Șah la prinț! Lui Harry îi este refuzat încă un privilegiu în Regatul Unit

25 mai, 2023

Se pare că toate demersurile mezinului Regelui Charles al III-lea de-a obține pază din partea statului britanic au fost în van.

Prințul Harry la încoronare (2) jpg

Relația dintre Prințul Harry și Marea Britanie tocmai s-a mai răcit cu cel puțin un grad, după ce instanța a hotărât să nu-i acorde dreptul de-a se folosi de protecția poliției atunci când revine în țară, chiar și contra cost.

În urmă cu mai bine de un an, Ducele de Sussex a intentat o acțiune în justiție pentru a obține servicii de securitate din partea statului, pe care urma să le plătească el însuși, atunci când călătorea cu familia sa în Marea Britanie. Înalta Curte din Londra și-a schimbat poziția, după ce anul trecut i-a acordat lui Harry dreptul de a face apel, și a declarat că Harry nu avea dreptul să ceară o revizuire a cazului, astfel că, în cele din urmă, mezinul Regelui Charles al III-lea a pierdut bătălia legală.

Rezoluția vine într-un moment cheie pentru cuplu, care se confruntă cu nouă dezbatere privind siguranța lor, dusă pe două continente. În urmă cu câteva zile, Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, au fost implicați într-o urmărire a paparazzilor în New York, despre care ei susțin că s-ar fi putut încheia cu o tragedie precum cea în care și-a pierdut viața Lady Diana, mama lui Harry. Incidentul, care a avut loc după petrecerea Women of Vision din 16 mai, a dat naștere la versiuni diferite. Potrivit purtătorului de cuvânt al cuplului, "urmărirea de mare viteză" aproape că a dus la "coliziuni cu alți șoferi, pietoni și doi ofițeri de poliție din New York". "Erau mulți fotografi care făceau dificilă circulația", a declarat un purtător de cuvânt al poliției newyorkeze, dar Harry și Meghan "au ajuns la destinație și nu au existat coliziuni, nu au fost răniți, nu au fost arestați sau citați".

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg
Regina Maxima la dineul de stat din Amsterdam, Profimedia (4) jpg
Regina Letizia a Spaniei, Prințesa Margriet a Țărilor de Jos, Regele Felipe VI al Spaniei, Prințesa Moștenitoare Amalia, Regele Willem Alexander, Prințesa Beatrix și Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei jpg
copii Prințul William și Prințul Harry jpg
Regina Mary și Olena Zelenska Foto Profimedia (1) jpg
banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg
Kate Middleton și Prințul William, în ținute sport  foto   Getty jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Regele Felipe și Regina Letizia Foto getty images profimedia jpg