Și regalii fac piața? Imagini inedite cu Majestatea Sa Margareta și Principesa Sofia

27 iunie, 2023

Rar ne este dat să vedem o figură regală făcând târguieli. Dar modernitatea ni-i arată pe toți cei cu sânge albastru în ipostaze tot mai apropiate de omul obișnuit.

Majestatea Sa Margareta si Principesa Sofia in piata din Alexandria   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (3) jpg

Există țări în lumea asta în care imaginea monarhului e sfântă. Până în acest secol, japonezii nu-și vedeau împăratul nici măcar o dată în timpul vieții.  Însă tendința tuturor caselor regale este de a-și mai scutura din rigoare și din a lăsat o fereastră deschisă și spre viața de Palat, cu toate nevoile sale.

Astfel, nu ne mirăm că tot mai des regalii ”coboară printre muritorii de rând” și ne arată fața lor umană. Schimbări se fac și în Casa Regală română, unde încă de la revenirea Regelui Mihai în țară se încearcă o reapropiere de români și o cultivare a normalității. Desigur, nu ne așteptam să le vedem pe două dintre fiicele regretatului suveran, pe Margareta și pe Sofia, mergând prin piață. Dar chiar și această imagine a lor se înscrie în trendul acesta modern.

Totodată, cele două reprezentante ale Familiei Regale române au fost surprinse printre tarabele dintr-o piață din Alexandria cu ocazia unei vizite de lucru a Majestății Sale, care avea în agendă un proiect dedicat comunităților dunărene, care prevede ca, de-a lungul anilor 2023 și 2024, Custodele Coroanei să viziteze județele de la Dunăre și să încurajeze educația în rândul tinerilor, minoritățile etnice, folclorul și tradițiile populare, patrimoniul construit și protejarea mediului înconjurător.

Astfel, Majestatea Sa Margareta și sora sa mai mică, Principesa Sofia, au vizitat sediu Crucii Roșii, filiala Alexandria, primăria municipiului, s-au întâlnit cu autoritățile locale, cu reprezentanți ai minorității rromă, cu antreprenori locali, elevi și profesori, precum și cu reprezentanți ai Fundației Regale Margareta a României.

În cea de-a doua parte a zilei, Custodele Coroanei și Principesa Sofia au vizitat Piața Alexandria, sediul fabricii de lactate Cremola și Școala „Turnu” din municipiul Turnu Măgurele.

FOTO: Casa Majestății Sale



Recente pe Ok! Magazine

king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (6) jpg
kate william george charlotte louis jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg