Regina Elisabeta a II-a, încă o aniversare istorică. Ce recunoaștere a mai bifat suverana britanică

15 iunie, 2022
regina si coroana PNG

Dacă în urmă cu o săptămână britanicii își sărbătoreau cel mai longeviv monarh, iată că Regina mai bifează un record.

Regina Elisabeta a devenit oficial al doilea cel mai longeviv monarh din lume. Luni, Maiestatea Sa a depășit domnia regelui Thailandei Bhumibol Adulyadej, care a murit în octombrie 2016, potrivit BBC.

Ludovic al XIV-lea al Franței deține încă titlul de monarh care a domnit cel mai mult timp. El a stat pe tron timp de 72 de ani și 110 de zile, în timp ce regina Elisabeta, din 13 iunie, a domnit timp de 70 de ani și 127 de zile.

Regina Elisabeta jubileu jpg

Pe 6 februarie 2022, Maiestatea Sa a devenit primul monarh britanic care sărbătorește un Jubileu de platină, după 70 de ani de serviciu în slujba Coroanei. Regina, care este cel mai longeviv monarh britanic, a urcat pe tron ​​la vârsta de 25 de ani în 1952.

Jubileul de platină al monarhului în vârstă de 96 de ani a fost sărbătorit la începutul acestei luni cu patru zile de evenimente, inclusiv Trooping the Colour, o slujbă de Ziua Recunoștinței, concertul Jubileului și Petrecerea Jubileului.

Într-un mesaj de mulțumire care a urmat zilelor festive, Maiestatea Sa a spus: „Când vine vorba de cum să marchezi șaptezeci de ani ca regină, nu există un ghid de urmat.

Este într-adevăr o premieră. Am primit cu smerenie efervescența oamenilor și am fost cu adevărat emoționată de faptul că atâția m-au sărbătorit. Chiar dacă nu am participat personal peste tot, să știți că inima mea a fost alături de voi toți! Vă voi reprezenta în continuare aplicând tot ce știu mai bine, ajutată de familia mea.

Regina ultima apariție Jubileu jpg

Sunt recunoscătoare pentru bunătatea, bucuria și evidentele gânduri bune din ultimele zile și sper că acest sentiment al unirii dintre noi să se simtă mulți ani de acum încolo. Vă mulțumesc pentru urări și pentru implicarea voastră, a tuturor, în aceste serbări minunate.”, a adăugat Regina Elisabeta a II-a în mesajul său pentru popor.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (6) jpg
kate william george charlotte louis jpg