Ce îl așteaptă din toamnă? Prințul Moștenitor Christian al Danemarcei încheie o etapă importantă

13 iunie, 2024

Pe 28 iunie se încheie o etapă importantă pentru Prințul Christian al Danemarcei! Din toată, el pornește pe un nou drum academic.

Printul Christian al Danemarcei la majorat  Casa Regala daneza (4) jpg

Următorii pași din viața academică a Prințului Christian al Danemarcei sunt așteptați cu mare nerăbdare. Pe 28 iunie, el va sărbători absolvirea alături de colegii săi de clasă la liceul Ordrup Gymnasium din comuna Gentofte, o sărbătoare care îi va reuni, cel mai probabil, pe părinții săi, Regele Frederik și Regina Mary, și pe frații săi, Isabella și gemenii Josephine și Vincent.

Înmânarea diplomelor va fi o adevărată petrecere, cu discursuri și spectacole muzicale. Tradiția daneză este deosebită atunci când vine vorba de celebrarea acestei etape importante pentru elevi, care așteaptă cu nerăbdare să iasă în camioane decorate cu bannere, într-un fel de paradă stradală fastuoasă. 

Este un moment memorabil pentru tineri, un moment important și pentru Prințul Christian, care va trăi totul la intensitate mare la fel cum i s-a întâmplat și Regelui Frederik, tatăl său.  Monarhul are încă șapca sa de absolvire a liceului, o piesă la care ține foarte mult și care poate fi văzută în expoziția "Un rege de mâine". Aceasta este o expoziție la Palatul Amalienborg care îi urmărește istoria și amintirile prin intermediul celor mai personale obiecte ale sale.

Prințul Christian va începe astfel o vară crucială în viața sa, în timp ce se bucură de vacanță, știind că anul viitor va face primul pas în formarea sa ca viitor monarh. Încă nu se știe exact care va fi foaia sa de parcurs și, mai ales, în ce ordine își va duce la îndeplinire planurile. Știm că, la fel ca toți moștenitorii, va face pregătire militară, astfel că armata ar putea fi prima sa destinație, așa cum a fost și pentru Prințesa Leonor a Spaniei, care a intrat anul trecut la Academia Militară Generală Regală din Zaragoza. 

În acest moment, Casa Regală daneză nu a confirmat dacă Prințul Christian va face armata înainte de a începe studiile universitare sau dacă va fi invers. Tatăl lui, Regele Frederik, a început pregătirea militară imediat după ce a terminat liceul, iar trei ani mai târziu s-a înscris la științe politice și a studiat timp de un an la Universitatea Harvard din Statele Unite. 

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regele Felipe cu Infanta Sofia si Printul William cu Printul George au urmarit finala UEFA  Casa Regala spaniola (2) jpg
Ket Middleton la Wimbledon GettyImages 2161386249 jpg
Kate și William, Wales, Getty (5) jpg
Kate Middleton sursa foto  GettyImages jpg
Masako și Naruhito ai Japoniei la nunta lor GettyImages 50938391 jpg
Kate Middleton cu familia foto  Profimedia jpg
Printul Jean Christophe Napoleon  Familia Bonaparte, Facebook jpg
William și Kate, Wales, Profimedia jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck si Regina Jetsun Pema ai Bhutanului in Mongolia la manastirea Gandantegchilen cu Jigme Namgyel  Casa Regala bhutaneza 15 jpg
Meghan Markle Prințul Harry și Serena Williams GettyImages 2161692638 jpg
Prințesa Kate, Prințul William, copiii Wales George, Charlotte, Louis, GettyImages (3) jpg
Harry și Meghan la Premiile Pat Tillman, Profimedia (3) jpg
Regele Felipe și Prințesa Leonor Foto Getty Images (8) jpg
Regele Charles GettyImages jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia ai Suediei  Instagram (1) jpg
David Armstrong Jones, Conte de Snowdon, si Isabelle de la Bruyere  profimedia 0884660099 jpg
Regina Letizia a Spaniei și Felipe colaj getty images jpg