Ce planuri are de Crăciun familia regală daneză! S-a aflat cine nu se va alătura regalilor anul acesta

27 noiembrie, 2023

Crăciunul se apropie cu pași repezi și pentru familia regală daneză, care a avut un an plin de peripeții, de la retragerea oficială a titlurilor a patru dintre nepoții Reginei Margrethe și până la momentul important trăit de nepotul ei, Prințul Christian.

craciun familia regala daneza jpg

S-a aflat ce vor face membrii familiei regale daneze în timpul sărbătorilor de Crăciun.  Regina Margrethe va merge la Palatul Marselisborg pe 20 decembrie, unde va sărbători Ajunul Crăciunului cu familia prințului moștenitor, formată din prințul moștenitor Frederik, prințesa Mary și cei patru copii ai lor, prințul Christian, prințesa Isabella, prințul Vincent și prințesa Josephine, scrie Hello Magazine

Regina Margrethe va fi însoțită și de fiul său, prințul Joachim și soția sa, prințesa Marie, și de cei doi copii ai cuplului, contele Henrik și contesa Athena, însă cei doi copii mai mari ai lor nu vor fi prezenți în ajunul Crăciunului. Fiul cel mare al lui Joachim, contele Felix, se va alătura familiei în ziua de Crăciun, în timp ce contele Nikolai va petrece Crăciunul în străinătate. Contele studiază în prezent la Universitatea de Tehnologie din Sydney și va petrece probabil sărbătorile alături de iubita sa, Benedikte Thoustrup, care s-a mutat alături de el. 

De asemenea, a fost confirmat faptul că, în timp ce Regina Margrethe se află în reședința de la Palatul Marselisborg, fanii regali vor avea parte de o schimbare a gărzii de către Garda Regală în fiecare zi la prânz.

Moment important pentru familia regală daneză

Unul dintre cele mai importante momente ale anului pentru familia regală daneză a fost aniversarea Prințului Christian, viitorul moștenitor al tronului, care a împlinit 18 ani în octombrie. O gală fastuoasă a avut loc în onoarea sa, iar adolescentul a ținut chiar un discurs în fața tuturor demnitarilor adunați.

Printre invitați s-au numărat membri ai altor case regale, printre care Prințesa Ingrid Alexandra a Norvegiei, Prințesa Catharina-Amalia a Țărilor de Jos, Prințesa Estelle a Suediei și Prințesa Elisabeta a Belgiei.

Prințul în vârstă de 18 ani a făcut o declarație solemnă de respectare a Constituției în cadrul reuniunii Consiliului de Stat. Consiliul de Stat este organul din cadrul guvernului de stat în care se tratează toate legile și măsurile guvernamentale importante. Depunerea jurământului de către Prințul Christian înseamnă că el poate acționa în calitate de regent în cazul în care Regina Margrethe este bolnavă sau plecată din țară.

Între timp, în Marea Britanie, Regele Charles și Regina Camilla intenționează să își găzduiască familiile la Sandringham în ziua de Crăciun. 

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle, Getty (11) jpg
Emma Tallulah Behn, fiica lui Marta Luisa a Norvegiei  profimedia 0851678162 jpg
Meghan Markle sursa  profimedia jpg
Regina Mary a Danemarcei prinscreen daily mail png
Prințul William cu Renee Salt, supraviețuitoare a Holocaustului foto  GettyImages jpg
Prințesa Beatrice în argintiu jpg
Lady Amelia și Lady Eliza Spencer GettyImages 2032788897 jpg
Kate Middleton foto  Profimedia jpg
Regina Camilla și Olena Zelenska, GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei (3) jpg
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar  profimedia 0721654746 jpg
Prințesa Maria Olympia a Greciei GettyImages 1676789486 jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi  profimedia 0851446362 jpg
Prințul William și Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0851809443 jpg
Prințul Harry foto  GettyImages(1) jpg
Prințul Andrew și fosta soție, Sarah Ferguson (2) jpg
regele harald al norvegiei (3) jpg