Cât timp lipsește Regele Charles din Anglia? Merge în turneu, iar regatul îi rămâne Prințului William

12 septembrie, 2024

În curând, Regele Charles și soția lui, Regina Camilla, vor pleca într-un turneu oficial în Australia și Samoa. Regatul rămâne în grija Prințului William!

Regele Charles și Regina Camilla la Royal Ascot Foto Profimedia (4) jpg

Pe 10 septembrie, Palatul Buckingham a făcut publice mai multe detalii despre viitorul turneu al Regelui Charles și al Reginei Camilla, anunțând că cei doi vor călători în străinătate de vineri, 18 octombrie, până sâmbătă, 26 octombrie. Vizita este una foarte importantă deoarece este primul turneu al monarhului în țările Commonwealth de când a devenit rege. De asemenea, marchează prima sa călătorie internațională majoră după diagnosticarea sa cu cancer la începutul acestui an.

„Majestățile Lor Regele și Regina vor efectua un turneu de toamnă de vineri 18 - sâmbătă 26 octombrie 2024. Acesta va include o vizită regală în Australia, o vizită de stat în statul independent Samoa și participarea la reuniunea șefilor de guvern din Commonwealth (CHOGM) 2024”, a declarat palatul într-o declarație.

„Vizita Regelui în Australia va fi prima vizită a Majestății Sale într-un regat în calitate de monarh, în timp ce reuniunea șefilor de guvern din Commonwealth din Samoa este prima la care Regele va participa în calitate de șef al Commonwealth-ului”, se mai arată în anunț.

„În ambele țări, angajamentele Majestăților Lor se vor concentra pe teme menite să celebreze cele mai bune fapte din Australia și Samoa, precum și să reflecte aspecte ale activității Regelui și Reginei”. 

Pe parcursul turneului, Regele charles și Regina Camilla vor avea un program încărcat,  de la o întâlnire cu prim-ministrul australian și vizite la Memorialul australian de război și la Memorialul aborigenilor și al insularilor din strâmtoarea Torres, până la Grădina Botanică Națională.

Se pare că Regele Charles și Regina Camilla vor face unele angajamente separat, monarhul l se va întâlni și cu doi experți medicali în tratamentul cancerului. „Regele, care în acest an a primit tratament pentru cancer, se va întâlni cu profesorul Georgina Long și profesorul Richard Scolyer, ambii australieni ai anului, și va auzi despre munca pe care o fac pentru a-i ajuta pe cei afectați de melanom, unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer din Australia”, a subliniat Palatul Buckingham.

Se înțelege că Regele Charles își continuă propriul tratamentul împotriva cancerului. Palatul a anunțat în februarie că suveranul a fost diagnosticat cu o formă de cancer în urma tratamentului său pentru o prostată benignă mărită. 

Alte planuri pentru turneul de toamnă al cuplului includ un grătar comunitar în vestul orașului Sydney, ieșiri pentru regină legate de activitatea sa în domeniul alfabetizării și al eliminării violenței domestice, o ceremonie de bun venit „Ava Fa'atupu” în Samoa, opriri pentru rege care reflectă teme legate de durabilitate și biodiversitate și altele. Regina Camilla va participa, de asemenea, la un eveniment pe tema „Pledoarie pentru femei și fete în Commonwealth”.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton, Prințul William, copiii Wales, Profimedia (1) jpg
Printesa Amalia a Olandei   Casa Regala olandeza jpg
Charlotte Casiraghi si Dimitri Rassam la Cannes (1) jpg
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
Majestatea Sa Margareta vs Nicolae al Romaniei 3 (1) jpg
Sarah Ferguson   Instagram 01 jpg
Printesa Leonor la Scoala Navala de Marina   Profimedia, Instagram jpg
Charlene Monaco Facebook jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Regele Jigme Khesar, Gyalsey Jigme Namgyel, Jigme Ugyen Wangchuck, Printesa Sonam si Regina Jetsun Pema     Casa Regala din Bhutan 3 jpg
Harry și Meghan înainte de ziua Prințului 1, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
Meghan Markle reguli încălcate (2) jpg
Printesa Anne   Profimedia jpg
Nicolae și Alina ai României colaj Facebook jpg
Prințul William și Prințul George jpg