Ce ar însemna abdicarea Regelui Charles pentru nepoții Lilibet și Archie, pe care nu i-a văzut mai deloc

12 februarie, 2024

Chiar dacă nimeni nu se gândește că se va ajunge acolo, un astfel de scenariu nu ar fi atât de incredibil, dată fiind vârsta și sănătatea precară a monarhului.

regele charles si nepotii archie si lilibet jpg

Ei bine, dacă Regele Charles ar abdica, Prințul William ar deveni automat rege, în timp ce soția sa, Kate Middleton, ar prelua rolul de regină consoartă de la Camilla. Acest scenariu l-ar face pe Prințul George, în vârstă de zece ani, moștenitorul tronului britanic, un pas major pentru cel mai mare copil al Prinților de Wales.

Dacă aceste modificări sunt cumva știute și de așteptat, mai puțin cunoscut este ce se va întâmpla cu Prințul Archie și Prințesa Lilibet dacă bunicul lor, Regele Charles, va abdica.

În ciuda relației tensionate a Prințului Harry cu tatăl său, el este încă în linia de succesiune la tronul britanic. Copiii lui, Prințul Archie, de patru ani, și Prințesa Lilibet, de doi, îi urmează lui Harry, iar dacă bunicul lor va abdica, acest lucru le va afecta și lor pozițiile în linia de succesiune.

În prezent, Prințul Archie este al șaselea în linia de succesiune la tronul britanic, în timp ce sora sa mai mică este a șaptea. Corespondentul regal al revistei HELLO!, Danielle Stacey, a declarat: „În cazul unei abdicări, chiar dacă Ducii de Sussex decid să-și reasume un rol oficial, este de așteptat ca Archie și Lilibet să-și creeze propriile lor cariere, la fel ca verișoarele lui Harry, Prințesa Beatrice și Prințesa Eugenie”.

"Prințul Harry și Meghan împărtășesc rar spre deloc imagini cu Archie și Lilibet, permițându-le acestora să crească ca cetățeni privați. Simt că acest lucru va continua până când copiii de Sussex vor fi mai mari și vor putea decide singuri dacă vor să intre în atenția publicului.”

charles harry archie jpeg

Cu toate acestea, abdicările în istoria regală britanică sunt extrem de rare, cea mai cunoscută și ultima având loc în 1936, când Regele Edward a renunțat la tron de dragul lui Wallis Simpson.

Cu toate acestea, aceste situații sunt mai frecvente în restul Europei, Regina Margarethe a Danemarcei abdicând recent în favoarea fiului ei, proaspătul Rege Frederik.

Foto: Getty Images, Profimedia, InstagramRecente pe Ok! Magazine

Prințul Harry, Regele Charles sursa  Getty jpg
Kate Middleton și William la schi, 2016, Getty (5) jpg
Umberto si Sofia de Saxa Coburg, copiii lui Konstantin al Bulgariei si al spanioloaicei Maria Garcia de la Rasilla  profimedia 0289651007 jpg
Regina Camilla la dineul pentru președintele Republicii Coreea (2) jpg
FotoJetMiddletons (1) jpg
Charles Harry si Meghan GETTY jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte foto  Getty jpg
Ducesa Sophie, vizită regală la Colegiul de modă, Profimedia (1) jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei a implinit 22 de ani  Casa Regala (2) jpg
Regele Felipe  GettyImages 1781872228 jpg
printul william (2) jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Kate Middleton vizita jpg
Prințul William, Regele Charles la încoronare foto  GettyImages jpg
Regele Charles, din nou la Sandringham, 18 februarie 2024, Profimedia (2) jpg
Prințul Louis și Prințul George, copiii de Wales, Foto Getty Images (2) jpg
Printesa Stephanie de Luxemburg  Marea Curte Ducala (3) jpg
Regele Frederik si Regina Mary  profimedia 0492407052 jpg