Unde a cerut-o în căsătorie Regele Mihai pe aleasa inimii sale? Momentul a fost unul inedit

6 martie, 2019
1 regele mihai si regina ana jpg jpeg

Despre căsătoria de lor de 68 de ani s-a tot scris, însă puţini ştiu cu exactitate cum a început relaţia lor şi, mai ales, cum a cerut-o în căsătorie tânărul Mihai pe Principesa Ana de Bourbon-Parma.

Ei bine, Principesa Ana l-a cunoscut pe cel cu care avea să trăiască o viaţă la un dineu oferit de vărul său primar, Marele Duce Jean de Luxembourg, chiar în preajma festivităţilor prilejluite de căsătoria dintre Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Prinţul Philip, în noiembrie 1947.

Frumuseţea şi spontaneitatea Principesei Anne l-au cucerit  pe monarhul României de la prima întâlnire de la Londra. N-a durat decât câteva săptămâni pentru ca cei doi să-şi dea seama că sunt făcuţi unul pentru celălalt şi că vor să petreacă o eternitate împreună. Principesa Ana şi regele Mihai s-au logodit chiar în anul în care s-au cunoscut, în Elveţia.

Cererea în căsătorie a fost, după cum mărturiseşte chiar Regina Ana, una inedită şi emoţionantă. ”Eram în maşină şi el a ales momentul de a-mi cere mâna într-un mod original. Eram la volan, aşa că ne-am adresat cuvintele care ne promiteau unul altuia fără să ne privim în faţă, doar drumul şerpuitor din faţa noastră... Toată viaţa noastră asta am făcut: umăr la umăr, ne-am ajutat unul pe altul şi am fost complici, fără să ne uităm unul la altul, ci privind amândoi, ca o singură fiinţă, drumul şerpuitor din faţa noastră”, mărturisea Regina Ana în volumul ”Nunta de diamant”.

Nunta avea să vină, în exil, în acelaşi an. Cei doi şi-au unit, oficial, destinele la Atena. Nunta a fost organizată de unchiul Regelui Mihai, respectiv Regele Paul al Greciei. Acesta s-a ocupat de toate detaliile ceremoniei şi a reuşit să dea un caracter măiestos căsătoriei Regelui Mihai cu Principesa Ana. La sosirea în Grecia, au fost aşteptaţi cu covor roşu, fanfară şi garda de onoare.

2 regele mihai si regina ana jpg jpeg


Recente pe Ok! Magazine

Camilla și Charles întâmpinați la aeroport de soții Macron, Getty (6) jpg
Charles si Camilla, invitati la dineul oferit de Brigitte Macron si Emmanuel Macron la Versaiiles   profimedia 0806926577 jpg
Regele Charles la Versalilles  foto   GettyImages jpg
Regina Rania la emisiunea Today de la NBC   pagina oficiala (3) jpg
Kate Middleton și William și au dus copiii la școală jpg
Prințul William în SUA, septembrie 2023, Getty (4) jpg
Printesa Alexia, debut la Ziua Printilor   casa regala (3) jpg
Regina Elisabeta a II a  GettyImages jpg
Kate Middleton, 19 septembrie 2023, Getty (4) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe ai Spaniei, Profimedia (1) jpg
Prințesa Beatrice Sienna profimedia 0773565104 jpg
Meghan Markle, Prințul Harry la Invictus Games  foto   Getty jpg
Meghan Markle, Getty (8) jpg
Regina Rania la New York cu Jill Biden si Regina Mathilde   Instagram (1) jpg
Charles, William și Harry jpg
Thomas Markle, tatal lui Meghan Markle jpg
Prințesa Maria Olympia a Greciei, Profimedia jpg
Prințul William, prima zi din vizita la New York, Profimedia (2) jpg