip, din 1947, au participat mii de persoane din toate colţurile lumii. Tot atâţia au fost cei care le-au trimis cadouri tinerilor căsătoriţi, drept dar de nuntă.

Ce-au primit? Pe lângă bijuterii şi obiecte de colecţie, Regina Elisabeta şi Prinţul Philip au primit unele daruri neobişnuite, pe care coroana britanică le păstrează şi astăzi, la peste 70 de ani de la acel moment, expuse la Palatul St. James.

image

Conform documentarului ”The Majestic Life of Queen Elizabeth II”, tinerii căsătoriţi au fost copleşiţi de cele peste 2500 de cadouri pe care le-au primit în ziua nunţii lor de la înalţi demnitari, diverşi oficiali ori, pur şi simplu, supuşi regali.

image

Printre acele cadouri s-au numărat şi unele trimise special pentru viitoarea regină, cum ar fi dresuri. Biograful Robert Lacey a povestit că Regina Elisabeta a primit în ziua nunţii ei cu Prinţul Philip sute de dresuri de nailon: ”Un lucru încântător este că, din 2500 şi ceva de cadouri de nuntă, câteva sute au fost dresuri de nailon, pe care doamnele din ţară s-au gândit să le trimită prinţesei.”

De ce au ales supuşii să trimită un astfel de cadou? Ei bine, explicaţia are de-a face cu faptul că la acea vreme, în timpul războiului, hainele erau raţionalizate. Asta înseamnă că unele obiecte vestimentare, precum dresurile, nu erau chiar uşor de găsit. Ba mai mult, acestea erau considerate produse de lux.

image

Ce cadouri inedite au mai primit în ziua nunţii lor? Mahatma Gandhi le-a trimis, de pildă, o ţesătură de dantelă, lucrată manual, pe care erau brodate cuvintele Jai Hind, în traducere ”Victorie pentru India”. Sora Elisabetei, Prinţesa Margaret, a trimit un coş de picnic, cu veselă de argint. Alte daruri regale au inclus: genţi de mână, mâncare sau băutură: ”O ladă cu mere, 500 de conserve de ananas, 24 de genţi de mână şi 12 sticle de gin de porumbe au fost listate, oficial, ca daruri”, se mai menţionează în documentar. 

foto: arhivă OK!, pinterestRecente pe Ok! Magazine

Isla Elizabeth Phillips, Profimedia (4) jpg
Regele Charles, Lady Di, Camilla  foto   GettyImages jpg
Printul Francois, mezinul Marelui Duce Guillame de Luxemburg si al lui Stephanie de Luxemburg (1)   pagina oficiala jpg
Regina Maxima   profimedia 0766182987 jpg
Regele Charles   profimedia 0749026857 jpg
Charlotte Casiraghi profimedia 0765270880 jpg
Kate Middleton ii fura stilul lui Meghan Markle jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Regina Camilla în Germania (8) jpg
Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg
printul philip 0 jpeg
Regele Charles și Regina Camilla în Germania (10) jpg