Cât de puțin timp lucrează Prințul Harry și Meghan Markle pentru fundația lor

31 martie, 2023

Prințul Harry și Meghan Markle au lucrat fiecare câte o oră pe săptămână la Archewell, fundația lor caritabilă, conform unei recente declarație fiscală.

Meghan Markle si Printul Harry jpeg

Prințul Harry și Meghan Markle au făcut publice orele de lucru în declarațiile fiscale ale organizației lor non-profit. În anul 2021, aceștia au lucrat fiecare câte 52 de ore, dar au reușit să atragă 10 milioane de lire sterline de la finanțatori bogați care au sprijinit organizația. Cuplul spune că a făcut din organizația lor umanitară de caritate prioritatea lor de când au renunțat la rolul lor ca membri seniori ai familiei regale britanice.

Archewell a atras în jur de 3.700 de lire sterline din donații publice. Marea majoritate a banilor, 8 milioane de lire sterline, au provenit de la un singur donator bogat, iar un altul a contribuit cu 2 milioane de lire sterline. Nu se știe nici acum de la cine au venit banii.

În timp ce Prințul Harry și Meghan Markle nu primesc salariu, James Holt, directorul executiv al fundației Archewell, primește un salariu de 48.337 de lire sterline pe an, inclusiv câteva mii de euro ca diverse beneficii. Astfel, acesta câștigă aproape 1.000 de lire sterline pe oră.

Pe parcursul unui an, fundația a cheltuit și puțin peste 172.000 de lire sterline pe cheltuieli de judecată. Declarația fiscală face lumină și în ceea ce privește activitatea organizației Archewell. Un grup pe care l-a ajutat în afara SUA a fost în Europa, Archewell a oferit organizației puțin peste 149.422 de lire sterline pentru a contribui la îmbunătățirea accesului la vaccinurile Covid la nivel mondial, la „sănătatea mintală” și la „îmbunătățirea diversității de gândire și experiență în cadrul mass-media”, scrie Mirror. 

Alte activități au inclus sprijinirea familiilor evacuate din Afganistan, cu organizația americană Welcome. De asemenea, au dezvoltat patru centre comunitare de ajutorare în caz de criză și au extins programul de burse la Centre for Critical Internet Inquiry și la The Institute for Rebooting Social Media. Pe lângă acestea, au contribuit la finanțarea unui studiu privind impactul pandemiei asupra femeilor care lucrează în SUA, au finanțat reparațiile unui adăpost pentru femei și multe altele.

Archewell este descrisă ca fiind „o organizație nonprofit” cu misiunea principală de a „ridica și uni comunitățile, locale și globale, online și offline”. Prințul Harry și Meghan Markle spun că își propun să „asculte oamenii și comunitățile lor, să îi ajute să își spună poveștile, să facă adevărate acțiuni și să pună în evidență o nouă generație de lideri”.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0867585293 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Prințul Nikolaos al Greciei și Prințesa Tatiana Foto GettyImages (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte  foto   Getty jpg
Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Regele Juan Carlos la regata   profimedia 0857530431 jpg
FotoJet Harry și Louis jpg
Prinţesa Haya de Iordaniei si Sarah Ferguson la evenimentul Fundatiei Maiden Factor   Instagram (7) jpg
Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, GettyImages jpg