Șocant! Riscul de a-l trimite în război pe Harry era "acceptabil" pentru Regină

11 aprilie, 2023

Generalul Sir Mike Jackson a povestit cum Elisabeta a II-a și-a dorit ca ambii nepoți să servească în forțele armate, dar a considerat că doar Harry ar trebui să aibă voie să lupte, riscul de a-l trimite pe William fiind "prea mare" pentru Regină.

Regina, Printul William si Printul Harry in uniforma   profimedia 0720719559 jpg

Formarea militară în rândul membrilor caselor regale este în tradiția lor, moștenită din vremurile în care erau monarhii duceau ei înșiși bătăliile pe câmpul de luptă. Acum, chiar dacă armele s-au modernizat, iar ordinele se dau din birouri somptuoase, rolul lor de conducători supremi ai armatei s-a păstrat, astfel încât orice moștenitor la tron, dar și "rezerva" sa, trebuie să aibă pregătire militară.

Regina Elisabeta a considerat că riscul de a fi ucis în luptă este "acceptabil" pentru Prințul Harry, dar "prea mare" pentru fratele său, William, ca moștenitor al tronului. Aprecierile regretatului monarh cu privire la valoarea vieților "moștenitorului moștenitorului și a celui de rezervă" sunt dezvăluite într-o nouă perspectivă explozivă asupra celei mai faimoase familii din lume.

Noul serial al ITV, "The Real Crown", dezvăluie atitudinea diferită a familiei față de William și Harry, care ar putea fi considerată ca fiind cea care a semănat semințele nemulțumirii care au dus la o prăpastie uriașă între frații acum în război.

Fostul șef al armatei ridică problema vorbind despre una dintre audiențele sale private cu Regina Elisabeta a II-a. Sir Mike Jackson, șeful Statului Major General din 2003 până în 2006, a declarat că fosta suverană i-a vorbit despre necesitatea ca ambii prinți să servească în forțele armate, dar numai Harry ar trebui să fie trimis la război. "Mi-a spus că nepoții ei trebuie să-și facă datoria. Dar s-a decis că pentru William, ca moștenitor al moștenitorului, riscul era prea mare. Dar pentru fratele său mai mic, riscul era acceptabil."

Printul Harry in uniforma   profimedia 0227227000 jpg

Generalul în retragere, în vârstă de 79 de ani, a explicat că avea o întâlnire cu Regina "o dată sau de două ori pe an" și se confrunta cu o examinare riguroasă - dar era o regulă nescrisă ca ceea ce se spunea să rămână între ei. Cu toate acestea, înainte de a face dezvăluirea despre părerea ei cu privire la caracterul dispensabil al lui Harry, în comparație cu fratele său mai mare, el a spus: "Voi încălca regula prin dezvăluirea a ceea ce s-a întâmplat cu această ocazie când ea a fost foarte clară."

Revelațiile din noul serial

Serialul "The Real Crown", în cinci părți, sondează faptele din spatele mai multor evenimente relatate în dramatizarea de succes de pe Netflix, cum ar fi intrusul de la Palatul Buckingham Michael Fagan și asasinarea Lordului Mountbatten de către IRA.

Printre alte povești cheie, confirmă modul în care o întâlnire clandestină într-o casă din sudul Londrei a deschis calea pentru ca fosta amantă Camilla să se căsătorească în cele din urmă cu Charles. Și relatează și cum Prințul Andrew, acum căzut în dizgrație, a insistat să care o masă de călcat de doi metri în jurul globului, în timp ce a "ieșit constant din scenariu" și a refuzat să își îndeplinească sarcinile de trimis comercial finanțat de contribuabili.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Kate, William, George în 2014, Profimedia (2) jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Prințesa Charlene Prințul Albert profimedia 0891310982 jpg
Charles Spencer și Lady Karen Spencer, GettyImages (1) jpg
Printul George, Getty (1) jpg
Frederik, Mary, Christian, Profimedia jpg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (1) jpg
Regina Letizia si Regele Felipe   Casa Majestatii Sale jpg
Pippa Middleton si James Matthews   GettyImages 960040938 jpg
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (5) jpg
Regele Charles si Regina Camilla in Jersey   Casa Regala 4 jpg
Kate Middleton si Gary Goldsmith jpg
Charlene și Albert de Monaco foto Facebook jpg
Kate Middleton și Louis  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Charles și Camilla noi portrete Canada PNG
Mahra PNG
Edward al VIII-lea și Wallis Simpson