VIDEO Imagini spectaculoase cu Prințul Frederik și Prințesa Mary la Taj Mahal

27 februarie, 2023

Prințul moștenitor al Danemarcei și soția sa s-au pozat lângă celebrul și frumosul monument arhitectural, o oprire obligatorie în cadrul vizitei lor de patru zile în India.

Printul Frederik si Printesa Mary a Danemarcei la Taj Mahal   pagina oficiala jpg

Să admiri la fața locului frumusețea unică a Taj Mahalului este o experiență de neuitat, o ocazie de-a reflecta asupra a tot ceea ce poate oferi una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne. De acest lucru s-au bucurat din plin Prințul Frederick și Prințesa Mary a Danemarcei duminică, în timpul călătoriei lor oficiale de patru zile în India.

Moștenitorul tronului danez și soția sa au vizitat țara asiatică pentru a consolida, potrivit Coroanei, legăturile dintre cele două națiuni și pentru a promova acorduri pentru "dezvoltarea afacerilor ecologice", acordând o atenție specială apei și energiei. Prima destinație pe care Familia Regală a ales-o pentru a-și începe turneul a fost celebrul monument arhitectural, care se află la periferia orașului Accra.

Cu o vreme splendidă, la aproape de 30 de grade, cuplul s-a fotografiat foarte afectuos și zâmbitor în fața Taj Mahalului. Îmbrăcată într-o cămașă albă cu mânecile suflecate și o fustă lungă, prințesa a emanat un aer de-o eleganță relaxată. Soțul ei a optat, de asemenea, pentru o vestimentație lejeră, cu pantofi sport.

Amândoi au fost imortalizați atât la intrare, cât și în interiorul impunătoarei clădiri, al cărei nume în limba maternă înseamnă "Coroana palatelor". Construit între 1632 și 1654 pe malul râului Yamuna de împăratul musulman Shah Jahan, în onoarea soției sale Arjumand Banu Begum, acesta combină elemente de artă islamică, persană, indiană și turcă. Dincolo de caracterul romantic care l-a inspirat, mausoleul acoperit de cupola de marmură albă este cea mai faimoasă parte.

În totalitatea sa, este un complex de clădiri înconjurate de ziduri care se întinde pe 17 hectare și include, de asemenea, o moschee mare, o casă de oaspeți, grădini și piscine. În 1983 a fost recunoscut de UNESCO drept sit al Patrimoniului Mondial, fiind o adevărată capodoperă și o bijuterie admirată de toată lumea, care atrage nu mai puțin de șapte-opt milioane de vizitatori în fiecare an.

Prima vizită a lui Frederick și Mary a Danemarcei la Taj Mahal are loc la 60 de ani de la vizita Reginei Margrethe a II-a din 1963, când aceasta era încă prințesă și a fost la fel de impresionată de călătorie. "Părea că plutește în lumina lunii când am ajuns", a scris atunci actuala suverană, care păstrează și ea câteva fotografii cu ea însăși la fața locului - iar acest lucru este consemnat în instantaneele alb-negru pe care le-a făcut publice în acest weekend.

FOTO: pagina oficială



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg