Ce decizie neașteptată a luat Margareta a României cu doar câteva ore înainte de ziua sa?

26 martie, 2024

Cu puțin înainte de a împlini vârsta de 75 de ani, Custodele Coroanei române a luat o decizie importantă pentru Familia Regală.

Majestatea Sa își eespectă promisiunea de-a readuce în țară osemintele rudelor sale.
Majestatea Sa își eespectă promisiunea de-a readuce în țară osemintele rudelor sale.

Ca și în alți ani, fiica cea mare a Regelui Mihai, Margareta a României, este hotărâtă să facă un mare gest de reîntregire a Familiei Regale române, în sensul aducerii în pământul țării a osemintelor aparținând unui membru al Casei Regale înmormântat peste hotare. De data aceasta, este vorba despre Principele Regent Nicolae al României, cel de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria, fratele mai mic al Regelui Carol al II-lea și unchiul Regelui Mihai I al României.

Decizia a fost anunțată pe site-ul oficial al Familiei Regale:

„Șeful Casei Majestății Sale Custodele Coroanei are onoarea de a anunța decizia Majestatii Sale Margareta de a repatria osemintele Principelui Regent Nicolae al României. Cel de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria va odihni, alături de soția sa Ioana, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș. Cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Daniel, Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului va oficia ceremonia de reînhumare vineri, 29 martie 2024, la ora 12.00. Principele Regent Nicolae își va dormi somnul de veci lângă fratele său mai mare, Regele Carol al II-lea, în Pridvorul Noii Catedrale. Biroul de Presă va face public programul ceremoniei de reînhumare în ziua de 27 martie 2024.”

Principele Nicolae al României s-a născut la Sinaia, la 5/18 august 1903, şi a fost botezat de către Ţarul Rusiei, Nicolae al II-lea, al cărui prenume îl purta. Al doilea născut al Regelui Ferdinand I și al Reginei Maria, Principele Nicolae a fost Regent al României, între 1927 şi 1930, în lipsa Regelui Carol al II-lea, și s-a stins din viață la 9 iulie 1978, la Madrid, la vârsta de 75 de ani, fiind înmormântat la Lausanne, în Elveţia.

Resturile sale pământești vor fi reînhumate în necropola familiei de la Curtea de Argeș, unde odihnesc și marii regi ai României.

FOTO: Casa Majestății Sale



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg