Ce nu a învățat Familia Regală britanică nici cu Diana, nici cu Meghan ori Kate

22 martie, 2024

Trei prințese și tot atâtea victime ale unei „Firme” mai preocupate să-și păstreze statutul, decât relevanța și să facă scut în jurul tuturor membrilor săi.

Diana, Meghan și Kate au fost, pe rând, victime ale „Firmei”.
Diana, Meghan și Kate au fost, pe rând, victime ale „Firmei”.

Cât de frumoase sunt poveștile în care fetele din familii simple ajung să-și întâlnească prințul adevărat și ajung, într-un final, să se transforme în prințese în toată regula și, rând pe rând, să devină fashion icons și modele inspiraționale. Lucrurile se schimbă atunci când ele suferă un incident, care le face să ajungă subiecte pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume, iar Coroana îi dă de înțeles că „acum, fato, ești pe cont propriu".

Căci dacă am învățat ceva în toți acești ani în care presa a tot scris despre Familia Regală, este că aceasta se remarcă în două privințe: prima este că se pricepe de minune să ascundă sub preș orice lucru care atacă un membru direct - deși, cu atâta mizerie adunată, ceva ajunge întotdeauna să se strecoare printre crăpături; iar a doua este ușurința cu care se spală pe mâini atunci când o problemă se răsfrânge asupra consoartei unuia dintre ai lor, lăsând-o total neajutorată în fața leilor, a presei și a opiniei publice. O situație care s-a repetat de-a lungul deceniilor și la care am asistat și în cazul regretatei Lady Diana, și în cazul răsunător al lui Meghan Markle și, în prezent, și al lui Kate Middleton -  despre care știam că era preferata familie, sau nu mai e?

În ceea ce o privește pe Prințesa de Wales, este demn de remarcat faptul că întreaga lume pare preocupată să afle detalii cu privire la locul în care se află, la ce i se întâmplă sau la motivul pentru care nu își arată fața. Dar, cum Prințesa Kate încă nu e recuperată complet, după ce a suferit o intervenție chirurgicală abdominală în luna ianuarie, speculațiile vor continua. Psihoza socială a mers până într-acolo încât lui Kate Middleton i-au fost analizate înălțimea, mersul, pomeții și chiar și părul, în timp ce Coroana britanică nu a mișcat un deget pentru a o opri.

Cazul Middleton a fost întrezărit anterior cu Meghan Markle. Decizia Prințului Harry de a se îndepărta de Coroană și de a-și muta căminul dincolo de Ocean. Poporul britanic a învinovățit-o pentru retragerea lui Harry și i s-a reproșat inclusiv că nu a fost prezentă în ultimele clipe ale Elisabetei a II-a - deși nici Prințesa de Wales nu a fost prezentă lângă patul de moarte al suveranei.

Cât despre Prințesa Diana, aceasta nu s-a bucurat niciodată de protecția Familiei Regale, nici ca membră a acesteia, și nici în ultimele momente ale vieții sale. Acest lucru a fost evidențiat la 31 august 1997, când „haita de câini", așa cum i-a poreclit Prințul William pe paparazzi care au hăituit-o pe mama sa, a urmărit-o până când mașina în care se afla s-a prăbușit în tunelul de la Podul Alma din Paris. O scenă fatidică în care Lady Di a murit, dar s-a născut un mit care va rămâne intact pentru eternitate. Orice ar crede regalitatea.

PFOTO: Getty Images, Profimedia, captură de ecran



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg