Ce s-a întâmplat, de fapt, în cele 45 de minute ale reuniunii emoționante dintre Regele Charles și Harry

13 februarie, 2024

Marțea trecută, marea revedere dintre tatăl rege și fiul, prinț rătăcitor, avea loc la reședința londoneză a monarhului, Clarence House.

Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages jpg

Mezinul suveranului britanic a făcut dovada, prin graba cu care și-a luat bilet de avion, că își adoră tatăl, deși a avut multe obiecții la adresa lui, de-a lungul vremurilor.

Întocmai cum susțin și psihologii, multă încrâncenare asupra unui lucru denotă și foarte multă iubire acolo. Că mezinul regal asta și-a și dorit: să fie iubit, să fie validat.

La doar câteva ore după ce Regele Charles a făcut public diagnosticul de cancer lunea trecută, fiul său cel mic, Prințul Harry, s-a grăbit să ia un zbor spre Marea Britanie pentru a-l vedea pe monarh.

Ducele de Sussex a sosit la Aeroportul Heathrow în dimineața următoare și a fost condus direct la Clarence House, unde a stat timp de 45 de minute, petrecând timp cu tatăl său, care și-a întârziat călătoria la Sandringham pentru a-și vedea fiul mai mic.

Soția sa, Meghan Markle, a rămas la casa cuplului din Montecito, California, cu copiii lor, prințul Archie, în vârstă de patru ani, și prințesa Lilibet, în vârstă de doi ani.

Niciuna dintre cele două părți nu a făcut declarații oficiale în legătură cu întâlnirea și subiectul acesteia, însă o sursă bine plasată a publicației HELLO! a dezvăluit că ”Regele a fost profund emoționat de gestul Prințului Harry și că a apreciat enorm faptul că mezinul său nu i-a telefonat, ci a venit cât de repede a putut să îl vadă.”

Scurta revedere, care nu a ținut nici o oră, este prima dată când se revăd și stau de vorbă în privat, față în față, de la moartea Reginei Elisabeta. Și atunci Harry a venit val vârtej din Germania, sperând că-și va mai prinde bunica în viață, lucru care nu s-a întâmplat.

Cert este că în momentele de criză, monarhia britanică în mod vădit poate conta pe Harry!

Decizia lui Harry de a zbura acasă pare să fi fost una înțeleaptă, dar poate indica și gravitatea diagnosticului regelui Charles.

În mod clar însă, relația cu părintele său este infinit mai bună decât cea pe care o are cu William. Însă, foarte probabil, la câtă empatie are Harry, mulți experți regali sunt convinși că și dacă fratele său ar fi într-o situație limită, probabil că tot Ducele de Sussex ar fi cel care renunță la orgolii.

Și dacă exista pesimism legat de o împăcare, acesta pare că s-a mai disipat. Mai ales că Ducii de Sussex și-au lansat ieri site-ul oficial cu același nume, ceea ce poate arăta direcția în care se îndreaptă și care pare a fi una a împăcării.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Regina Rania a Iordaniei profimedia 0851809443 jpg
Prințul Harry  foto   GettyImages(1) jpg
Prințul Andrew și fosta soție, Sarah Ferguson (2) jpg
regele harald al norvegiei (3) jpg
Regina Letizia (2) jpg
harry william kate hepta 2759303 jpg jpeg
Printul Ernst August de Hanovra si Printesa Caroline de Monaco la balconul Palatului Princiar din Monaco   GettyImages 77978912 jpg
Prințul Pavlos și Prințesa Marie Chantal profimedia 0851475097 jpg
Prințul Harry prezent la Londra pe 7 septembrie 2023 la ceremonia WellChild Awards, Profimedia jpg
Prințul și Prințesa Michael de Kent GettyImages 2034834696 jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Kate și William în negru 1, Getty jpg
Regina Camilla jpg
Regina Letizia (1) jpg
Kate Middleton, în vizită la o univeritate pe 11 octombrie (8) jpg
Prințul William, Prințul Harry  sursa   Shutterstock jpg
Printesa Anisha Rosnah a Bruneiului si Printul Abdul Mateen   casa regala (7) jpg
Regina Mary a premiat profesorii si cercetatorii   Casa Regala daneza (1) jpg