Și Casa Regală a României a primit invitația lui Charles. Ce a spus Margareta?

26 aprilie, 2023

Fiica cea mare a Regelui Mihai I și soțul său, Principele Radu, au răspuns scrisorii trimise de Buckingham cu privire la încoronarea din data de 6 mai.

Majestatea Sa Margareta si Principele Radu invitatie la incoronare   Casa Regala jpg

O lungă și frumoasă istorie și prietenie îi leagă pe Majestatea Sa Margareta și pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea, care sunt veri, legătura lor de rudenie mergând până la Regina Victoria. Încă din copilărie, cei doi obișnuiau să-și fie confidenți, Margareta și cele patru surori ale sale, principesele Elena, Irina, Sofia și Maria obișnuind să-și petreacă vacanțele de vară în Marea Britanie, pe timpul exilului tatălui lor.

Custodele Coroanei și fiul cel mare al regretatei Regine Elisabeta a II-a au păstrat relații apropiate și după revenirea în România a Regelui Mihai, cu stabilirea Casei Regale în țară, și nu o dată Charles, la acea vreme Prinț de Wales, acesta a fost oaspetele Familiei Regale în România.

De altfel, se știe că Charles este un mare admirator al frumuseților naturale și etnografice din țara noastră și, în anii trecuți, a devenit chiar proprietarul mai multor case țărănești din Transilvania.

Era de așteptat, deci, ca și Majestatea Sa Margareta și Principele consort Radu să se afle pe lista invitaților la marea încoronare a Regelui Charles al III-lea din 6 mai. Și, odată primită invitația scrisă - acel card frumos ornat cu simboluri saxone, irlandeze și scoțiene - Casa Regală a dat și răspunsul oficial: „Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor lua parte la Încoronarea Majestății Sale Regele Charles al III-lea și a Majestății Sale Regina-Consort.“

Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce ținute speciale vor adopta cei doi reprezentanți ai Casei Regale române și cât de aproape vor fi așezați în sala de la Westminster Abbey, știut fiind faptul că Regele Mihai I și Regina Elisabeta a II-a erau foarte atașați unul de celălalt și, în perioada vieții suveranei britanice, Familia Regală română a avut parte de-o mare prețuire din partea acesteia.

FOTO: Casa Regală



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg