Simbolul extraordinar apărut pe cerul Londrei în amintirea Reginei Elisabeta

2 ianuarie, 2023

Marea Britanie nu putea lăsa să treacă nici ultima noapte a lui 2022 fără a-și aduce aminte de regretata ei suverană.

Regina Elisabeta a II a jpg

În anul în care s-au stins din viață multe figuri importante ale vieții publice, moartea celei care a fost Regina Elisabeta a II-a rămâne cel mai sensibil moment pentru Anglia. Chiar și în noaptea dintre ani, britanicii au ținut să-și aducă aminte de aceasta, într-un gest simbol fără precedent.

Astfel, atât locuitorii Londrei, cât și turiștii sosiți în vacanța de Revelion în capitala Marii Britanii, s-au bucurat la miezul nopții de un spectacol inedit de lumină, artificii și drone, care au iluminat cerul de deasupra râului Tamisa. Iar punctul culminant l-a reprezentat apariția celebrului profil al Reginei Elisabeta a II-a, laolaltă cu simbolul coroanei regale și cu monograma ER, prescurtarea cifrului regal în latină Elizabeth Regina, care apare ștanțat și pe uniformele militare, îmbrăcămintea personalului Palatului, poșta regală, clădiri guvernamentale, documente oficiale și alte insituții sau servicii legate strâns de activitatea Casei Regale.

Vizibile atât de pe ambele maluri ale Tamisei, de la Roata Mare cunoscută sub numele de ''Ochiul Londrei''/''London Eye'', cât și din fața Palatului Buckingham, simbolurile epocii elisabetane contemporane au fost savurate din plin și imortalizate de participanți cu ajutorul telefoanelor mobile.

Simbolul extraordinar apărut pe cerul Londrei de Anul Nou, realizat dintr-o multitudine de drone, în timp ce din difuzoare se auzea familiara voce a fostei suverane, este un alt mod de-a onora memoria unei îndelungi domnii și a unui caracter profund dedicat națiunii, precum cel al regretatei Regine, semn că englezii încă trebuie să se obișnuiască cu tranziția la noua eră a Regelui Charles al III-lea.

Momentul special a fost imortalizat și de Casa Regală britanică și postat pe rețelele de socializare, alături de tradiționala urare de Anul Nou, spre bucuria fanilor de pretutindeni.

FOTO: pagina oficială a Palatului BuckinghamRecente pe Ok! Magazine

Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
Isabella a Danemarcei profimedia 0707880220 (2) jpg
Prințesa Charlene de Monaco și copiii în Ajunul Zilei Sfintei Devota, Getty (5) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
Coroana Regina mama Elisabeta profimedia 0209911427 jpg
Harry și Meghan GettyImages 994638046 jpg
Kate Middleton profimedia 0751706506 jpg
Kate Middleton, întrunire cu jucătorii de rugby, Profimedia (4) jpg
Letizia profimedia 0751670928 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si a anuntat Jubileul de Aur, Printesa Victoria, regina Silvia   profimedia 0750819938 jpg
Athena contesa de Monpezat, nepoata Reginei Margrethe a II a a Danemarcei   pagina oficiala (6) jpg
fiul Reginei Rania, Printul mostenitor Hussein si Rajwa (3) jpg
Beatrice Borromeo in Dior Christian Dior outfit 2 jpg
Charlene si Albert profimedia 0018360567 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}