Ce alegere vestimentară interesantă a făcut Regina Rania a Iordaniei la Jubileul de Argint al soțului său

11 iunie, 2024

Ținutele alese de Regina Rania a Iordaniei și a Prințesei Rajwa au fost deloc întâmplătoare și pline de semnificații la celebrarea Jubileului de Argint al Regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei.

FotoJet Rania (1) jpg

Duminică, Maiestatea Sa Regina Rania, ASR Prințesa Rajwa Al-Hussein și alți membri ai familiei regale iordaniene au sărbătorit jubileul de argint al Maiestății Sales Regele Abdullah al II-lea la Palatul Raghadan.

Evenimentul național care marchează cel de-al 25-lea an al domniei sale a inclus o mare paradă militară și a avut participarea a peste 8.000 de oameni din diferite grade și medii. ASR Prințul Moștenitor Hussein bin Abdullah și Prințesa Rajwa au profitat de asemenea de ocazie și au avut prima apariție publică de când au anunțat că așteaptă un moștenitor.

Ca de fiecare dată, Rania a Iordaniei a fost ravisantă. Însă alegerea sa vestimentară nu e deloc întâmplătoare, ci plină de semnificații.

Regina Rania și Regele  Abdullah II, Instagram (1) jpg

Regina Rania a adus un omagiu țării în felul ei specific. De aceea, a optat pentru grația și rafinamentul minimalismului într-o rochie personalizată a designerului iordanian Laith Maalouf.

Rochia albă foarte interesantă a avut un croi inedit. În partea de sus pare cămașă, mânecile sunt ample, iar partea de jos este o fustă largă, romantică. Tot ansamblul este definitivat de un corset șic, gri, ce conține șapte nasturi reprezentând steaua iordaniană în șapte colțuri.

Abdullah II și Rania jpg

Corsetul este ca o armură, mai exact, și simbolizează „protecția și puterea deținute de Iordania în acești 25 de ani cu Regele Abdullah al II-lea pe tron.

Fusta a fost croită cu pliuri multiple și împodobită cu spice de grâu cu fir de argint, brodate manual, un detaliu care este semnificativ pentru moștenirea iordaniană.

„În mod tradițional iordanian, motivul grâului simbolizează abundența și prosperitatea, reflectând moștenirea agricolă și profunzimea culturală a Iordaniei”, spune designerul.

„Am creat deosebita rochie cu multă muncă, dragoste și dăruire, a durat cca 200 de ore de atenție meticuloasă”, adaugă Maalouf.

„De la întâlnirile inițiale cu Majestatea Sa pentru a discuta despre design, până la schițe, aprovizionarea cu țesăturile adecvate, modelare, cusut și broderie, fiecare pas a fost tratat cu cea mai mare grijă și atenție la detalii de către croitorii pricepuți.”

Foto: Profimedia & InstagramRecente pe Ok! Magazine

Lady Louise Windsor, skinny jeans vs Trooping the Colour   Profimedia jpg
Ducesa Sophie foto GettyImages 2157423693 jpg
Felipe, Letizia, Prințesa Elena, Prințesa Cristina și Inaki Urdangarin, 2011, Getty jpg
Margareta a României în Finlanda colaj Facebook jpg
Regele Juan Carlos cu fiicele Infanta Cristina si Infanta Elena si nepotii Juan Valentin Urdangarin, Felipe Juan Froilan si Victoria Federica de Marichalar   GettyImages 2143422506 jpg
Prințul Carl Philip și Sofia ai Suediei profimedia 0882286416 jpg
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images (4) jpg
regele frederik al danemarcei si gemenii lui foto instagram jpg
Kate Middleton Trooping The Colour Foto Profimedia (8) jpg
Prințul George profimedia 0881962444 jpg
Prințesa Charlotte colaj jpg
FotoJet Will și Kate jpg
Ducesa Sophie la Trooping the Colour Foto Profimedia (2) jpg
Louis, William, Kate, Charlotte, George, Profimedia jpg
Prințul George la Trooping the Colour Foto Profimedia (3) jpg
Natasha Archer, asistenta personală a Prințesei de Wales, Getty (1) jpg
Regina Mary în alb, GettyImages jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg