Ziua Regalității, marcată de Majestatea Sa Margareta la Statuia Regelui Carol I

11 mai, 2023

Abia revenit din Marea Britanie, de la încoronarea Regelui Charles al III-lea, cuplul regal român a punctat deja două evenimente, dintre care ziua de 10 mai, rămasă în istorie drept Ziua Independenței și Ziua Regalității.

Majestatea Sa Margareta, Principele Radu si Principesa Sofia la ceremonialul de 10 mai 2023   Casa Majestatii Sale (12) jpg

Nici n-au apucat bine să se odihnească după weekendul prelungit petrecut în Marea Britanie, la vărul Charles al III-lea, încoronat oficial pe 6 mai, că Majestatea Sa Margareta șli Principele Radu au îmbrăcat din nou hainele festive pentru alte două evenimente ale Casei Regale române: gala Asociaților Furnizorilor Regali, desfășurată marți seara în Salonul Diplomat al hotelului Athénée Palace InterContinental, și celebrarea Zilei de 10 mai, numită și Ziua Independenței sau Ziua Regalității.

Ca în fiecare an, Ziua Regalității a fost omagiată prin ceremonia militară de la Statuia Regelui Carol I, amplasată în fața Palatului Regal - în care funcționează de zeci de ani Muzeul de Artă din București.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu, având-o alături și pe Principesa Sofia, au depus flori la statuia regelui fondator al statului român modern. Ceremonialul militar a cuprins intonarea Imnului Regal și a marșului „Luarea Plevnei”, precum și un exercițiu de dexteritate cu arma. La eveniment au fost prezenți militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, precum și Jandarmeria călare și Orchestra Reprezentativă a Armatei.

Militarii Cavaleriei Jandarmeriei Române au escortat la plecare mașina Majestății Sale.

În aceeași dimineață, înaintea ceremoniei de la Piața Palatului Regal, Custodele Coroanei române, Principele Consort și Principesa Sofia au depus flori și la bustul Regelui Mihai I, aflat în Piațeta Regelui de pe Șoseaua Kiseleff.

De remarcat că Majestatea Sa Margareta a purtat la eveniment un costum alb, bordat cu margini negre, la care a asortat un nou accesoriu de păr, o tocă argintie cu un detaliu ornamental negru, realizată de același designer Ana Istodorescu care i-a creat și eleganta tocă albastru cobalt cu pene, pe care fiica Regelui Mihai I a purtat-o în weekend la încoronarea de la Londra.

FOTO: Casa Majestății Sale, Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Charles Harry si Meghan GETTY jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Irene Urdangarin, nepoata Regelui Felipe  profimedia 0831198343 jpg
Meghan si Harry au ramas fara Frogmore Cottage jpg
Cele 4 viitoare regine, Leonor, Amalia, Ingrid si Elisabeta jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0866103621 jpg
Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie   GettyImages 476990258 jpg
Maxima, Letizia, Amalia, Felipe și Willem la muzeul STRAAT, Profimedia (7) jpg
Prințul William prima apariție după Paște Foto Getty Images (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei și Regina Maxima a Țărilor de Jos Foto Profimedia (1) jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg