Scrisorile Prințesei Diana dezvăluie angoasa provocată de divorțul "disperat și urât"

1 februarie, 2023

Regretata Prințesă de Wales le-a mărturisit prietenilor că "nu ar fi trecut niciodată la divorț" dacă ar fi știut cât de "disperat și urât" va fi procesul.

Printesa Diana   profimedia 0230461404 jpg

Câteva scrisori inedite scrise de Prințesa Diana dezvăluie angoasa pe care a trăit-o la despărțirea de Prințul Charles, descriind cum negocierile privind termenii divorțului au lăsat-o "în genunchi". Diana a dezvăluit, de asemenea, paranoia ei că telefonul său de la Palatul Kensington a fost ascultat de Familia Regală.

Cele 32 de scrisori ale Prințesei Diana au fost scrise prietenilor ei, Susie și Tarek Kassem. Aceștia au ales să vândă colecția la licitație, considerând că "proprietatea acestor documente emoționante este o responsabilitate" pe care "nu doresc să o transmită copiilor sau nepoților lor".

Scrisorile vor fi vândute de către Lay's Auctioneers din Cornwall pe 16 februarie și se așteaptă să ajungă la aproape 160.000 de dolari australieni. O parte din încasări va merge către organizațiile de caritate pe care Lady Di le-a sprijinit în timpul scurtei sale vieți.

Prințesa Diana i-a întâlnit pe soții Kassem la Royal Brompton Hospital în timpul vizitelor sale regulate. Scrisorile pe care aceștia au decis să le pună în vânzare au fost redactate între 1995 și 1996.

Într-una dintre cele mai personale note, datată 28 aprilie 1996, Lady Diana își exprimă sentimentele legate de destrămarea căsniciei sale. Diana și Charles s-au despărțit în 1992, dar divorțul lor nu a devenit definitiv decât în august 1996. Ea le-a scris celor doi soți pentru a-și cere scuze că a trebuit să anuleze o excursie planificată pentru a vedea opera "Tosca". "Trec printr-o perioadă foarte dificilă, iar presiunea este serioasă și vine din toate părțile", scria ea. "Este prea dificil uneori să îți ții capul sus, iar astăzi sunt în genunchi și îmi doresc ca acest divorț să se finalizeze, deoarece costurile posibile sunt enorme."

printesa diana jpeg

Într-o altă scrisoare, trimisă după Crăciunul din 1995, Diana le mulțumește soților Kassem pentru că au invitat-o să-și petreacă ziua cu ei, după ce Palatul Buckingham anunțase că nu se va alătura fiilor săi, Prințul William și Prințul Harry, la Sandringham, alături de restul Familiei Regale. "Am fost atât de încântată să fiu invitată la un eveniment de familie, mai ales că am fost făcută să mă simt ca făcând parte din echipă".

Într-o scrisoare datată 20 mai 1996, Prințesa Diana și-a exprimat îngrijorarea că există unele înregistrări ale conversațiilor sale private care au fost transmise Familiei Regale, întrucâd telefonul ei de la Palatul Kensington era ascultat. "Cum nu am telefon mobil, e dificil să discut probleme personale, deoarece liniile mele de aici sunt înregistrate și transmise în mod constant", a scris ea. "Dacă aș fi știut în urmă cu un an prin ce voi trece prin acest divorț, nu aș fi consimțit niciodată. Este disperat și urât."

Casa de licitații spune că soții Kassem au ales să păstreze unele dintre "scrisorile mai personale și mai confidențiale" scrise de Diana. Dar cele scoase la vânzare "ilustrează dispoziția extrem de caldă și iubitoare a Dianei într-o manieră fermecătoare și încântătoare. Unele dintre scrisorile Prințesei Diana abordează stresul enorm prin care trecea în timpul perioadelor de suferință foarte publică, însă tăria ei de caracter și dispoziția ei generoasă și spirituală strălucesc", adaugă agenția.Recente pe Ok! Magazine

Camilla William si Kate GettyImages 1241283589 jpg
Meghan Markle, Getty (5) jpg
Isla Elizabeth Phillips, Profimedia (4) jpg
Regele Charles, Lady Di, Camilla  foto   GettyImages jpg
Printul Francois, mezinul Marelui Duce Guillame de Luxemburg si al lui Stephanie de Luxemburg (1)   pagina oficiala jpg
Regina Maxima   profimedia 0766182987 jpg
Regele Charles   profimedia 0749026857 jpg
Charlotte Casiraghi profimedia 0765270880 jpg
Kate Middleton ii fura stilul lui Meghan Markle jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Regina Camilla în Germania (8) jpg
Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg