Cât noroc are Kate cu William! În istorie, un alt prinț de Wales a fost foarte mitocan cu soția sa

9 aprilie, 2024

Este indubitabil! Vremurile s-au schimbat și este firesc să fie așa. În ciuda zvonurilor că William i-ar fi fost infidel, istoricii subliniază ce bărbat model este totuși viitorul rege britanic.

Kate Middleton și Prințul William în Iordania, Profimedia jpg

Familia Prinților de Wales se află în siguranță la reședința lor din Norfolk. Aici Catherine, William și copiii vor avea parte de o perioadă de odihnă și de recuperare liniștită, căci spiritele s-au mai calmat în Regat, după ce au fost foarte agitate cu presupunerile legate de starea de sănătate a Prințesei.

Kate Middleton a avut curajul să clarifice situația: are nevoie de chimioterapie preventivă, după o operație majoră abdominală. Suspectă de cancer, Prințesa de Wales și-a câștigat dreptul la recuperare după ce a recunoscut supușilor că starea sa este dificilă.

La fel de importantă ca recuperarea fizică a prințesei este și prezența constantă a lui William. Prințul îi este alături, la bine și la greu, așa cum a promis. Contribuția sa este uriașă în această perioadă delicată. Amândoi se ocupă de copii, iar Prințul William este destul de absent de la îndatoririle sale regale.

Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg

Totul în speranța că acele clipe magice de fericire conjugală vor reveni cât mai curând!

Însă de-a lungul vremurilor, prea puțini prinți de Wales au fost așa de empatici, grijulii și drăgăstoși cu soțiile lor, scrie publicația DailyMail.

Doar unul dintre exemple este Prințul Bertie, viitorul rege Edward al VII-lea, și soția sa Alexandra. Amândoi au suferit un șoc similar, atunci când prințesa s-a îmbolnăvit brusc, când era pe cale să nască al treilea copil și a fost diagnosticată cu febră reumatică.

În câteva ore, starea ei se înrăutățise.

Spre deosebire de Prințul William, Prințul Bertie a acordat puțină atenție disperării soției sale. Întorcându-se acasă dintr-o călătorie în Rusia, a descoperit-o febrilă și în dureri! Asta însă nu l-a împiedicat să plece la întrevederi cu prietenii.

Alexandra a fost abandonată la Marlborough House, aproape de Palatul Buckingham. Ulterior Prințul a fost înștiințat printr-o telegramă că soția sa se simțea rău!

Nu l-a mișcat cu nimic. Au urmat alte două telegrame, până să se îndure să revină la soție, pe care a găsit-o aproape muribundă!

„Avea dureri atroce, a zăcut zile întregi cu acele dureri”, a scris biograful regal Christopher Hibbert.

„Prințul de Wales nu era îngrijorat, deși soția sa nu putea mânca, întrucât gura îi era atât de dureros inflamată! Nu putea dormi fără doze mari de calmante. Doar doamnei sale de companie i-a stârnit mila, nu soțului! Bertie își vedea liniștit de viață și întrevederile sale.

Boala Alexandrei a durat luni de zile, dar atitudinea neglijentă a prințului nu s-a îmbunătățit, care era preocupat doar de distracție și femei. Atitudinea sa ostilă a măcinat-o pe Alexandra, o altă Prințesă de Wales. S-a aflat că unul dintre motivele bolii sale fusese inclusiv o boală sexuală, transmisă de soțul ei.

Regele Edward al VII-lea (1841-1910) și regina Alexandra (1844-1925)

Când Regele Edward (fostul Prinț de Wales) cel rătăcitor a murit în 1910, Regina Alexandra a avut ultimul cuvânt: „Acum măcar știu unde este”.

O asemenea situație este complet opusă de echilibrul existent în familia actualilor Prinți de Wales.

Foto: Profimedia & GettyImages



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg