Ce a trăit Prințesa Anne în urmă cu 49 de ani! Nici acum n-a uitat evenimentul șocant

21 martie, 2023

Prințesa Anne a trăit un calvar pe 20 martie 1974!

Prințesa Anne a împlinit 72 de ani (6) jpg

Prințesa Anne este foarte iubită de publicul britanic pentru comportamentul ei direct și fără menajamente. Sora Regelui Charles e cea care îi încântă frecvent pe spectatori cu replicile sale ingenioase și remarcile sale. Chiar dacă e atât de iubită de britanici, problemele nu au ocolit-o. Pe 20 martie 1974 a trăit un eveniment șocant.

În acea zi, Anne și soțul ei de atunci, Mark Phillips, se întorceau la Palatul Buckingham de la un eveniment caritabil, când un bărbat a încercat să o răpească pe prințesă. Mașina cuplului a fost oprită de Ian Ball, pe atunci în vârstă de 26 de ani. El și-a pus autovehiculului marca Ford în fața prințesei și soțului ei și a scos un pistol. Ofițerul de poliție personal al Annei, James "Jim" Beaton, a ieșit din mașină pentru a o proteja, el a și a încercat să îl dezarmeze pe bărbat.

Cu toate acestea, arma s-a blocat, iar ofițerul a fost împușcat de Ball, la fel ca și șoferul lui Anne, Alex Callender. dar și Brian McConnell, un jurnalist de tabloid care a intervenit pentru a o salva pe prințesă.

Ian Ball s-a apropiat apoi de mașina Prințesei Anne și i-a spus că intenționează să o răpească pentru a obține o răscumpărare, pe care intenționa să o dea Serviciului Național de Sănătate. I-a ordonat Prințesei Anne să coboare din mașină, însă ea nu l-a ascultat: „Nici vorbă!”. La ani de zile de la evenimentul șocant, prințesa a vorbit despre incident în cadrul emisiunii Parkinson de la BBC TV.

„A deschis ușa și am avut un fel de discuție despre unde să mergem sau nu...A spus că trebuie să merg cu el, nu-mi amintesc de ce. I-am spus că nu cred că vreau să merg”, a explicat Prințesa Anne. Și Jim, bodyguard-ul personal al prințesei, a vorbit despre incident. El a fost împușcat de atacator de trei ori. „Am crezut că era un automobilist furios.

Am coborât din mașină și el a tras în mine. Nu am avut timp să mă gândesc la nimic. M-am târât apoi în apropiere de ușa mașinii și Ian Ball vorbea cu Prințesa Anne, tot ce-mi amintesc e că i-a spus: De ce mă vrei pe mine?".

Jim a lăudat apoi reacțiile Prințesei Anne, spunând că a fost „rece, calmă și liniștită”. „Când Prințesa Anne a venit să mă viziteze la spital, am stat de vorbă o vreme”, a spus Jim, care a fost decorat cu Crucea George pentru curajul său. „Și ea mi-a spus că îmi mulțumește foarte mult”.

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Harry și William în uniforme, GettyImages jpg
Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințul Louis Foto Profimedia (1) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (2) jpg
Harry și Meghan profimedia 0801441590 jpg
Kate Middleton și Prințul William (1) jpg
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
Lady Gabriella Kingston și Thomas Kingston, Profimedia jpg
Pippa, Carole și Kate Middleton, Profimedia (1) jpg
Kate Middleton și Louis  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
Printesa Isabella a Danemarcei Foto Getty Images jpg
Wallis Simpson și Ducele de Windsor   GettyImages 3430676 jpg
Prințesa Charlene de Monaco la campionatul de rugby  GettyImages 2147944792 jpg
Regina Camilla Foto profimedia (6) jpg
FotoJetdeKent jpg
regele charles si william si harry jpg
Meghan Markle cu Kelly McKee Zajfen pt Alliance of Moms   FOTO Instagram (1) jpg