Soțul unei prințese a refuzat titlul oferit de Regină doar pentru a rămâne "om de rând"

29 aprilie, 2023

Contele de Airlie a refuzat să urce în ierarhia regală, deși s-a căsătorit cu verișoara Reginei Elisabeta a II-a.

Angus Ogilvy si Printesa Alexandra de Kent   GettyImages 1048332132 jpg

În aprilie 1963, la zece ani după încoronarea Reginei Elisabeta a II-a, Marea Britanie s-a oprit o clipă în loc pentru a urmări marea nuntă a verișoarei primare a suveranei, Prințesa Alexandra de Kent, cu omul de afaceri britanic Angus Ogilvy.

Cuplul s-a întâlnit în timpul unui bal la Luton Hoo în 1955, iar șapte ani mai târziu, Palatul Buckingham a anunțat că s-au logodit și se vor căsători. 

În ciuda faptului că era al doilea fiu al contelui și contesei de Airlie, Angus Ogilvy a fost considerat "om de rând", deoarece nu avea un rang egal cu cel al soției sale. Cu toate acestea, Angus era mândru de acest fapt și chiar a precizat că dorea să rămână un "om de rând" și că nu dorea să urce în ierarhia regalității.

Ca atare, în ziua nunții sale, Angus Ogilvy a refuzat titlul oferit de Regină, o decizie care a fost percepută mai mult decât o lipsă de eleganță din partea sa, dar care a creat și un precedent: zece ani mai târziu, căpitanul Mark Phillips a refuzat și el un titlu de conte la căsătoria sa cu Prințesa Anne.

Ani mai târziu, Angus Ogilvy a declarat că a regretat că a refuzat titlul în 1963, deoarece a considerat că a creat un precedent teribil.

Însă acesta a refuzat și să locuiască într-o locuință cu blazon, ca alți membri ai Familiei Regale. Fapt pentru care, în primul an de căsătorie, el și Prințesa Alexandra de Kent au luat o ipotecă pentru a cumpăra contractul de închiriere a unei reședințe regale din Richmond Park, Thatched House Lodge. Prețul cerut pentru această proprietate la acea vreme era de 150.000 de lire sterline - o sumă considerabilă la începutul anilor 1960. Cei doi au locuit acolo până la moartea lui Angus, în 2004, provocată de un cancer la gât, la vârsta de 76 de ani.

Deși nu a devenit niciodată conte, Regina Elisabeta a II-a l-a instalat în funcția de Cavaler Comandor al Ordinului Regal Victorian, la 25 de ani după căsătoria sa cu Prințesa Alexandra de Kent, în 1988.

FOTO: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg