Regina Elisabeta a II-a, încă o aniversare istorică. Ce recunoaștere a mai bifat suverana britanică

15 iunie, 2022
regina si coroana PNG

Dacă în urmă cu o săptămână britanicii își sărbătoreau cel mai longeviv monarh, iată că Regina mai bifează un record.

Regina Elisabeta a devenit oficial al doilea cel mai longeviv monarh din lume. Luni, Maiestatea Sa a depășit domnia regelui Thailandei Bhumibol Adulyadej, care a murit în octombrie 2016, potrivit BBC.

Ludovic al XIV-lea al Fran╚Ťei de╚Ťine ├«nc─â titlul de monarh care a domnit cel mai mult timp. El a stat pe tron timp de 72 de ani ╚Öi 110 de zile, ├«n timp ce regina Elisabeta, din 13 iunie, a domnit timp de 70 de ani ╚Öi 127 de zile.

Regina Elisabeta jubileu jpg

Pe 6 februarie 2022, Maiestatea Sa a devenit primul monarh britanic care s─ârb─âtore╚Öte un Jubileu de platin─â, dup─â 70 de ani de serviciu ├«n slujba Coroanei. Regina, care este cel mai longeviv monarh britanic, a urcat pe tron ÔÇőÔÇőla v├órsta de 25 de ani ├«n 1952.

Jubileul de platin─â al monarhului ├«n v├órst─â de 96 de ani a fost s─ârb─âtorit la ├«nceputul acestei luni cu patru zile de evenimente, inclusiv Trooping the Colour, o slujb─â de Ziua Recuno╚Ötin╚Ťei, concertul Jubileului ╚Öi Petrecerea Jubileului.

├Äntr-un mesaj de mul╚Ťumire care a urmat zilelor festive, Maiestatea Sa a spus: ÔÇ×C├ónd vine vorba de cum s─â marchezi ╚Öaptezeci de ani ca regin─â, nu exist─â un ghid de urmat.

Este ├«ntr-adev─âr o premier─â. Am primit cu smerenie efervescen╚Ťa oamenilor ╚Öi am fost cu adev─ârat emo╚Ťionat─â de faptul c─â at├ó╚Ťia m-au s─ârb─âtorit. Chiar dac─â nu am participat personal peste tot, s─â ╚Öti╚Ťi c─â inima mea a fost al─âturi de voi to╚Ťi! V─â voi reprezenta ├«n continuare aplic├ónd tot ce ╚Ötiu mai bine, ajutat─â de familia mea.

Regina ultima apari╚Ťie Jubileu jpg

Sunt recunosc─âtoare pentru bun─âtatea, bucuria ╚Öi evidentele g├ónduri bune din ultimele zile ╚Öi sper c─â acest sentiment al unirii dintre noi s─â se simt─â mul╚Ťi ani de acum ├«ncolo. V─â mul╚Ťumesc pentru ur─âri ╚Öi pentru implicarea voastr─â, a tuturor, ├«n aceste serb─âri minunate.ÔÇŁ, a ad─âugat Regina Elisabeta a II-a ├«n mesajul s─âu pentru popor.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Letizia Teatro Real jpg
diana profimedia 0646169092 jpg
Meghan Markle la Invictus (3) jpg
Mircea Grigore Carol Lambrino fiul lui Carol al II lea si al Ioanei Zizi Lambrino (3) jpg
charles21 jpg
Leti (7) jpg
Prin┼úesa mo┼čtenitoare Victoria a Suediei Lisbon (3) jpg
printul charles jpg
andrew4 jpg
Principele Nicolae și Alina 23 jpg
regina profimedia 0703482714 jpg
Regina Elisabeta jubileu jpg
beatrice profimedia 0700806593 jpg
Prin┼úul mo┼čtenitor Frederik al Danemarcei ┼či prin┼úesa Mary OK Mag jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg
Printul Paul nu a fost recunoscut niciodata de Regele Mihai jpg
Prin╚Ťesa Beatrice de York ╚Öi so╚Ťul Edoardo Mapelli Mozzi jpg
Kate Ziua Armatei (2) jpg