Ziua în care o Elisabeta de doar 25 de ani a aflat că a devenit regina Angliei

2 februarie, 2022
regina elisabeta profimedia 0209904139 jpeg

Pe 6 februarie 1952, când Regele George al VI-lea a murit înainte de vreme, la doar 57 de ani, pe atunci Prinţesa Elisabeta şi soţul ei, Prinţul Philip, au fost ultimii care au aflat tragica veste, cei doi fiind angajaţi într-un turneu regal în Kenya.

Lady Pamela Hicks, verişoara Prinţului Philip şi una dintre doamnele de companie ale Elisabetei în acea perioadă, a dezvăluit în anul 2018, într-un podcast, că soţul viitoarei regine a fost primul care a aflat dintre cei doi şi cel care a trebuit să-i dea prinţesei teribila veste.

Conform spuselor acesteia, secretarul privat al Reginei, Martin Charteris, se afla într-un oraş din apropiere când un reporter l-a abordat şi l-a întrebat despre ştirea morţii regelui. Charteris s-a întors la cabana în care erau cazaţi Elisabeta şi Philip în Kenya şi a urcat subtil pe scară, încercând să-i atragă atenţia lui Philip.

stanga
dreapta
2 elisabeta philip charles si george jpg jpeg
3 regina elisabeta profimedia 0404142858 jpg jpeg
5 regele george vi jpg jpeg
6 regina elisabeta 94 de ani jpg jpeg
regina elisabeta profimedia 0209904139 jpeg

Când a auzit vestea, soţul reginei a spus că va fi un şoc pentru Elisabeta, prinţesa fiind foarte apropiată de tatăl ei. Ducele şi-a convins, apoi, soţia să meargă la o plimbare în grădină, acolo unde i-a spus despre moartea tatălui ei şi că ea este de-acum regină. Elisabeta avea pe-atunci doar 25 de ani.

Când s-a întors în cabana ei, regina le-a spus celor din staff: „Îmi pare atât de rău. Înseamnă că trebuie să ne întoarcem cu toţii în ţară”, îşi aminteşte fosta ei doamnă de companie.

Lady Hicks a mai dezvăluit că, atunci când grupul regal s-a întors la Londra, angajaţii tinerei regine au trebuit să facă rost de o rochie neagră, astfel încât Elisabeta să se poată schimba în avion, înainte de a debarca, deoarece nu se gândise să aducă una cu ea în turneul din Africa. O neglijenţă care a schimbat modul în care călătoresc monarhii, deoarece acum toţi aduc o ţinută neagră de doliu în călătoriile lor.