Ce îl așteaptă din toamnă? Prințul Moștenitor Christian al Danemarcei încheie o etapă importantă

13 iunie, 2024

Pe 28 iunie se încheie o etapă importantă pentru Prințul Christian al Danemarcei! Din toată, el pornește pe un nou drum academic.

Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg

Următorii pași din viața academică a Prințului Christian al Danemarcei sunt așteptați cu mare nerăbdare. Pe 28 iunie, el va sărbători absolvirea alături de colegii săi de clasă la liceul Ordrup Gymnasium din comuna Gentofte, o sărbătoare care îi va reuni, cel mai probabil, pe părinții săi, Regele Frederik și Regina Mary, și pe frații săi, Isabella și gemenii Josephine și Vincent.

Înmânarea diplomelor va fi o adevărată petrecere, cu discursuri și spectacole muzicale. Tradiția daneză este deosebită atunci când vine vorba de celebrarea acestei etape importante pentru elevi, care așteaptă cu nerăbdare să iasă în camioane decorate cu bannere, într-un fel de paradă stradală fastuoasă. 

Este un moment memorabil pentru tineri, un moment important și pentru Prințul Christian, care va trăi totul la intensitate mare la fel cum i s-a întâmplat și Regelui Frederik, tatăl său.  Monarhul are încă șapca sa de absolvire a liceului, o piesă la care ține foarte mult și care poate fi văzută în expoziția "Un rege de mâine". Aceasta este o expoziție la Palatul Amalienborg care îi urmărește istoria și amintirile prin intermediul celor mai personale obiecte ale sale.

Prințul Christian va începe astfel o vară crucială în viața sa, în timp ce se bucură de vacanță, știind că anul viitor va face primul pas în formarea sa ca viitor monarh. Încă nu se știe exact care va fi foaia sa de parcurs și, mai ales, în ce ordine își va duce la îndeplinire planurile. Știm că, la fel ca toți moștenitorii, va face pregătire militară, astfel că armata ar putea fi prima sa destinație, așa cum a fost și pentru Prințesa Leonor a Spaniei, care a intrat anul trecut la Academia Militară Generală Regală din Zaragoza. 

În acest moment, Casa Regală daneză nu a confirmat dacă Prințul Christian va face armata înainte de a începe studiile universitare sau dacă va fi invers. Tatăl lui, Regele Frederik, a început pregătirea militară imediat după ce a terminat liceul, iar trei ani mai târziu s-a înscris la științe politice și a studiat timp de un an la Universitatea Harvard din Statele Unite. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Principesa Sofia, iunie 2024   Casa Regala (9) jpeg
Prințul William, George, Charlotte și Louis foto profimedia 0883520310 jpg
Sarah Ferguson profimedia 0883026528 jpg
Printul William   GettyImages 2155662284 jpg
William și Kate tineri, Getty jpg
Prințul William Carole Middleton profimedia 0883021484 jpg
Regina Sofia a Spaniei Foto profimedia (2) jpg
Zara Tindall Royal Ascot jpg
Prințesa Leonor și Sofia profimedia 0883197255 jpg
Prințesa Beatrice și Ducesa Sophie jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si Regina Silvia a Suediei   Casa Regala suedeza jpg
Ducesa Sophie la Royal Ascot profimedia 0883079157 jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   GettyImages jpg
Regele Charles, Regina Camilla si Ducesa Sophie la Trooping the Colour 2024   Casa Regala (3) jpg
William și Zara Tindall colaj  jpg
Prințesa Leonor și Prințesa Sofia Foto Profimedia (2) jpg
Prințesa Charlene și Prințul Albert de Monaco Foto Getty Images (5) jpg
Carole și Michael Middleton Foto Profimedia (4) jpg