Regina Letizia, Regele Felipe al Spaniei și fiicele lor au sărbătorit la Santiago de Compostela Ziua Sfântului Iacob și Ziua Galiciei

26 iulie, 2022
Letizia și Felipe la Santiago de Compostela (5) jpg

La marea sărbătoare din 25 iulie, Regele Felipe și Regina Letizia a Spaniei au fost fost însoțiți de fiicele lor.

Un trio feminin super stilat și colorat am văzut la apariția Reginei Letizia a Spaniei și a celor două fiice, Prințesa Leonor și Infanta Sofia.

Letizia și Felipe la Santiago de Compostela (4) jpg

Cele trei, împreună cu Regele Felipe al Spaniei, au participat la sărbătoarea națională a Sfântului Apostol Iacob (Santiago Apostol), sfântul protector al Spaniei, la Catedrala din Santiago de Compostela.

Regina Spaniei și fiicele sale adolescente au fost toate trei o explozie de culoare, având niște ținute foarte potrivite pentru o sărbătoare în toiul verii.

stanga
dreapta
Letizia și Felipe la Santiago de Compostela (2) jpg
Letizia și Felipe la Santiago de Compostela (3) jpg
Letizia și Felipe la Santiago de Compostela (4) jpg
Letizia și Felipe la Santiago de Compostela jpg
Letizia și Felipe la Santiago de Compostela (5) jpg

Regina a fost strălucitoare într-o superbă rochie portocalie și pantofi cu toc crem, din piele întoarsă. Viitoarea regină a Spaniei, Prințesa Leonor, devine pe zi ce trece copia fidelă a elegantei sale mame. Alteța Sa a îmbrăcat o rochie bicoloră, roz și corai, cu un efect de alungire a siluetei, a purtat părul desfăcut în bucle romantice, iar în picioare a avut tot pantofi crem. Totuși, tocurile adolescentei de 16 ani au fost adaptate vârstei, însă se vede clar că împărtășește pasiunea mamei sale pentru pantofi stiletto.

Sora cea mică, Infanta Sofia, a fost adorabilă într-o rochiță bleu, optând pentru balerini de aceeași culoare. Tânăra de 15 ani părea foarte încântată că participă la eveniment.

La ceremonia din 25 iulie, Regele Felipe a spus: ”Pe lângă faptul că-i mulțumim Sfântului pentru protecția Sa divină, îl rugăm și să ne ajute, ca țara noastră să ia cele mai corecte decizii în această etapă, care nu e deloc lipsită de obstacole. În fiecare gospodărie spaniolă se află un pelerin, care alături de frații săi europeni și de frații din toate colțurile lumii, va face totul pentru a înlătura obstacolele ce-i ies în drum, va merge pe drumul său, care nu este deloc bătătorit, până la victoria finală.”

Orașul Santiago este ascuns în colțul de nord-vest al Spaniei, un frumos oraș medieval pe care majoritatea turiștilor nu-l cunosc. Orașul este cel mai cunoscut ca punct final al Camino de Santiago sau Drumul Sfântului Iacob, unde pelerinii vin să viziteze Catedrala și să-și obțină certificatul El Camino.

Sfântul Iacob cel Mare este sfântul patron al Spaniei și unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos. Conform biografiei sale, se spune că a ajuns în nordul Spaniei și Portugalia pentru a propovădui cuvântul Domnului și a fost îngropat în zonă. După ce au fost descoperite rămășițele sale, în acest loc a fost construită Catedrala din Santiago de Compostela.

Sărbătoarea Santiago Apóstol este unul dintre cele mai populare și pline de viață festivaluri din Spania.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Charles și William Getty jpg
dian2 jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Beatrice de York (4) jpg
duci20 jpg
Kate Middleton la Royal Ascot în buline jpg
letizia profimedia 0712614026 jpg
harry m jpg
kate si william profimedia 0092879881 jpg
Sussex
letizia profimedia 0712113125 jpg
red4 jpg
Kate Middleton (3) jpg
Prințesa Charlotte jpg
kate middleton GettyImages 1412468627 jpg
wil91 jpg
Prințesa Charlotte i a însoțit pe Kate și William jpg
cato jpg