Unde locuiește Regina Sofia a Spaniei, după ce nora sa, Letizia, i-a succedat la tron?

1 septembrie, 2023

Se știe că între mama și soția actualului suveran spaniol, Felipe, au existat animozități și că Familia Regală spaniolă a fost zguduită de numeroase scandaluri în care a fost implicat tatăl lui, Juan Carlos, aflat acum în exil. Așadar unde și-a găsit liniștea cea mai iubită regină a Spaniei?

Regina Sofia a Spaniei   profimedia 0739446115 jpg

La zece ani după ce s-a căsătorit, Felipe al VI-lea a devenit Rege al Spaniei în 2014, în același timp în care soția sa, Letizia, a devenit Regină consoartă. Într-un fel, fosta jurnalistă a înlocuit-o pe soacra sa, Regina Sofia. Și, deși fosta suverană, acum în vârstă de 84 de ani, a făcut un pas în spate, ieșind din centrul atenției în ultimii ani și lăsând locul fiului și nurorii sale, asta nu înseamnă că nu mai face parte oficial din monarhia spaniolă.

Soția Regelui Juan Carlos, atât de rușinos destituit și care azi se află în exil în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, duce o existență relativ discretă în cadrul Palatului Zarzuela. Potrivit jurnaliștilor de la publicația spaniolă „Vanitatis”, Regina Sofia a Spaniei locuiește în compania surorii sale, Irene, în vârstă de 81 de ani. La doar un kilometru distanță se află pavilionul princiar, în care locuiesc fiul său, Felipe, și nora sa, Letizia, și fiicele lor, Leonor și Sofia - care acum se află la studii.

Prințesa Leonor, care va împlini 18 ani pe 31 octombrie, a plecat de acasă pe 17 august pentru a începe pregătirea militară la Academia Militară Generală din Zaragoza, iar Prințesa Sofia, în vârstă de 16 ani, și-a făcut bagajele pentru Țara Galilor, unde va studia pentru Bacalaureatul Internațional la UWC Atlantic College. Suficient pentru ca părinții lor să experimenteze „sindromul cuibului gol”, chiar dacă au o agendă încărcată.

Pavilionul prințului de 1.800 m², cu patru etaje și o suprafață de 1.800 m², evaluat la 4 milioane de euro, este, prin urmare, un pic mai liniștit decât de obicei. Regele Felipe al VI-lea va putea, totuși, să profite de el pentru a-și vizita mama mai des, la Palatul Zarzuela, între călătoriile regale și aparițiile publice.

Reamintim că Regina Sofia a Spaniei, fostă Prințesă a Greciei, este verișoara regretatului Rege Mihai I al României.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (6) jpg
kate william george charlotte louis jpg