Secrete din viața Regelui Carl Gustaf al Suediei expuse într-un film documentar

31 ianuarie, 2023

Monarhul Suediei, care celebrează anul acesta Jubileul de Aur, dezvăluie câteva intimități într-un film documentar despre viața sa.

Regele Carl Gustaf al Suediei   pagina oficiala (2) jpg

Regele Carl Gustaf și Regina Silvia sunt căsătoriți de 46 de ani, dar sunt împreună de peste 50 de ani. Acum, când Regele Suediei se pregătește să își sărbătorească Jubileul de Aur, monarhia îl omagiază oferindu-i un cadou foarte special: un film documentar despre viața sa. În „Kungen“, Majestatea Sa Regele Carl Gustaf este dispus să-și depene amintirile, dar și să dezvăluie câteva intimități din viața cu Regina Silvia.

Întrebat care este rețeta care l-a făcut să reziste atâția ani în căsnicie fără aproape nicio criză, Carl Gustaf al Suediei a răspuns imediat: "Băi separate!". Să fie, oare atât de simplu? "Întrebarea mea era mai mult psihologică, dar Regele pare să aibă o viziune foarte practică asupra lucrurilor și a limbajului. A dat răspunsul corect și cred că este un sfat destul de bun, deși, desigur, pentru multe cupluri nu este atât de ușor să țină sferele private separate și să nu-și taie unghiile unul în fața celuilalt", spune un jurnalist nordic, care a văzut în avanpremieră filmul special al monarhului și a participat la interviu în calitate de intervievator.

Ce l-a marcat pe viață

Unul dintre evenimentele care i-a rămas în minte lui Carlos Gustavo este accidentul fatal de avion suferit de tatăl său, Prințul Gustav Adolf. La doar câteva luni de viață, este evident că actualul Rege nu știa de moartea tatălui său. Mama sa nu i-a spus nimic și, abia în timpul școlii, Carl Gustaf a aflat vestea.

Expresii la persoana a treia

Regizorul documentarului spune că nu a fost ușor să-l convingă pe Regele Suediei să se deschidă și să vorbească despre viața sa privată. Și, cel mai adesea, monarhul a vorbit despre el însuși la persoana a treia. "În acest fel s-a simțit mai confortabil", spun ei.

Infidelități?

Carol Gustaf al Suediei a negat categoric că ar fi avut infidelități din timpul căsniciei cu Regina Silvia, deși a existat un caz despre care s-a zvonit toată viața sa. 

Potrivit jurnalistului Thomas Sjöberg, autorul biografiei explozive "The Reluctant Monarch" din 2010, comportamentul Regelui nu a fost întotdeauna bine primit de poporul suedez. "El face toate lucrurile pe care aristocrații tind să le facă", a declarat Sjöberg pentru "Telegraph" în 2011. "Vacanțe costisitoare pe Coasta de Azur, călătorii pe tot globul, organizează petreceri ridicol de scumpe, socializează cu o mulțime de femei, atunci când soția sa nu este prezentă. Suedezii par să fie foarte toleranți, parțial pentru că nu îl văd ca pe o persoană matură".

Tocmai "socializarea" cu alte femei a fost cea care l-a adus pe rege în mijlocul unui scandal, în 2011.

Potrivit cărții lui Thomas Sjöberg, monarhul era un obișnuit al petrecerilor sexuale organizate într-un club de noapte din Stockholm, în primii ani ai domniei sale. Clubul era deținut de un fost gangster pe nume Mille Markovich. Bineînțeles, regele a făcut tot posibilul pentru a păstra secrete presupusele vizite, spunându-se că a pus poliția secretă suedeză să curețe orice dovadă a prezenței sale, după ce a părăsit evenimentele cu conținut XXX din club.

Acestea nu au fost singurele isprăvi extraconjugale ale regelui. Potrivit cărții, acesta a vizitat, de asemenea, cluburi de striptease din SUA în 1996 și a avut o aventură cu o vedetă pop suedeză la sfârșitul anilor '90 - despre care Regina Silvia ar fi știut!

După ce biografia scrisă de Thomas Sjöberg a adus în lumina reflectoarelor aventurile scandaloase ale regelui, acesta a reacționat rapid la aceste afirmații. "Am vorbit cu familia mea și cu Regina și am ales să dăm pagina și să mergem mai departe, deoarece sunt lucruri care s-au întâmplat cu mult timp în urmă", a declarat el într-o conferință de presă la sfârșitul anului 2010.

FOTO: pagina oficială



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Regele Harald, Regina Sonja cu Maia Sandu in Norvegia   FOTO Casa Regală norvegiană (5) jpg
Regina Mary si Regina Silvia a Suediei   Casa Regală daneză (2) jpg
Regina Camilla, GettyImages (6) jpg
Prințesa Victoria și Prințesa Sofia FotoJet (2) jpg
Regina Letizia, Infanta Sofia si Regele Felipe   GettyImages 1492368713 jpg
Charlene de Monaco profimedia 0870449785 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (5) jpg
Harry la Invictus, Instagram jpg
Regele Frederik și Regina Mary Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Printul William Foto Profimedia jpg
Printul Harry si Charles jpeg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
Regele Charles si Zara Tindall la Royal Windsor Horse Show   profimedia 0870758489 jpg
Regina Mary Regele Frederik și Regii Suediei profimedia 0870697321 jpg
Prințul Harry cu Regele Charles și Prințul Archie  foto   GettyImages jpg