Regina Letizia, Regele Felipe al Spaniei și fiicele lor au sărbătorit la Santiago de Compostela Ziua Sfântului Iacob și Ziua Galiciei

26 iulie, 2022
Letizia și Felipe la Santiago de Compostela (5) jpg

La marea sărbătoare din 25 iulie, Regele Felipe și Regina Letizia a Spaniei au fost fost însoțiți de fiicele lor.

Un trio feminin super stilat și colorat am văzut la apariția Reginei Letizia a Spaniei și a celor două fiice, Prințesa Leonor și Infanta Sofia.

Letizia și Felipe la Santiago de Compostela (4) jpg

Cele trei, împreună cu Regele Felipe al Spaniei, au participat la sărbătoarea națională a Sfântului Apostol Iacob (Santiago Apostol), sfântul protector al Spaniei, la Catedrala din Santiago de Compostela.

Regina Spaniei și fiicele sale adolescente au fost toate trei o explozie de culoare, având niște ținute foarte potrivite pentru o sărbătoare în toiul verii.

Regina a fost strălucitoare într-o superbă rochie portocalie și pantofi cu toc crem, din piele întoarsă. Viitoarea regină a Spaniei, Prințesa Leonor, devine pe zi ce trece copia fidelă a elegantei sale mame. Alteța Sa a îmbrăcat o rochie bicoloră, roz și corai, cu un efect de alungire a siluetei, a purtat părul desfăcut în bucle romantice, iar în picioare a avut tot pantofi crem. Totuși, tocurile adolescentei de 16 ani au fost adaptate vârstei, însă se vede clar că împărtășește pasiunea mamei sale pentru pantofi stiletto.

Sora cea mică, Infanta Sofia, a fost adorabilă într-o rochiță bleu, optând pentru balerini de aceeași culoare. Tânăra de 15 ani părea foarte încântată că participă la eveniment.

La ceremonia din 25 iulie, Regele Felipe a spus: ”Pe lângă faptul că-i mulțumim Sfântului pentru protecția Sa divină, îl rugăm și să ne ajute, ca țara noastră să ia cele mai corecte decizii în această etapă, care nu e deloc lipsită de obstacole. În fiecare gospodărie spaniolă se află un pelerin, care alături de frații săi europeni și de frații din toate colțurile lumii, va face totul pentru a înlătura obstacolele ce-i ies în drum, va merge pe drumul său, care nu este deloc bătătorit, până la victoria finală.”

Orașul Santiago este ascuns în colțul de nord-vest al Spaniei, un frumos oraș medieval pe care majoritatea turiștilor nu-l cunosc. Orașul este cel mai cunoscut ca punct final al Camino de Santiago sau Drumul Sfântului Iacob, unde pelerinii vin să viziteze Catedrala și să-și obțină certificatul El Camino.

Sfântul Iacob cel Mare este sfântul patron al Spaniei și unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos. Conform biografiei sale, se spune că a ajuns în nordul Spaniei și Portugalia pentru a propovădui cuvântul Domnului și a fost îngropat în zonă. După ce au fost descoperite rămășițele sale, în acest loc a fost construită Catedrala din Santiago de Compostela.

Sărbătoarea Santiago Apóstol este unul dintre cele mai populare și pline de viață festivaluri din Spania.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Familia regală norvegiană, martie 2024, Instagram PNG
Kate Middelton William și Michael Middleton la nuntă GettyImages 113265077 jpg
Isla Savannah Phillips nuntă Meghan Harry 2018 GettyImages 1051955606 jpg
Regina Mary a Danemarcei  cu soțul ei GettyImages jpg
Principele Nicolae al Romaniei repatriat   Casa Majestatii Sale jpg
Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg
Letizia, Felipe, Leonor și Sofia foto profimedia 0815164168 jpg
Regina Camilla foto GettyImages jpg
Regina Camilla, Joia Mare, Profimedia (2) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg
Regele Felipe, Regina Letizia și Leonor, de Ziua Spaniei foto GettyImages 1731552999 jpg
Regina Camilla foto Getty Images (2) jpg