Ce planuri are de Crăciun familia regală daneză! S-a aflat cine nu se va alătura regalilor anul acesta

27 noiembrie, 2023

Crăciunul se apropie cu pași repezi și pentru familia regală daneză, care a avut un an plin de peripeții, de la retragerea oficială a titlurilor a patru dintre nepoții Reginei Margrethe și până la momentul important trăit de nepotul ei, Prințul Christian.

craciun familia regala daneza jpg

S-a aflat ce vor face membrii familiei regale daneze în timpul sărbătorilor de Crăciun.  Regina Margrethe va merge la Palatul Marselisborg pe 20 decembrie, unde va sărbători Ajunul Crăciunului cu familia prințului moștenitor, formată din prințul moștenitor Frederik, prințesa Mary și cei patru copii ai lor, prințul Christian, prințesa Isabella, prințul Vincent și prințesa Josephine, scrie Hello Magazine

Regina Margrethe va fi însoțită și de fiul său, prințul Joachim și soția sa, prințesa Marie, și de cei doi copii ai cuplului, contele Henrik și contesa Athena, însă cei doi copii mai mari ai lor nu vor fi prezenți în ajunul Crăciunului. Fiul cel mare al lui Joachim, contele Felix, se va alătura familiei în ziua de Crăciun, în timp ce contele Nikolai va petrece Crăciunul în străinătate. Contele studiază în prezent la Universitatea de Tehnologie din Sydney și va petrece probabil sărbătorile alături de iubita sa, Benedikte Thoustrup, care s-a mutat alături de el. 

De asemenea, a fost confirmat faptul că, în timp ce Regina Margrethe se află în reședința de la Palatul Marselisborg, fanii regali vor avea parte de o schimbare a gărzii de către Garda Regală în fiecare zi la prânz.

Moment important pentru familia regală daneză

Unul dintre cele mai importante momente ale anului pentru familia regală daneză a fost aniversarea Prințului Christian, viitorul moștenitor al tronului, care a împlinit 18 ani în octombrie. O gală fastuoasă a avut loc în onoarea sa, iar adolescentul a ținut chiar un discurs în fața tuturor demnitarilor adunați.

Printre invitați s-au numărat membri ai altor case regale, printre care Prințesa Ingrid Alexandra a Norvegiei, Prințesa Catharina-Amalia a Țărilor de Jos, Prințesa Estelle a Suediei și Prințesa Elisabeta a Belgiei.

Prințul în vârstă de 18 ani a făcut o declarație solemnă de respectare a Constituției în cadrul reuniunii Consiliului de Stat. Consiliul de Stat este organul din cadrul guvernului de stat în care se tratează toate legile și măsurile guvernamentale importante. Depunerea jurământului de către Prințul Christian înseamnă că el poate acționa în calitate de regent în cazul în care Regina Margrethe este bolnavă sau plecată din țară.

Între timp, în Marea Britanie, Regele Charles și Regina Camilla intenționează să își găzduiască familiile la Sandringham în ziua de Crăciun. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg