Cât de bine se-nțeleg, de fapt, Camilla, soția Prințului Charles, și Regina Elisabeta a II-a?

Mulți au crezut de-a lungul anilor că soția Prințului Charles și soacra sa, adică Regina Elisabeta a II-a, se au ca șoarecele și pisica, dat fiind faptul că aceasta i-a dejucat planurile reginei de a avea o monarhie ferită de scandaluri. Dar ce se-ntâmplă de fapt între ele?

Noră și soacră. Camilla și Regina Marii Britanii

În tinerețe, Camilla Parker Bowles a avut o relație foarte apropiată cu Regina Elisabeta, căci soțul ei, Andrew Parker-Bowles, era finul Reginei Mamă, așa că erau invitați des pe la Palatul Buckingham. Totuși, atunci când Camilla a început să fie amanta lui Charles, iar mariajul acestuia cu Diana ajunsese pe prima pagina a ziarelor de scandal, Regina Elisabeta a dispus ca amanta fiului său să nu mai fie primită la palat.

Consimțământul reginei Elisabeta ca Charles să aibă o relație oficială, în văzul tuturor, cu Camilla a venit tocmai în 1997, la cinci ani de la separarea de Prințesa Diana. Însă cum în acel an Prințesa Diana a murit, totul a fost anulat. Așa se face că Charles și Camilla și-au continuat relația, pe ascuns, până în 1999, când cei doi s-au afișat la petrecerea aniversară a surorii Camillei.

În anii ce-au urmat, relația dintre Camilla și Regina Elisabeta s-a îmbunătățit, aceasta fiind privită drept un membru al Casei Regale Britanice. În 2005, Charles și aleasa inimii sale au primit binecuvântarea reginei de a se căsători. Au trecut 12 ani de atunci, timp în care Regina a realizat că Ducesa de Cornwall a fost dintotdeauna potrivită pentru fiul său și că, în prezent, simpatizanții monarhiei o iubesc la fel de mult precum orice alt membru al familiei regale.

În 2012, Regina și-a arătat simpatia față de nora sa, invitând-o să i se alăture în caleașca regală în timpul Jubileului de Diamant. Până acum, Camilla a primit două decorațiuni din partea reginei Elisabeta a II-a: ”The Royal Family Order” și ”Grand Cross of the Victorian Order”, ambele simbolizând aprobarea reginei Elisabeta.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA