Cât a costat, de fapt, înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

19 mai, 2023

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a costat guvernul 162 de milioane de lire sterline, a confirmat Trezoreria Marii Britanii. 

inmormantare regina elisabeta sursa captura YT jpg

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a au avut loc la 19 septembrie 2022, după mai multe zile de doliu național. În această perioadă, sute de mii de persoane au vizitat Westminster Abbey, unde monarhul a fost depus.

Cele mai mari costuri au fost înregistrate de Ministerul de Interne, care a cheltuit 74 de milioane de lire sterline pentru acest eveniment.

Departamentul pentru Cultură, Media și Sport a cheltuit 57 de milioane de lire sterline. Lideri mondiali și membri ai familiei regale au fost prezenți la Londra pentru a-și prezenta omagiile în cadrul ceremoniei de comemorare. Milioane de oameni din întreaga lume au urmărit funeraliile, iar mii de oameni s-au aliniat pe străzi pentru a-și prezenta omagiile.

Într-o declarație, secretarul-șef al Trezoreriei Marii Britanii, John Glen, a descris moartea ei și perioada de doliu național ca fiind un „moment de mare importanță națională”. El a adăugat: „În această perioadă, multe sute de mii de oameni au venit personal pentru a-și prezenta omagiile, la ceremonia din Edinburgh, din Westminster, precum și la Londra și Windsor pentru funeraliile de stat din 19 septembrie.

Prioritățile guvernului au fost ca aceste evenimente să se desfășoare fără probleme, asigurând în același timp în permanență siguranța și securitatea publicului”.

„Pe măsură ce departamentele își finalizează calculele înainte de publicarea lor în lunile următoare, guvernul este acum în măsură să publice o estimare a costurilor asociate cu organizarea acestor evenimente de către principalele departamente guvernamentale și administrațiile descentralizate implicate”.

De asemenea, guvernul scoțian a cheltuit 18,756 milioane de lire sterline pentru moartea monarhului.

Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani la Castelul Balmoral, după 70 de ani pe tron.

Pe 21 aprilie Regina Elisabeta ar fi împlinit 97 de ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ar fi împlinit pe 21 aprilie 97 de ani, ocazie cu care membrii familiei sale i-au transmis omagii în amintirea îndrăgitei suverane.

În capul listei s-a aflat desigur însuși Regele Charles al III-lea, primul născut al Reginei Elisabeta a II-a și al Prințului Philip. Monarhul britanic a vorbit mereu despre răposata sa mamă cu deosebită considerație și drag, simțind nevoia să sublinieze că Maiestatea Sa a condus timp de 70 de ani regatul cu deosebită înțelepciune și corectitudine.

„Astăzi ne reamintim viața incredibilă și moștenirea lăsată de Maiestatea Sa Regina Elisabeta a II-a, în ziua în care ar fi împlinit 97 de ani. Când Maiestatea Sa s-a născut în aprilie 1926, nimeni din familia sa nu se gândea că Prințesa Elisabeta avea să devină cândva regină. Dar în urma abdicării unchiului său, Regele Edward al VIII-lea, în 1936, tatăl Elisabetei a urcat pe tron. Când regele George al VI-lea a murit în februarie 1952, Prințesa Elisabeta a devenit Regina Elisabeta a II-a, la doar 25 de ani. Maiestatea Sa a devenit cel mai longeviv monarh al Marii Britanii – singurul din istorie care a sărbătorit Jubileu de platină”.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

regele charles (12) jpg
kate  william profi6 jpg
Kate Middleton și Prințul William în vizită la Aberfan (2) jpg
Regina Rania si nora sa la petrecerea cu henna   pagina oficiala (1) jpg
grace si rainier
Mick Jagger, Prințesa Margaret  foto   GettyImages jpg
Printul Alemayehu al Etiopiei ingropat in capela St George   Profimedia jpg
Munchen, Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta regala din Bavaria Nymphenburg   Casa Majestatii Sale (3) jpeg
Regina Rania bleu (1) jpg
Regele Charles, Coronation Party fotografii AI   Neil Mason, Start Digital (15) png
5 regina elisabeta a marii britanii tanara 3 jpg jpeg
Nora Regina Rania Rajwa profimedia 0778570214 jpg
Printul Harry si Meghan Markle   profimedia 0741589185 jpg
Letizia Leonor Sofia profimedia 0779214461 jpg
Regele Charles, Regina Camilla  sursa   GettyImages jpg
regele charles (11) jpg
George, Charlotte și Louis, copiii Wales, Getty (3) jpg
kate middleton costum roz (2) jpg