Testamentul prin┼úului Philip r─âm├óne secret ├«n urm─âtorii 90 de ani. Care este motivul ┼či ├«n ce fel o afecteaz─â pe regin─â

17 septembrie, 2021
1 queen png png

├Änalta Curte a decis: testamentul ducelui de Edinburgh va r─âm├óne secret pentru urm─âtorii 90 de ani. Aceast─â decizie vine pentru a proteja ÔÇŁdemnitatea ┼či pozi┼úiaÔÇŁ reginei Elisabeta a II-a, noteaz─â BBC.

Această convenţie nu este o găselniţă recentă, ci există de mai bine de un secol. După moartea unui membru important al Casei Regale, Înalta Curte este solicitată să sigileze testamentul.

Asta înseamnă că nimic din act nu va fi făcut public pe perioada decisă. În cazul de faţă, va mai exista un proces privat, în care se va decide dacă testamentul poate fi desigilat.

stanga
dreapta
2 queen png png
5 printul philip si regina elisabeta jpg jpeg
4 printul philip si regina elisabeta1 jpg jpeg
5 printul philip si regina elisabeta2 jpg jpeg
4 printul philip si regina elisabeta3 jpg jpeg
8 printul philip si regina elisabeta5 jpg jpeg

Audierea pentru cererea de sigilare a avut loc tot privat ├«n luna iulie, sus┼úinut─â de Andrew McFarlane, judec─âtor de rang ├«nalt. El a ascultat pledoariile avoca┼úilor care reprezint─â mo┼čtenirea ducelui, a procurorului general, a principalului consultant legal al Guvernului ┼či a publicat decizia joi.

Sir Andrew McFarlane a spus c─â, ├«n calitate de pre┼čedinte al Family Division of the High Court, el este custodele unui seif care con┼úine mai mult de 30 de plicuri, fiecare cuprinz├ónd testamentul sigilat al unui membru decedat din familia regal─â. Pentru prima dat─â ├«n 100 de ani, a stabilit un proces care ar putea decide desecretizarea acestor documente, a unora dintre membrii monarhiei deceda┼úi ├«n urm─â cu un secol.

Judec─âtorul a precizat c─â nu a v─âzut testamentul prin┼úului Philip ┼či c─â nici nu ┼čtie ce con┼úine acesta, ├«n afar─â de data execut─ârii ┼či identitatea executorului desemnat. Judec─âtorul a spus c─â dup─â 90 de ani fiecare testament va putea fi deschis ┼či examinat de avocatul monarhului, gardianul Arhivelor Regale, de procurorul general ┼či de orice reprezentant personal existent al decedatului. Ei vor decide dac─â testamentul va fi f─âcut public la acel moment, ├«ns─â McFarlane a ad─âugat c─â unele testamente regale e posibil s─â nu fie publicate vreodat─â, nici m─âcar par┼úial.

Acest termen a fost decis ├«n pofida cererii avocatului reginei ┼či a procurorului general, care solicitau 125 de ani de confiden┼úialiate!

Însă judecătorul a stabilit că 90 de ani reprezintă o perioadă rezonabilă.

Testamentul prin┼úesei Diana de Wales nu a beneficiat de astfel de prevederi, ci dimpotriv─â, a fost f─âcut public chiar ├«n 1997, anul mor┼úii sale, dezv─âluind c─â parte din averea sa urma s─â fie ┼úinut─â ├«ntr-un fond pentru fiii ei, p├ón─â ce ace┼čtia vor ├«mplini v├órsta de 25 de ani.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

charles80 jpg
Ducii de Cambridge și copiii (4) jpg
leonor sofia profimedia 0704820910 jpg
FB 00 Charlene jpg
Letizia Teatro Real jpg
diana profimedia 0646169092 jpg
Meghan Markle la Invictus (3) jpg
Mircea Grigore Carol Lambrino fiul lui Carol al II lea si al Ioanei Zizi Lambrino (3) jpg
charles21 jpg
Leti (7) jpg
Prin┼úesa mo┼čtenitoare Victoria a Suediei Lisbon (3) jpg
printul charles jpg
andrew4 jpg
Principele Nicolae și Alina 23 jpg
regina profimedia 0703482714 jpg
Regina Elisabeta jubileu jpg
beatrice profimedia 0700806593 jpg
Prin┼úul mo┼čtenitor Frederik al Danemarcei ┼či prin┼úesa Mary OK Mag jpg