Cât este de strict monarhul Charles în ceea ce privește dieta sa. Iată cât de ”regește” mănâncă într-o zi

2 octombrie, 2023

Maiestatea Sa este din cale afară de pretențios, atunci când vine vorba de alimentație.

Regele Charles Camilla jpg

Știm, l-am văzut cu toții la Viscri încântat de bucatele românești: brânză, sarmale, zacuscă, slăninuță feliată cu ceapă roșie. Degustă, apreciază exclusiv alimentele curate și este un pretențios încă din copilărie.

Având în vedere că suveranul britanic are o cohortă de bucătari regali, este firesc să ne gândim la festinurile elaborate de la Palatul Buckingham.

Și dacă vă imaginați că Regele Charles are parte de mese îmbelșugate, cu mai multe feluri de mâncare, și cea mai sofisticată argintărie, presa internațională ne surprinde cu detaliile aflate. Căci da, noua bunăstare este de fapt o talie subțire, nicidecum festinuri culinare ca în secolele trecute. Iar în ceea ce îl privește pe Maiestatea Sa, are o abordare faimoasă în ceea ce privește alimentația, favorizând întotdeauna legumele bio, mesele mici și ouăle ecologice de la păsările crescute la Highgrove House.

Înțelegem astfel că suveranul se orientează înspre mesele proteice, în care abundă legumele și foarte rar se răsfață cu carbohidrați. Ocazional, seara, ca un ritual deja cunoscut regal, se răsfață fie cu un pahar de whisky, fie cu un vin bun. În timpul zilei, nu spune nu unei beri reci.

Charles cu un pahar de bere in mână în 2001 FOTO EPA-EFE

Regele Charles și soția sa, Regina Camilla, dețin păsări crescute bio la reședința lor din Gloucestershire, Highgrove House, așa că nu este surprinzător faptul că ouăle proaspete figurează în fruntea listei la micul dejun al cuplului regal.

La un moment dat, pe pagina oficială de Instagram a Clarence House a fost dezvăluită una dintre rețetele de brunch preferate ale lui Charles – ouă coapte cu brânză – care arăta absolut delicioasă. Așadar, ziua începe plină de proteine. Un mic dejun proteic ține de foame și are calitatea de a menține glicemia în frâu. Cine mănâncă ouă dimineața nu mai simte foame pe parcursul zilei. Iar acest lucru se confirmă, căci așa cum a fost dezvăluit și de Clarence House și de autoarea regală Tina Brown, Regele Charles nu mănâncă la prânz.

Potrivit fostului corespondent regal Gordon Rayner, monarhul consideră că prânzul este un „lux” care interferează cu programul său încărcat de muncă.

Ce mănâncă regele Charles al III-lea la cină?

Suveranii britanici adoră grădinăritul și faptul că se pot bucura de legume curate, cultivate chiar de ei. Așadar, salatele din legume proaspete sunt vedetele la cină pentru Charles și Camilla.

Charles este, de asemenea, un susținător profund al sustenabilității și alege să urmeze o dietă bazată în principal pe plante pentru a-și reduce amprenta de carbon. „De ani de zile nu am mâncat carne și pește două zile pe săptămână și nu mănânc produse lactate o zi pe săptămână”, a spus actualul monarh britanic la BBC în 2021.

Foto: GettyRecente pe Ok! Magazine

Regele Ferdinand și Regina Maria, Casa Regala1 (1) jpg
Kate Middleton acuzată de rasism foto profimedia 0825740666 jpg
Printul William si Printesa Kate la Royal Variety Performance   GettyImages 1813805244 jpg
Ducesa Sophie (9) jpg
Kate, William, Victoria și Daniel, Profimedia jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Castelul Windsor a fost decorat de Crăciun (4) jpg
Majestatea Sa Margareta, Principele Radu si Principesa Sofia la Seara Curajului Civic la Palatul Regal   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (14) jpeg
Prințul Louis și familia regala britanica la Trooping The Colour 17 iunie 2023 FOTO Profimedia (6) jpg
Meghan Markle, Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Printesa Leonor  (1) jpg
Kate Middleton in serialul The Crown jpg
Contele Nikolai de Monpezat și familia, Profimedia jpg
Omid Scobie, Profimedia jpg
Meghan, Camilla și Kate la înmormântarea Reginei, 2022, GettyImages 1425178231 jpg
Kate Middleton nu a purtat robă de ceremonie în Scoția (3) jpg
Harry şi Meghan FOTO Profimedia
Regina Elisabeta si Regele Charles jpg