VIDEO Regina Sofia a Spaniei, aclamată şi primită cu un val de admiraţie în Grecia natală

17 ianuarie, 2023
Regina Sofia are mulţi admiratori în Grecia natală.
Regina Sofia are mulţi admiratori în Grecia natală.

Fosta suverană a Spaniei a fost întâmpinată cu multă simpatie la Atena, unde a avut ieri loc înmormântarea fratelui său, Constantin al II-lea al Greciei.

Ieri a fost una dintre cele mai dificile zile pentru Regina Sofia a Spaniei, care şi-a condus pe ultimul drum fratele, pe Constantin al II-lea, ultimul rege al grecilor. În haine de doliu şi vădit afectată de pierderea celui alături de care a copilărit la Palatul Tatoi de lângă Atena, numit odată "Micul Versailles", fosta suverană a Spaniei a trăit valuri de emoţii, de la tristeţe şi neconsolare, la recunoştinţă şi flatare. Căci mulţimea strânsă pe traseul cortegiului funerar a reacţionat neaşteptat de călduros la vederea acesteia, aclamând-o şi primind-o cu un val de admiraţie grăitor.

Ropotul de aplauze şi scandarea numelui său au făcut-o pe Regina Sofia să le zâmbească celor veniţi să-şi ia rămas bun de la fostul lor monarh. Chiar şi ceilalţi invitaţi din alte case regale ale Europei au fost uimiţi de simpatia cu care a fost întâmpinată Regina Sofia.

 Mama actualului rege al Spaniei, Felipe al VI-lea, a fost însoţită de Regele Juan Carlos, care care s-a autoexilat în Emiratele Arabe Unite după mai multe scandaluri de corupție. Slăbit şi sprijinindu-se în baston şi de braţul unui asistent, Regele Juan Carlos a fost şi el luat prin surprindere de reacţia grecilor la adresa soţiei sale - el fiind obişnuit ca el să fie în centrul atenţiei.  

Lor li s-au alăturat şi Regina Letizia şi Regele Felipe, alături de care au luat parte atât la slujba de la Catedrala Metropolitană din Atena, cât şi la înhumarea trupului lui Constantin al II-lea în racla din Cimitirul Regal de la Tatoi şi la parastasul oferit pe seară de Familia Regală a Greciei.

La ceremonii au luat parte membrii Familiei Regale a Greciei, alături de membri ai Familiilor Regale ale Spaniei, Danemarcei, Marii Britanii, Olandei, Suediei, Norvegiei, Bulgariei, Belgiei, Luxemburgului, Iordaniei, Iranului, Serbiei și Germaniei, precum și de membri ai Familiilor Princiare de Monaco și Liechtenstein.

FOTO: pagina oficialăRecente pe Ok! Magazine

Mike si Zara Tindall  GettyImages 1323667056 jpg
Sophie, Contesa de Wessex  GettyImages 1245285993 jpg
camilla- meghan- charles- harry-william- kate ( ok magazine)
Kate Middleton și William și au dus copiii la școală jpg
Printesa Anne in vizita la regimentul Husarilor Regali la baza NATO din Estonia  pagina oficiala (8) jpg
meghan markle 1 jpg
Carole Middleton colaj jpg
Regina Elisabeta la Palatul Holyroodhouse  profimedia 0340857569 jpg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Printul Harry  profimedia 0222015636 jpg
Prințul Harry, în armată jpeg
FotoJetHarry jpg
Kate Middleton și Prințul William 2022, GettyImages 1239517992 (6) jpg
Regina Letizia atunci și acum foto  GettyImages jpg
Diana nuntă Charles profimedia 0022089031 jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Getty (3) jpg
harry si meghan B profimedia 0744806273 (1) jpg
Printesa Leonor si Infanta Sofia  GettyImages 1241981523 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}