Câtă strictețe! Regula care interzice familiei regale britanice să sărbătorească Halloween-ul în public

30 octombrie, 2023

Membrii familiei regale britanice nu se pot costuma și sărbători Halloween-ul decât în mod privat, din cauza unei reguli stabilite de o fostă regină.

Prințul Louis și familia regala britanica la Trooping The Colour 17 iunie 2023 FOTO Profimedia (6) jpg

Familia regală britanică nu are voie să sărbătorească Halloween-ul în public și totul se datorează unei reguli stricte. Unii dintre cei mai tineri membri ai familiei regale, precum Prințesa Kate Middleton și Prințul William, sărbătoresc alături de familia lor, chiar și regretata regină Elisabeta a II-a obișnuia să aibă parte de puțină distracție de Halloween. Cu toate acestea, a existat o regulă stabilită de Regina Victoria, care a domnit din 1837 până în 1901.

În timpul domniei sale, Regina Victoria, căreia îi plăcea Halloween-ul, a stabilit un cod de conduită strict, conform căruia familia regală trebuia să "mențină în permanență clasa și rafinamentul". Acest lucru însemna că familia regală trebuia să aibă "un respect de sine complet și un comportament bun atunci când se afla în fața publicului larg", ceea ce includea să nu se costumeze pentru Halloween, potrivit expertului regal Christina Reeves, notează The Express

De atunci, vremurile s-au schimbat, iar familia regală a renunțat la tradițiile de Halloween.

În 1941, Regina Elisabeta, pe atunci prințesă, s-a costumat pentru o reprezentație a Cenușăresei la Castelul Windsor, deși a încetat să mai poarte costume după ascensiunea sa. Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, au dezvăluit, de asemenea, că le place să sărbătorească Halloween-ul. De fapt, ei au sărbătorit odată cu Prințesa Eugenie și soțul ei Jack Brooksbank la Soho House din Toronto în 2016.

Meghan Markle a făcut dezvăluirea în emisiunea lui Ellen DeGeneres: „El a venit să mă vadă în Toronto și prietenii noștri și verișoara lui Eugenie și acum soțul ei Jack, au venit și ei.

Și noi patru ne-am furișat în costume de Halloween pentru a avea o noapte de distracție în oraș înainte de a se afla în lume că suntem un cuplu”. Ulterior, Ellen a întrebat: „Deci te-ai dus cu Harry la o petrecere de Halloween și ei nu aveau nicio idee că erați voi doi?", la care Meghan a răspuns: „Da. Aveam toate costumele astea foarte bizare pe noi și am reușit să avem un fel de ultimă noapte de distracție".

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Majestatea Sa Margareta si Principele Radu, prima aparitie din aceasta toamna la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
Regina Letizia in rochie denim   GettyImages 2173191896 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
Printesa Beatrice, Printesa Eugenie si Printul Andrew in 2019, la nunta lui Harry cu Meghan. FOTO  Getty Images 960049188 jpg
FotoJet Olandezi jpg
Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg
Diana, Charles, William și Harry în 1995, Getty jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg