„The Crown: Monaco edition“? Istoria "intrigantă" a familiei Grimaldi va fi ecranizată

29 mai, 2023

Istoria familiei princiare monegasce este plină de personaje, scandaluri și intrigi. Nepoții lui Grace Kelly caută în arhive informații pentru un nou film.

grace si rainier

Istoria Casei de Windsor a generat apariția serialului „The Crown“. Dar o altă saga regală este în curs de pregătire și este gata să ofere și mai mult scandal, dramă și intrigă. Monaco“ va urmări istoria măreață a familiei domnitoare Grimaldi, printre ai cărei membri se numără Prințul Albert al II-lea și Prințesa Charlène, precum și Prințul Rainier al III-lea și regretata lui soție, Grace Kelly.

În mod tentant, proiectul are binecuvântarea supușilor regali (sau, mai exact, a descendenților acestora): este produs de o companie de producție condusă de fiii Prințesei Caroline de Hanovra - și nepoții lui Grace Kelly - Andrea și Pierre Casiraghi, precum și de nora Beatrice Casiraghi (născută Borromeo). Dimitri Rassam, care este căsătorit cu fiica Prințesei Caroline, Charlotte Casiraghi, este de asemenea implicat, cel mai probabil ca regizor și producător.

„Credeam că știu această poveste, dar se pare că nu am făcut decât să zgârii ușor suprafața. Pur și simplu, este epică din toate punctele de vedere: familie, aventură, intrigă“, a declarat cineastul francez Dimitri Rassam despre proiect, potrivit „Variety“. „Adevărata poveste a fondării familiei Grimaldi de Monaco, în urmă cu aproximativ șapte secole, este una dintre cele mai captivante povești pe care am avut șansa să o descopăr, datorită inițiativei lui Beatrice, Andrea și Pierre“'.

Charlotte Casiraghi, soțul său, Dimitri Rassam și Beatrice Borromeo, zilele trecute la Cannes
Charlotte Casiraghi, soțul său, Dimitri Rassam și Beatrice Borromeo, zilele trecute la Cannes

Primul episod va fi un film intitulat Part I - The Rock“, care se va concentra pe prima cucerire a Principatului Monaco de către familia Grimaldi, la sfârșitul secolului al XIII-lea. Înființată de Grimaldo Canella în Genova cu un secol înainte, familia Grimaldi a fost o familie de gulfi care a sprijinit papalitatea, împotriva Sfântului Împărat Roman și a ghibelinilor. De asemenea, au fost aliniați cu regii angevini din Napoli.

Familia Grimaldi a preluat pentru prima dată controlul asupra Monaco, pe atunci o fortăreață de coastă, în 1297. Cu toate acestea, în următoarele secole au câștigat și pierdut puterea cu intermitențe, în timpul unei perioade politice turbulente pe continent. Abia în secolul al XV-lea au devenit pentru prima dată lorzi ai Monaco. Familia și-a asumat titlul princiar în 1659. De atunci, fiecare prinț de Monaco a fost un Grimaldi - ceea ce îi face să fie cea mai longevivă Familie Regală din Europa.

Accesul direct la familie înseamnă că producția va beneficia, de asemenea, de comorile neprețuite stocate în arhivele Palatului. Într-adevăr, Andrea Casiraghi a început să exploreze aceste vaste depozite de relicve istorice atunci când a fost lovit de ideea pentru Monaco. „Am fost copleșiți de cantitatea de povești neștiute, intrigante și epice care au fost ascunse în documente antice și în corespondența privată de-a lungul secolelor“, a declarat un reprezentant al companiei de producție a familiei Casiraghi într-un comunicat. „În cele din urmă am decis să începem cu începutul“.

Cu toate acestea, se așteaptă ca proiectul să dea naștere la mai multe filme și chiar la un serial TV. Cu siguranță, poveștile captivante care așteaptă să fie spuse nu lipsesc. Deși implicarea familiei Casiraghi înseamnă că unele dintre aceste povești senzaționale au mai multe șanse de a fi publicate decât altele.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințesa Claire a Belgiei, Prințul Aymeric, Profimedia jpg
Familia regală norvegiană, martie 2024, Instagram PNG
Kate Middelton William și Michael Middleton la nuntă GettyImages 113265077 jpg
Isla Savannah Phillips nuntă Meghan Harry 2018 GettyImages 1051955606 jpg
Regina Mary a Danemarcei  cu soțul ei GettyImages jpg
Principele Nicolae al Romaniei repatriat   Casa Majestatii Sale jpg
Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg
Letizia, Felipe, Leonor și Sofia foto profimedia 0815164168 jpg
Regina Camilla foto GettyImages jpg
Regina Camilla, Joia Mare, Profimedia (2) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg