Cât de fragilă pare Regina Elisabeta la întâlnirea cu noua "Doamnă de Fier" de la Balmoral!

7 septembrie, 2022

La cei 96 de ani ai săi, suverana Marii Britanii pare tot mai împovărată de rolul pe care se încăpăţânează să nu i-l cedeze fiului său, Charles.

Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (5) jpg

Dacă mai speră cineva că Elisabeta a II-a ar putea să abdice în favoarea fiului său, poate să aştepte mult şi bine, căci nici acum, când devine evident că funcţia devine tot mai copleşitoare, Regina nu face niciun pas înapoi. Şi credem că nici chiar Prinţul moştenitor Charles nu-şi mai face iluzii că ar putea urca pe tron altfel decât la moartea mamei sale.

Ce-i drept, suverana Marii Britanii nu s-a dat niciodată în lături, în cei 70 de ani de când se află la domnie, de la a-şi juca rolul exact după cum se aşteaptă de la ea, cu raţiune şi responsabilitate. Şi probabil, ştiind care sunt problemele cauzate de Brexit şi de scindările din Parlament, care au dus la îndepărtarea lui Boris Johnson din funcţia de premier, chiar nu ar fi fost oportun să-şi anunţe tocmai acum retragerea. Cu atât mai mult cu cât a fost ales un nou premier, în persoana lui Liz Truss, de la care se aşteaptă să fie o urmaşă demnă a lui Margaret Thatcher şi a Theresei May.

Liz Truss a câștigat scrutinului intern din Partidul Conservator britanic, la capătul unei curse electorale care a durat aproape două luni și în care l-a învins pe contracandidatul său rămas în cursă, Rishi Sunak, ministru de finanțe în guvernul lui Boris Johnson. Şi, după cum cere tradiţia, a fost invitată la reşedinţa regală pentru a putea fi investită oficial de către Regină.

Britanicii au aşteptat să vadă detaliile acestei întâlniri şi pentru că e prima oară, după luni bune, când au putut s-o revadă pe suverana lor, retrasă acum în Scoţia, la Balmoral, reşedinţa care-i este atât de dragă. De altfel, Liz Truss este al 15-lea prim-ministru din timpul domniei acesteia şi prima care este investită la Balmoral. Regina Elisabeta părea bine și avea o bună dispoziţie trădată de zâmbetul larg cu care a întâmpinat-o pe noua "Doamnă de Fier" în salonul de desen de la Balmoral. Totuşi, imaginea cu Majestatea Sa sprijinindu-se în baston, mai slabă şi mai scundă, din cauza vârstei, trădează o fragilitate inerentă, dar încă neîngrijorătoare.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Principele Nicolae al Romaniei repatriat   Casa Majestatii Sale jpg
Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg
Letizia, Felipe, Leonor și Sofia foto profimedia 0815164168 jpg
Regina Camilla foto GettyImages jpg
Regina Camilla, Joia Mare, Profimedia (2) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg
Regele Felipe, Regina Letizia și Leonor, de Ziua Spaniei foto GettyImages 1731552999 jpg
Regina Camilla foto Getty Images (2) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Regele Charles în audiențe, Profimedia jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
FotoJetEugenie și Beatrice jpg