Ce alegere vestimentară interesantă a făcut Regina Rania a Iordaniei la Jubileul de Argint al soțului său

11 iunie, 2024

Ținutele alese de Regina Rania a Iordaniei și a Prințesei Rajwa au fost deloc întâmplătoare și pline de semnificații la celebrarea Jubileului de Argint al Regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei.

FotoJet Rania (1) jpg

Duminică, Maiestatea Sa Regina Rania, ASR Prințesa Rajwa Al-Hussein și alți membri ai familiei regale iordaniene au sărbătorit jubileul de argint al Maiestății Sales Regele Abdullah al II-lea la Palatul Raghadan.

Evenimentul național care marchează cel de-al 25-lea an al domniei sale a inclus o mare paradă militară și a avut participarea a peste 8.000 de oameni din diferite grade și medii. ASR Prințul Moștenitor Hussein bin Abdullah și Prințesa Rajwa au profitat de asemenea de ocazie și au avut prima apariție publică de când au anunțat că așteaptă un moștenitor.

Ca de fiecare dată, Rania a Iordaniei a fost ravisantă. Însă alegerea sa vestimentară nu e deloc întâmplătoare, ci plină de semnificații.

Regina Rania și Regele  Abdullah II, Instagram (1) jpg

Regina Rania a adus un omagiu țării în felul ei specific. De aceea, a optat pentru grația și rafinamentul minimalismului într-o rochie personalizată a designerului iordanian Laith Maalouf.

Rochia albă foarte interesantă a avut un croi inedit. În partea de sus pare cămașă, mânecile sunt ample, iar partea de jos este o fustă largă, romantică. Tot ansamblul este definitivat de un corset șic, gri, ce conține șapte nasturi reprezentând steaua iordaniană în șapte colțuri.

Abdullah II și Rania jpg

Corsetul este ca o armură, mai exact, și simbolizează „protecția și puterea deținute de Iordania în acești 25 de ani cu Regele Abdullah al II-lea pe tron.

Fusta a fost croită cu pliuri multiple și împodobită cu spice de grâu cu fir de argint, brodate manual, un detaliu care este semnificativ pentru moștenirea iordaniană.

„În mod tradițional iordanian, motivul grâului simbolizează abundența și prosperitatea, reflectând moștenirea agricolă și profunzimea culturală a Iordaniei”, spune designerul.

„Am creat deosebita rochie cu multă muncă, dragoste și dăruire, a durat cca 200 de ore de atenție meticuloasă”, adaugă Maalouf.

„De la întâlnirile inițiale cu Majestatea Sa pentru a discuta despre design, până la schițe, aprovizionarea cu țesăturile adecvate, modelare, cusut și broderie, fiecare pas a fost tratat cu cea mai mare grijă și atenție la detalii de către croitorii pricepuți.”

Foto: Profimedia & Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Charlene de Monaco la Sorbona jpg
Regele Philippe si copiii sai, prinții Gabriel, Emmanuel și Éléonore , la meciul Belgia Romania   GettyImages 2158767921 jpg
Lady Sarah Chatto Foto Profimedia (5) jpg
Kate Middleton Trooping The Colour Foto Profimedia jpg
Prințesa Ingrid   Casa Regala norvegiana 3 jpg
Charles Spencer și Lady Karen Spencer, GettyImages (2) jpg
Prințesa Anne la  Cheltenham Festival, GettyImages (7) jpg
Împăratul Naruhito în Marea Britanie Foto Getty Images (1) jpg
Regina Mary a Danemarcei Foto Getty Images (3) jpg
Regele Charles Royal Ascot Foto Profimedia jpg
Principele Radu 62 ani Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Taylor Swift Prințul William George și Charlotte Foto Instagram jpg
Principesa Sofia, iunie 2024   Casa Regala (9) jpeg
Prințul William, George, Charlotte și Louis foto profimedia 0883520310 jpg
Sarah Ferguson profimedia 0883026528 jpg
Printul William   GettyImages 2155662284 jpg
William și Kate tineri, Getty jpg
Prințul William Carole Middleton profimedia 0883021484 jpg