Temerile în privința Prințului Harry s-au adeverit: a primit amenințări cu moartea!

16 februarie, 2023

După ce a dezvăluit în cartea sa că a împușcat 25 de talibani, Ducele de Sussex a devenit ținta organizațiilor teroriste din Afganistan.

Printul Harry in uniforma de pilot de elicoptere in armata   profimedia 0413824036 jpg

În afară de criticile și reproșurile pe care le aruncă asupra propriei familii, unul dintre cele mai mediatizate capitole din autobiografia Prințului Harry, "Spare", nu se referă atât la conflictele familiale, cât la cele două misiuni în care s-a angajat ca soldat în Afganistan. După cum dezvăluie în memoriile sale, fiul regelui Charles al III-lea a făcut 25 de victime în timpul luptelor sale zilnice împotriva regimului taliban, morți pentru care a precizat că nu regretă nimic. Cu toate acestea, Ducele de Sussex a avertizat, într-un interviu recent, că presa tabloidă a scos din context declarațiile sale pentru a da impresia că se laudă cu abilitățile sale în război, descriindu-și inamicii ca fiind "piese de șah care trebuie scoase de pe tablă".

În realitate, Harry încerca doar să își expună opiniile despre cultura armatei și procesul de desensibilizare în care a fost cufundat prin implicarea sa directă în luptă. Cu toate acestea, explicațiile sale nu par să-i fi convins pe detractorii săi, care nu au potolit dorința de răzbunare a anumitor sectoare ale extremismului islamist.

Prințul Harry a devenit ținta grupării Al Qaeda

Organizația teroristă Al Qaeda, condusă la acea vreme de regretatul Osama Bin Laden, le-a ordonat membrilor și simpatizanților săi să îl ucidă cât mai curând posibil pe Prințul Harry, adresându-i-se acestuia cu numele de Al-Zanim, într-un articol dur publicat în noua ediție a revistei sale One Unmah. Grupul îl acuză pe fiul cel mic al Dianei de Wales că îi disprețuiește pe musulmanii afgani și îi dezumanizează, potrivit interpretării pe care o dă cuvintelor și tonului folosit în cartea sa.

"Mărturisirea prințului Al-Zanim că a ucis cu sânge rece 25 de musulmani și că aceștia erau doar piese de șah în ochii lui dezvăluie nivelul de discriminare, condescendență și criminalitate din genele sale", scrie în articol.

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, Al Qaeda cere chiar Familiei Regale să îl abandoneze complet pe Harry, care a demisionat din funcțiile oficiale în martie 2020, și să îl lase la mila justiției islamice. În acest sens, se vorbește de o "oportunitate pentru coroană de a se răzbuna pe fiul său disident, înlăturându-i protecția pentru a face loc mâinilor islamice să își ia justa răsplată". De asemenea, organizația aruncă săgeți la adresa societății occidentale, care, în opinia sa, este mai preocupată de "scandalurile sexuale" ale prințului decât de ipoteticele sale crime împotriva umanității.

Într-unul dintre interviurile pe care le-a acordat televiziunii americane pentru a-și promova memoriile, Harry a avertizat deja că presupusa manipulare a mărturiei sale despre anii petrecuți în Afganistan a fost "cea mai periculoasă" dintre minciunile care au fost spuse împotriva sa. "Fără îndoială, cea mai periculoasă minciună care a fost spusă despre mine este aceea că m-am lăudat cumva cu numărul de oameni pe care i-am ucis în Afganistan. Și eu aș fi supărat dacă aș auzi pe cineva lăudându-se cu așa ceva. Dar asta este o minciună", s-a apărat el în emisiunea lui Stephen Colbert.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg