Ce rol regal important primește Prințesa Beatrice, în timp ce Regele Charles își tratează cancerul

8 februarie, 2024

Sora sa, Prințesa Eugenie, nu are aceleași responsabilități.

Prințesa Beatrice în argintiu jpg

Fiica Prințului Andrew a fost una dintre puținele persoane care l-a vizitat pe Regele Charles la domiciliu, imediat după aflarea diagnosticului de cancer.

Și e posibil ca acest lucru să nu se fi datorat neapărat curtoaziei.

Prințesa Beatrice a fost fotografiată în vizită la unchiul ei, Regele, săptămâna aceasta, în urma veștii diagnosticului său de cancer.

Deși prima ei prioritate este, fără îndoială, preocuparea pentru sănătatea unchiului, este posibil ca ea să se întâlnească cu monarhul și pentru a discuta rolul important pe care îl deține și care ar putea să-i aducă mai multă responsabilitate în această perioadă dificilă pentru familia regală.

Prințesa este unul dintre consilierii de stat ai monarhului, care poate fi solicitată să-l reprezinte pe Rege, inclusiv să semneze documente de rutină și să participe la reuniunile Consiliului Privat, acolo unde este necesar. Cu toate acestea, consilierii nu pot numi premieri sau dizolva parlamentul.

Echipa consilierilor de Stat este alcătuită în mare parte din membrii familiei regale, care sunt următorii în linia de succesiune și au peste 21 de ani. Acesta este criteriul.

Pe site-ul oficial îi avem enumerați pe consilieri: Regina Camilla, Prințul de Wales, William, Ducele de Sussex, Prințul Harry, Ducele de York și Prințesa Beatrice.

Având în vedere faptul că Ducele de Sussex și Ducele de York au renunțat la îndatoririle regale, în board au fost adăugați spre sfârșitul anului 2022, Prințesa Anne și Prințul Edward. Au fost și ei numiți consilieri de stat, ceea ce a necesitat o modificare în actul de regență, care a creat consiliul în 1937.

Prințesa Beatrice va fi nevoită acum să-și asume mai multe responsabilități

Consiliul este menit să acopere absențe pe termen scurt, în timp ce o Regență oferă moștenitorului prezumtiv mai multă putere de a acționa în numele monarhului.

Beatrice și soțul ei Edoardo Mapelli Mozzi au fost văzuți în vizită la Charles de două ori în decursul zilei de marți! La momentul respectiv, regele se odihnea la reședința londoneză Clarence House.

Anunțul despre starea Regelui vine într-un moment nefericit pentru Beatrice, a cărei mamă Sarah Ferguson a fost din nou diagnosticată cu cancer.

Foto: Instagram, Getty, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
Prințesa Maria Olympia a Greciei GettyImages 1676789486 jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi   profimedia 0851446362 jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0851809443 jpg
Prințul Harry  foto   GettyImages(1) jpg
Prințul Andrew și fosta soție, Sarah Ferguson (2) jpg
regele harald al norvegiei (3) jpg
Regina Letizia (2) jpg
harry william kate hepta 2759303 jpg jpeg
Printul Ernst August de Hanovra si Printesa Caroline de Monaco la balconul Palatului Princiar din Monaco   GettyImages 77978912 jpg
Prințul Pavlos și Prințesa Marie Chantal profimedia 0851475097 jpg
Prințul Harry prezent la Londra pe 7 septembrie 2023 la ceremonia WellChild Awards, Profimedia jpg
Prințul și Prințesa Michael de Kent GettyImages 2034834696 jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Kate și William în negru 1, Getty jpg
Regina Camilla jpg
Regina Letizia (1) jpg