Ce nedreptate i s-a făcut nepoatei preferate a Reginei Elisabeta! A fost lăsată pe dinafară de Charles

15 martie, 2023

În timp ce tatăl, mama și chiar și fratele ei mai mic au primit cu toții noi titluri regale, Lady Louise Windsor a fost lăsată pe dinafară, aparent fără motiv.

Lady Louise profimedia 0746492791 jpg

Și asta i s-a întâmplat chiar tinerei despre care se spune că a fost nepoata preferată a Reginei Elisabeta...

Ei bine, tatăl ei, Prințul Edward, a fost confirmat ca fiind noul Duce de Edinburgh pe 10 martie, atunci când fiul cel mic al Reginei Elisabeta a împlinit vârsta de 59 de ani.

Asta însemna că soția lui, Sophie, fosta Contesă de Wessex, a devenit, la rândul ei, ducesă a Capitalei Scoției.

Și fiul lor în vârstă de 15 ani, James, Vicontele Severn, și-a asumat titlul de Conte de Wessex, primit de la tatăl său. 

Cu toate acestea, statutul și rangul lui Lady Louise, în vârstă de 19 ani, nu s-au schimbat – chiar dacă tânăra este cu patru ani mai mare decât fratele ei, noul Conte de Wessex. Motivul pentru care are loc acest lucru este că Louise, în ciuda faptului că este prima născută a lui Edward și a lui Sophie, este supusă regulii primogeniturii.

Regula străveche a primogeniturii susține că titlurile și proprietățile revin copilului de sex masculin și nu neapărat copilului cel mare. Acest lucru a afectat anterior și linia de succesiune la tronul britanic.

Dar regulile succesiunii au fost modificate în 2013, înainte de nașterea Prințesei Charlotte, astfel încât, în prezent, prinții nu mai au prioritate față de surorile lor mai mari.

Cu toate acestea, Louise și James sunt excluși de la această schimbare, deoarece amândoi s-au născut înainte de a intra în funcțiune.

Așadar, nepoata preferată a Reginei Elisabeta este în prezent pe locul 15 în ordinea succesiunii la tron – în spatele tatălui ei, aflat pe locul 13, dar și al fratelui său mai mic, James, situat pe poziția a 14-a.

Chiar dacă s-au găsit voci care să descrie această stare de lucruri ca fiind o nedreptate, suntem siguri că pe Lady Louise n-o afectează chiar atât de mult. Fiica Prințului Edward preferă să ducă o existență departe de lumina reflectoarelor, studiind în prezent limba engleză la Universitatea St Andrew's, aceeași prestigioasă universitate scoțiană în care s-au cunoscut Prințul și Prințesa de Wales.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle, Getty (5) jpg
Isla Elizabeth Phillips, Profimedia (4) jpg
Regele Charles, Lady Di, Camilla  foto   GettyImages jpg
Printul Francois, mezinul Marelui Duce Guillame de Luxemburg si al lui Stephanie de Luxemburg (1)   pagina oficiala jpg
Regina Maxima   profimedia 0766182987 jpg
Regele Charles   profimedia 0749026857 jpg
Charlotte Casiraghi profimedia 0765270880 jpg
Kate Middleton ii fura stilul lui Meghan Markle jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Regina Camilla în Germania (8) jpg
Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg
printul philip 0 jpeg