Ce mireasă sfioasă a fost Letizia! Astăzi se împlinesc 19 ani de când Regele Felipe și-a ales regina

22 mai, 2023

Astăzi se împlinesc 19 ani de la marea nuntă regală, dintre Felipe și Letizia, cei care aveau să devină, 10 ani mai târziu, Regele și Regina Spaniei.

Regele Felipe al Spaniei și Regina Letizia în mai 2004, când s au căsătorit, Foto Getty (10) jpg

Nu mulți au văzut imagini de la nunta lor, iar astăzi, la ceas aniversar, ne reamintim ce miri emoționați au fost atunci Felipe și Letizia, acest cuplu regal spaniol de aur. De fapt, potrivit simbolisticii anilor de căsătorie, Regele Felipe al Spaniei și Regina Letizia marchează astăzi nunta de acvamarin, o aniversare plină de simboluri. 19 ani sunt anii strălucirii în doi, ai desăvârșirii relației prin naturalețe, rezistență și frumusețe.

Regele Felipe al Spaniei și Regina Letizia în mai 2004, când s au căsătorit, Foto Getty (8) jpg

La anul, regii Spaniei vor bifa marea nuntă aniversară de porțelan. Porţelanul simbolizează fragilitatea (este o cumpănă care verifică dacă iubirea s-a „dublat” cu respect, onestitate, complicitate, căci altfel, după 20 de ani, în lipsa acestor atribute, legătura dintre doi oameni ar deveni fragilă). Mai simbolizează însă încrederea şi devotamentul.

Cuplul regal are o complicitate adorabilă și încă se sorb din priviri unul pe celălalt.

Regina Letizia (3) jpg

Aniversarea lor este marcată imediat după un alt eveniment marcant din viața lor, mai exact absolvirea Prințesei Leonor, fiica lor cea mare.

Frumosul cuplu s-a căsătorit pe 22 mai 2004, la Catedrala Almudena din Madrid, după ce logodna lor surpriză fusese anunțată de curtea regală spaniolă doar cu șase luni înainte.

Fosta prezentatoare TV Letizia a fost splendidă în rochia sa albă, concepută de designerul spaniol Manuel Pertegaz.

De-a lungul timpului, numele Prințului de Asturia a fost asociat cu diferite femei, însă doar două relații au fost mai importante: prima a fost cu o femeie de viță nobilă, dar care era cu 3 ani mai mare ca Felipe, ceea ce nu a fost bine văzut de casa regală, iar cea de-a doua cu un model norvegian care pozase și nud în cariera sa, lucru la fel de neplăcut pentru familia regală. Relația cu jurnalista de televiziune Letizia Ortiz a fost ținută departe de atenția publică până în 2003, când cuplul a anunțat oficial logodna.

În ciuda faptului că Letizia mai fusese căsătorită, doar civil, și era divorțată, publicul a acceptat-o, pentru că reprezintă femeia modernă, independentă, educată și împlinită profesional.

Rochia de mireasă a fost simplă, dar regală, cu guler ridicat și trenă imensă, întocmai ca în basme. Iar Letizia chiar era întruchiparea unui basm. O jurnalistă care a furat inima unui prinț și care devenea Regina Spaniei 10 ani mai târziu.

Ingenua mireasă a purtat pe cap diadema prusacă cu diamante, împrumutată de soacra sa, Regina Sofia.

Felipe, care era atunci Prințul Asturiei, a purtat uniformă militară.

După ceremonie, tinerii căsătoriți au participat la un banchet la Palatul Regal din Madrid.

La marea nuntă spaniolă nu au lipsit marile familii regale ale lumii, printre care și Charles, atunci prinț, actualul monarh britanic, Prințul Willem-Alexander și Prințesa Maxima ai Țărilor de Jos, actualmente rege și regină, Prințesa moștenitoare Victoria a Suediei și Prințul (pe atunci moștenitor) Albert de Monaco. Cu toții au rămas în relații excelente și acum și participă cu toții la evenimentele importante din viața lor.

Prințesa Leonor, prima născută a Regelui Felipe și a Reginei Letizia a venit pe lume în octombrie 2005, iar a doua fiică, Infanta Sofia, în aprilie 2007.

Filip al VI-lea de Bourbon și Grecia, alternativ Felipe al VI-lea, (numele întreg: Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y de Grecia; n. 30 ianuarie 1968, Madrid, Noua Castilie⁠(d), Spania) este actualul rege al Spaniei. A urcat pe tron la 19 iunie 2014, după abdicarea tatălui său, regele Juan Carlos I.

Felipe s-a născut la Madrid, fiind al treilea copil al regelui Juan Carlos și al reginei Sofia. Are două surori mai mari, Infanta Elena și Infanta Cristina. A fost botezat de arhiepiscopul Madridului, Casimiro Morcillo González, și a primit numele Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos (în cinstea lui Filip al V-lea, primul Bourbon care a domnit în Spania, a bunicilor lui, Infantele Juan, Conte de Barcelona și Paul I al Greciei și a străbunicului său, regele Alfonso al XIII-lea al Spaniei), particula Todos los Santos fiind adăugată prin tradiție membrilor casei regale spaniole. La naștere a primit titlul de Infante, chiar dacă la vremea respectivă tatăl său nu era rege.

Foto: GettyRecente pe Ok! Magazine

harry archie meghan markle jpeg
Nunta Prințesei Madeleine a Suediei cu Christopher O'Neill, în 2013, Foto Getty (6) jpg
Andrea Casiraghi si familia profimedia 0779914475 jpg
Prințul William, Prințul Harry  sursa   Shutterstock jpg
Hussein si Rajwa profimedia 0780889565 jpg
Kate si William getty jpg
George, Charlotte și Louis, copiii Wales, Getty (3) jpg
Regina Camilla la Garden Museum (2) jpg
Prințesa Eugenie și Jack Brooksbank, Getty jpg
Charlene de Monaco profimedia 0780585767 jpg
Regina Letizia profimedia 0781947731 jpg
Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, la rugby, Foto Profimedia (1) jpg
charles si camilla profi 8 jpg
diana si harry   profimedia jpg
printesa diana printul william jpg
Regele Charles a revenit la Londra (2) jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg